Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Cine este Mihai Tudose, propunerea PSD de premier

PoliticData adaugarii: 2017-06-27

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Mihai Tudose (50 de ani), propus de PSD ca premier, a fost ministrul Economiei în guvernul Grindeanu, fiind unul dintre miniştrii demolaţi de raportul de evaluare al lui Darius Vâlcov, cu zero realizări. El a mai fost ministru al economiei şi în guvernul Ponta. A intrat în atenţia presei în 2015, când a fost acuzat de plagiat al lucrării tezei de doctorat, obţinută la Academia Naţională de Informaţii a SRI, sub îndrumarea lui Gabriel Oprea. În martie 2016, Tudose a cerut renunţarea la doctorat. Tudose a fost suspectat în permanenţă în interiorul partidului de legături cu SRI.

În 2013, Mihai Tudose a ajuns conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii a SRI. Ministrul Economiei a mai urmat în 2006 un Curs post-universitar în domeniul securităţii naţionale la Colegiul Superior de Securitate Naţională (Serviciul Român de Informaţii). În 1995 a terminat Facultatea de ştiinţe juridice şi administrative, U.C.D.C. Bucureşti.
Tudose a urmat în 2007 un curs în SUA, la Georgetown University. E vorba despre un curs de specializare în „Analiză şi rezolvarea conflictelor armate”, realizat în colaborare cu Colegiul Naţional de Apărare.
Aflat la al cincilea mandat de deputat şi vicepreşedinte PSD, Tudose este preşedinte al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare.
În perioada 1992-1999 a fost şef birou senatorial, în perioada 1999-2000 consilier juridic la SC Farex SA Brăila.
Din 2000 este parlamentar. A fost preşedintele Organizaţiei PSD Municipiul Brăila şi Preşedintele Organizaţiei PSD judeţeană Brăila. 
Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie a scris în 2015 că lucrarea de doctorat a ministrului Economiei Mihai Tudose, cu titlul „Infrastructura critică - model şi strategie managerială” a fost susţinută în 2010 la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” şi publicată apoi la RAO International Publishing Company.
„Circa 50 de pagini sunt plagiate, fie cuvânt cu cuvânt, fie prin reformulări minore, din altă lucrare de doctorat, susţinută, cu un an mai devreme, de comisarul-şef Radu Andriciuc, la Academia de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza». Din doctoratul comisarului-şef s-au copiat inclusiv părţi din concluzii, câteva anexe şi chiar o secţiune din bibliografie”, potrivit Centrului Român pentru Jurnalism de Investigaţie.
Ministrul Tudose a declarat pentru CRJI că la momentul redactării lucrării „erau alte vremuri”. „E vorba de Andriciuc şi de nişte texte de pe Internet, dar nu e vorba de mai mult de două-trei pagini şi nu sunt preluate cuvânt cu cuvânt. Am avut acordul scris al autorilor. Poate am fost şi puţin neglijent, dar era ca şi cum aş face o lucrare de geometrie: nu pot pretinde că am inventat eu Teorema lui Pitagora”, a explicat Tudose, care a povestit un eveniment din timpul redactării: „Am scris un capitol pe plajă, cu pixul, şi după ce l-am băgat pe calculator, a fost verificat de un soft antiplagiat, reieşind că era copiat în proporţie de 15%”. Pentru acest articol, lucrarea lui Tudose nu a fost verificată cu un astfel de soft. 
CRJI mai arată că, în urmă cu mai mulţi ani, Tudose a fost asociat într-o firmă de consultanţă, Akma Consulting, cu Mocanu (Ene) Elena, soacra lui Traian Severin Lungu, cel care deţinea la acel moment funcţia de adjunct al SRI Brăila.
Şahul, literatura, turismul şi filatelia sunt pasiunile sale, el fiind în 2001 candidat la titlul de maestru în şah - membru al Clubului de şah „Orizont 64” Brăila, potrivit CV-ului său oficial.
A publicat cinci volume ca autor sau coautor, toate axate pe economie şi securitate:
 • Provocări strategice, coautor, Editura RAO Internaţional Publishing Company, 2007.
 • Schimbarea managerială. Managementul schimbării, coautor, Editura Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, 2009.
 • Infrastructura critică - model de strategie managerial, unic autor, Editura RAO International Publishing Company, 2010.
 • Război, cunoaştere, adevăr, coautor, Editura Nemira Publishing Company, 2012.
 • Securitatea economică în era transformărilor globale, unic autor, Editura RAO International Publishing Company, 2013.
 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Romania in deriva:
  Este de neconceput ca dupa succesele internationale ale lui Johannis in USA, Germania si Franta conducerea noului guvern sa fie data tot unui psd- ist. Asta ne face sa ne gandim ca exista totusi un plan a celor mari, altfel Romania este condamnata cu ministrii ca Olguta Vasilescu si cu premieri ca Tudose, un functionar de tip comunist care se simte ca pestele in apa in ministerele poluate cu politruci in directorate si functioanri inferiori .
  2017-06-27, 00:31:28 (adresa: 109.98.38.*)
 2. de Ioan:
  Mihai Tudose: -a plagiat si a recunoscut singur acest lucru. Presedintele a afirmat ca plagiatorii nu au ce cauta in politica. - a fost evaluat cu 0 realizari in Cabinetul Grindeanu. Ca rasplata a fost numit Premierul Romaniei. Sa radem? Sa plangem? Sa urlam?
  2017-06-27, 08:41:03 (adresa: 213.233.88.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Rectificare - Iar industria este construita de cat ...
Ziua Națională a Contabilului Român - o țară, o economie nu pot avansa fără specialiști

Ce anume mai contabilizati, din patrimoniul tarii, ...
Ziua Națională a Contabilului Român - o țară, o economie nu pot avansa fără specialiști

adica eliminarea politiei rutiere si examen fara s ...
Modificare BOMBĂ a Codului Rutier: Nimeni nu mai scapă doar cu o amenda!

SUSTEM TOT MAI PUTINI ROMANI IN ROMANIA, DE ACEEA ...
Modificare BOMBĂ a Codului Rutier: Nimeni nu mai scapă doar cu o amenda!

CECAR nu trebuie sa monopolizeze aceasta zi a Cont ...
Ziua Națională a Contabilului Român - o țară, o economie nu pot avansa fără specialiști

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: