Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Ana Birchall: Terorismul reprezintă un flagel care amenință constant viața de zi cu zi a cetățenilor noștri

Politic - Irina Băncilă
(citeste alte articole de acelasi autor »)Sursa foto: Ana Birchall - Site oficial

Data adaugarii: 2017-11-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Deputatul Ana Birchall, președintele Delegației Parlamentului României la AP OSCE, membru în Comisia Generală a AP OSCE pentru afaceri politice și securitate și membru în Comisia ad hoc pentru combaterea terorismului a AP OSCE, a participat în perioada 13-14 noiembrie a.c., la lucrările Comisiei ad hoc pentru combaterea terorismului din cadrul Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, care a avut loc în Viena.
'Terorismul reprezintă un flagel care amenință constant viața de zi cu zi a cetățenilor noștri. Este nevoie de un efort concertat pentru a intensifica lupta cu provocările actualului mediu de securitate, cu precădere în domeniul combaterii fenomenului terorist, a tuturor formelor de manifestare a acestuia sau a amenințărilor adiacente și a oferi siguranță și securitate cetățenilor noștri. Cooperarea internațională și regională este fundamentală pentru a asigura succesul luptei împotriva terorismului, a extremismului violent și a radicalizării. Reuniunea a oferit un bun prilej în sensul intensificării cooperării și dialogului la nivelul OSCE și al partenerilor săi în aceeași logică a prevenirii și combaterii pericolului terorist', a declarat Ana Birchall în cadrul reuniunii.
De asemenea, în marja lucrărilor desfășurate la Viena, deputatul social-democrat a participat la reuniunea Comitetului de Securitate al OSCE și a avut întrevederi cu Mauro Miedico, Șeful Filialei pentru Prevenirea Terorismului din cadrul Biroului Organizației Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate, cu doamna Dolgor Solongo, Ofițer însărcinat cu Secțiunea de Sprijin pentru Implementare Biroului Organizației Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate precum și cu domnul Yury Fedotov, Directorul Executiv al Biroului Organizației Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate.
'A fost un dialog constructiv și util în care a fost subliniată necesitatea unui cadru de cooperare care să ofere un răspuns adecvat combaterii terorismului, radicalizării și tuturor fenomenelor adiacente. Am convenit că sunt probleme care privesc întreaga lume, sens în care am lansat un apel pentru identificarea de modalități prin care să putem încuraja sau influența cooperarea la nivel bilateral și, mai ales, multilateral în ce privește lupta împotriva terorismului, precum și pentru adoptarea de măsuri concrete prin care OSCE sau ONU să poată profita de astfel de cadre de cooperare', a explicat deputatul PSD.
Totodată, Ana Birchall, președintele Delegației Parlamentului României la AP OSCE, a participat la întrevederea membrilor Comisiei ad hoc pentru combaterea terorismului cu reprezentantul Președinției austriece în exercițiu a OSCE, Președintele Consiliului Permanent al Organizației, domnul Ambasador Clemens Koja, precum și cu domnii Luca Fratini și Michal Vančo, reprezentanți ai Italiei și Slovaciei, țări care vor deține președinția OSCE în următoarea perioadă.
'A fost o dezbatere extreme de importantă și constructivă, în care au fost abordate subiecte de prim-plan atât pentru viitorul OSCE, cât și pentru securitatea europeană și a întregii lumi. De asemenea, am ținut să felicit președinția austriacă pentru realizările obținute pe parcursul mandatului său la conducerea OSCE și am subliniat, referitor la situația Comisiei ad hoc pentru combaterea terorismului din cadrul Adunării Parlamentare a OSCE, necesitatea ca această Comisie să acopere inclusiv elemente care țin de securitatea cibernetică, pornind de la criminalitatea cibernetică și de la fenomenul radicalizării în mediul on-line', a punctat deputatul Ana Birchall.
În a doua parte a vizitei la Viena, a avut loc o întrevedere cu doi reprezentanți ai societății civile profund implicați în lupta împotriva terorismului, domnul Moussa Al-Hassan Diaw, co-fondator al proiectului european DERAD, destinat de-radicalizării și creării unei rețele pentru creșterea nivelului de conștientizare privitor la pericolul radicalizării, și doamna Myassa Kraitt, Director Adjunct al Centrului de Informare privind Extremismul.
'Am subliniat că, pentru a combate eficient radicalizarea și propagarea fenomenului terorist, este nevoie de solidaritate în ce îi privește pe cei mai expuși la acest flagel contemporan. În acest sens, am susținut că trebuie să acționăm împreună, indiferent de religie sau de țara de origine, pentru a opri propagarea mesajelor extremiste, cu precădere a celor jihadiste. Comunitatea musulmană reprezintă și trebuie să reprezinte în continuare parteneri ai OSCE, ai tuturor statelor membre, ca și ai UE sau ONU și trebuie să joace un rol semnificativ în oprirea și combaterea narațiunii de sorginte extremistă propagată inclusiv prin mijloacele electronice și rețelele sociale', a precizat deputatul social-democrat.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de dragnea, infractor:
  anushka, parca-i fi de la olaf decat!
  2017-11-15, 15:45:41 (adresa: 83.103.229.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

pisha: deci tu o ai mai mica decat inflația! ...
Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

decat ca tot la parnaie ma pensionez! ...
Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

dragnea, infractorul criminal, analfabetul sef, vo ...
Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

Precizare in legatura cu inflatia: romanilor le pl ...
Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

Discover The Secret 3-Step Amazon Formula & Start ...
Modalități de imprimare textile - ce înseamnă și ce obiecte poți imprima

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Actualitate Companii

Politic

Actualitate