Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (27) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
w

« Alte articole din categoria Politic

Dacian Cioloş a numit noi secretari de stat în educaţie: Monica Anisie este secretar de stat pe preuniversitar, iar Mihai Dima este noul şef al Cercetării

PoliticData adaugarii: 2016-02-27

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Premierul Dacian Cioloş a numit-o joi pe Monica Cristina Anisie în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei. Atribuţiile sale vor fi stabilite ulterior de ministrul Adrian Curaj, dar potrivit surselor HotNews.ro Anisie se va ocupa de preuniversitar. Tot joi, premierul a numit şi noul şef al Cercetării. Mihai Dima este noul preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI). Anterior, această funcţie a fost ocupată de Teodor Prisecaru. 
Monica Anisie este profesor de Limba şi literatura română şi a ocupat până acum funcţia de director al Direcţiei generale învăţământ preuniversitar din Ministerul Educaţiei. A fost consilier în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, în perioada în care Daniel Funeriu a fost consilierul pe educaţie al fostului preşedinte Traian Băsescu. 
Anterior, Monica Anisie a fost director al Direcţiei Generale Educaţie şi Învăţare pe tot Parcursul Vieţii (DGEITPV) în Ministerul Educaţiei, secretar general adjunct în Minister şi inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Bucureşti. 
În octombrie 2015, fostul ministru Sorin Cîmpeanu a numit-o pe Monica Anisie în comisia de validare a proiectelor de planuri-cadru pentru învăţământul gimnazial.
 
Tot joi, 25 februarie, premierul a numit şi noul şef al Cercetării. Mihai Dima este noul preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI). Mihai Dima este profesor în departamentul de Structura Materiei la Facultatea de Fizică a Universităţii din Bucureşti, pe care a absolvit-o în 1992. În 1997 a absolvit Cibernetica la ASE, iar în 2000 şi-a finalizat doctoratul la Facultatea de Fizică, potrivit CV-ului publicat pe site-ul său. 
A avut mai multe stagii de cercetare la Institutul Max-Plank pentru Meteorologie în Hamburg, Germania (1997-2001 ), la Universitatea din Bremen în Departamentul Modelarea Geosistemului, Germania (2002-2004) şi la Institutul Alfred Wegener pentru Cercetări Polare şi Marine, în Bremerhaven, Germania (2006-2010). 
În 2004 a primit Bursa Humboldt la Universitatea din Bremen şi Institutul Alfred-Wegener, Institutul pentru Cercetări Polare şi Marine, Bremerhaven, Germania, cu proiectul "Studiul variabilităţii climatice folosind date observaţionale, înregistrări proxy şi Modele de Circulaţie Generală". 
În 2011-2012 a făcut parte din Comisia de Ştiinţele Pământului în cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), în aceeaşi perioadă a fost preşedintele Comisiei de Ştiinţele Pământului din cadrul Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS), iar în 2013 a fost ales preşedinte al CNCS. 
Tot în 2013, membrii CNCS au demisionat în bloc din instituţia care asista Ministerul Educaţiei în finanţarea, monitorizarea şi evaluarea activităţilor de cercetare. Motivul: întârzierea anunţării şi a finanţării de către minister a proiectelor de cercetare care câştigaseră competiţiile cu un an în urmă, în condiţiile în care tocmai fusese lansată o nouă competiţie de proiecte. 
Amintim că pe 10 februarie 2016 Dacian Cioloş l-a eliberat pe Tudor Prisecaru din funcţia de şef al Cercetării şi l-a numit pe Ioan Ursu în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI). Tot prin decizie a premierului, Ioan Ursu a preluat atunci şi atribuţiile preşedintelui ANCSI, pe care le-a exercitat până ieri, când în funcţia de preşedinte a fost numit Mihai Dima.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Ne trebuia imprumutul ca sa-si termine DRACnea ari ...
  2017: Nu am absorbit aproape deloc fonduri europene, în schimb am împrumutat UN MILIARD DE EURO

  Sigur ca padurile dispar in continuare . Azi, acum ...
  Poliţia combate fraudele silvice... şi totuşi pădurile dispar

  Sa stiti ca nici copilul meu nu mai mănâncă at ...
  INS: Românii consumă mult mai puţină pâine şi margarină decât acum 15 ani

  Cu ce drept niste alesi ai romanilor care primesc ...
  În ciuda protestelor, consilierii din Sectorul 6 vor înfiinţa un post TV

  aviz vitezomanilor. ...
  Lucrări de reparaţie pe autostrada Bucureşti-Piteşti

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Dezbaterile CN

  Finante Banci

  Actualitate Companii