Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (5) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Încep promisiunile electorale: Iohannis, către Armată

PoliticData adaugarii: 2014-08-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Candidatul ACL la funcţia de preşedinte al României, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, că va susţine creşterea bugetului Apărării, el arătând că ţinta întregii clase politice trebuie să fie asigurarea constantă a unei finanţări anuale de 2% din PIB pentru acest domeniu.
"Dacă voi fi ales preşedinte al României, voi susţine creşterea bugetului apărării. Consider că ţinta întregii clase politice trebuie să fie asigurarea constantă a unei finanţări anuale de 2% din PIB", a spus Iohannis, citat de Mediafax.
El a menţionat că Armata României are multe nevoi, ca urmare a subfinanţării din ultimii ani şi a subliniat că, în acest context regional dificil, trebuie făcut un efort asumat de întreaga clasă politică pentru a îmbunătăţi înzestrarea militarilor şi calitatea vieţii acestora.
Potrivit lui Iohannis, majorarea bugetului pentru Apărare va reprezenta şi o oportunitate de parteneriat tehnologic între firmele româneşti din industria de apărare şi companiile europene şi americane, va însemna noi locuri de muncă şi va contribui şi la întărirea dimensiunii economice, nu doar la cea militară, a parteneriatului strategic dintre România şi SUA.
Iohannis a mai spus că, în calitate de preşedinte al României, va fi garantul continuării marilor direcţii de politică externă şi de securitate a ţării care au reprezentat, în opinia sa, o veritabilă sursă de occidentalizare a României în ultimii 20 de ani.

El s-a referit, în acest sens, la aprofundarea parteneriatului strategic cu SUA, creşterea rolului şi a "greutăţii" României în NATO si UE, dar şi la eforturile ce trebuie să fie consistente pentru a întări, pe zona noastră, instituţiile cu semnificaţie în securitatea natională.
"Cred cu tărie că parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, alături de calitatea de membru al NATO şi al Uniunii Europene, reprezintă pentru România elementul fundamental al politicii noastre externe şi de securitate", a spus Iohannis.
El a mai arătat, în contextul în care a vorbit despre criza din Ucraina, că trebuie ca SUA şi România să arăte împreună că spiritul Articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic este la fel de puternic şi că nimeni nu poate reînvia politica sferelor de influenţă sau redesena graniţele.
"Criza din Ucraina, care aduce conflictul la graniţele de răsărit ale NATO şi UE, trebuie să determine o schimbare de optică la nivelul Europei şi să crească solidaritatea transatlantică", a menţionat Iohannis.
El a mai arătat că, în calitate de preşedinte al României, va pleda pentru o abordare pro-activă la nivelul NATO, aptă să susţină interesele României în Alianţă şi va fi garantul respectării tuturor angajamentelor asumate în cadrul NATO.
"Spre exemplu, susţinerea proiectului anti-rachetă al NATO va rămâne o prioritate pentru România. Participarea noastră la componenta europeană a sistemului american anti-rachetă, ce va deveni parte a sistemului similar aliat, relevă interesul nostru faţă de dezvoltarea unor asemenea capabilităţi", a subliniat Iohannis.
El a mai spus că nu va accepta, ca preşedinte, ca România să continue să facă aşa-zise economii la buget refuzând sau amânând ocuparea unor posturi care asigură reprezentarea ţării în structurile NATO
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  cat se recupereaza din prejudiciu?! aproape nimic? ...
  Angajații la stat, furăcioșii de serviciu: Curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu de 12 miliarde de lei

  Fiscalitatea ţării, jucată la ruleta ruseasca ...
  Fiscalitatea ţării, jucată la ruleta populismului

  va fi decat 2,5 pana la sfarsitul lui 2017 si 4,5 ...
  Opinii BNR: „Misterele (de nepătruns?) ale pieței. Azi, despre ROBOR”

  ANU ASTA VA DUBLAM SALARU SI VA TRIPLAM PRETURILE, ...
  Lemnul de foc s-a scumpit cu peste 60%

  „Cetatenii României trebuie să aibă la conduc ...
  Liviu Pop: „Elevii României trebuie să aibă la timp manuale școlare de calitate”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  IT&C

  Extern

  Util

  Gadgeturi