Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (6) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Politica românească, diluată de personajele mondene

Politic

Data adaugarii: 2012-01-04

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Sociologii clujeni Vasile Dâncu şi Traian Rotariu consideră că apariţia unor candidaturi ale unor personaje din zona mondenă la diverse funcţii de demnitate publică la alegerile din 2012 reflectă nivelul clasei politice româneşti şi lipsa de încredere a populaţiei în politicieni.
Sociologul Vasile Dâncu, preşedintele Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), a declarat că anul electoral 2012 ar putea să ofere mari surprize legate de apariţia unor candidaturi "din zona ceţoasă a vulgarităţii şi a mondenului".
"Lipsa de încredere a populaţiei în politicieni şi instituţii ar trebui să ne facă să ne temem de anul electoral 2012, care ar putea să ne ofere o mare surpriză, ca partidele tradiţionale să aibă probleme cu asemenea tipuri de candidaţi care vin din zona ceţoasă a vulgarităţii şi mondenului. Personaje de tipul lui Irinel Columbeanu au simţit că este momentul propice, astfel că la alegeri am putea asista la un amalgam, la un mozaic de candidaţi - politicieni cu experienţă, partide vechi, dar şi asemenea personaje. Ei nu au şanse la funcţii mari, Irinel Columbeanu nu va câştiga Primăria Capitalei, dar vor desface breşe în sistem şi ar putea intra în tot felul de instituţii, la nivelul Consiliilor Locale sau chiar în Parlament. Va apărea o diluare a politicii cu astfel de personaje", a comentat sociologul, citat de Mediafax.
Potrivit acestuia, pe de altă parte, unele astfel de personaje venite din lumea mondenă vor fi încurajate să candideze chiar din partea unor partide.

La rândul său, şeful Catedrei de Sociologie din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca, Traian Rotariu, consideră că astfel de candidaturi ale unor personaje care vin din lumea mondenă reflectă nivelul clasei politice româneşti.
"Noi nu avem o clasă politică, aşa cum este în statele civilizate. După 1990 nu au fost şcoliţi şi pregătiţi oameni politici care să aibă un astfel de destin, ca în aceste state. Candidatura unor personaje din lumea mondenă reflectă nivelul clasei politice româneşti. În condiţiile actualei clase politice, nu este nimic surprinzător o astfel de candidatură a lui Irinel Columbeanu, de exemplu. Oricum, nu cred că acesta va obţine prea multe voturi şi nu va câştiga Primăria Capitalei", a spus sociologul Traian Rotariu.
Potrivit acestuia, faţă de alţi oameni politici, cu funcţii în Parlament sau în administraţie care sunt "terni şi puţin vizibili", astfel de persoane, precum Irinel Columbeanu, ar putea determina o parte din electorat să le susţină.
Irinel Columbeanu s-a aflat în atenţia publicului în ultimul an ca urmare a divorţului de Monica Gabor. Columbeanu deţine companii care derulează afaceri în domenii precum construcţii şi comunicaţii
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Colaboratori online acasa. Selectam urgent colabor ...
  Bulgaria: Glavchev şi-a dat demisia din funcţie de preşedinte al Parlamentului

  Colaboratori online acasa. Selectam urgent colabor ...
  "Lovitură în forţă" la Harare, "nu o lovitură de stat"

  Colaboratori online acasa. Selectam urgent colabor ...
  Siria: Cel putin 26 de morti, printre care 12 copii, intr-un atentat cu masina capcana

  Colaboratori online acasa. Selectam urgent colabor ...
  Rusia a început să ridice un gard între Ucraina și Crimeea anexată

  Colaboratori online acasa. Selectam urgent colabor ...
  O întâmplare cel puțin stranie: Turcia și-a retras militarii care participau la un exercițiu militar al NATO în Norvegia

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: