Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

CCR a respins sesizarea în cazul OUG privind concediul şi indemnizaţia de creştere a copiilor

Politic - Constantin Rucăreanu / constantin.rucareanu@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2011-06-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Curtea Constituţională (CC) a respins ieri sesizarea privind neconstituţionalitatea OUG 111/2010 referitoare la concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor şi legea de aprobare a acesteia. Decizia de respingere a contestaţiei formulate de grupurile parlamentare ale PSD şi PNL din Camera Deputaţilor s-a luat cu unanimitate de voturi. Grupurile parlamentare ale PSD şi PNL din Camera Deputaţilor au contestat, în 26 mai, la Curtea Constituţională Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor. Potrivit contestaţiei, legea pentru aprobarea OUG 111/2010 restrânge drepturile beneficiarilor prin reducerea duratei concediului şi a indemnizaţiei pentru creşterea copiilor. Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa, declara că OUG 111/2010 nu reprezintă altceva decât "ceea ce Guvernul face de doi ani, taie drepturi ale oamenilor". El arăta că, potrivit unei analize la nivel european, apărută la o zi după aprobarea legii, românii sunt pe primul loc în UE la abandonul nou-născuţilor şi a acuzat Guvernul că nu ar acorda atenţia cuvenită copiilor. Duşa a admis că CC a aprobat foarte puţine contestaţii, dar şi-a manifestat speranţa ca, atunci când este vorba de copii, Curtea să constate existenţa elementelor de neconstituţionalitate.
Camera Deputaţilor a adoptat, în 24 mai, Legea privind aprobarea OUG 111/2010. Actul normativ a trecut de Senat prin aprobare tacită în luna februarie. OUG 111 prin care Guvernul a modificat sistemul indemnizaţiei de creştere a copilului a fost publicată în Monitorul Oficial în 10 decembrie 2010 şi a intrat în vigoare la începutul anului 2011. Potrivit actului normativ, începând din ianuarie 2011 mamele pot să opteze pentru un concediu de creştere a copilului pe o perioadă de doi ani, dar cu o indemnizaţie cuprinsă între minimum 600 lei şi maximum 1.200 lei, sau pentru un concediu de un an, cu o indemnizaţie maximă de 3.400 lei. Dacă se întorc la muncă înainte de sfârşitul perioadei de un an de concediu, mamele vor beneficia de o primă lunară de 500 lei pentru întregul interval de până la 24 luni. Acest stimulent nu se acordă mamelor care se întorc la muncă după primul an de concediu pentru creşterea copilului sau celor care optează pentru concediul de doi ani cu indemnizaţie maximă de 1.200 lei.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  toate parlamentele post 2009 sunt ilegitime si lov ...
  Andreea Paul: Cerem fiecărui demnitar român: Raportul anual de activitate însoțit de Raportul cheltuielilor publice cu mandatul său și o lege pentru sancționarea celor care nu o fac!

  daca dragnistii nu-si vor lasa pasnic labele de pe ...
  Numeroase grupuri de manifestanti din tara au ajuns la Bucuresti pentru a participa la protest. Primii protestatari s-au adunat in Piata Univesitatii

  dobanda trebuie sa fie ceva mai mare decat inflati ...
  BNR nu exclude cresterea dobânzii

  decat cheltuim miliarde, mai trebuie sa si facem?! ...
  Autostrada Ploieşti-Braşov a intrat în dezbatere publică

  UTOPIE : DUPÃ ,AŞA lege VOM IMPORTA parlamantar ...
  Andreea Paul: Cerem fiecărui demnitar român: Raportul anual de activitate însoțit de Raportul cheltuielilor publice cu mandatul său și o lege pentru sancționarea celor care nu o fac!

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: