Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Politic

BUGET 2010

Opoziţia s-a plictisit să mai frâneze bugetul

Politic - Cristina Clopot
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2010-01-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


După o serie de discuţii aprinse între partidele aflate la guvernare şi opoziţie, întinse pe parcursul mai multor zile, parlamentarii au aprobat ieri o serie de bugete, printre care se numără cel al Ministerului Agriculturii şi cel al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Astfel, bugetul Agriculturii a fost aprobat fără suplimentarea de 2,1 miliarde de lei care a trecut în Comisiile de buget-finanţe, chiar dacă social-democraţii au pledat insistent pentru necesitatea susţinerii agricultorilor şi în 2010. La bugetul Ministerului Agriculturii, social-democraţii au susţinut câteva dintre amendamentele respinse, care însă nu au trecut de votul plenului. "Până şi finanţiştii au fost convinşi de către agricultori că este necesar să admitem acest amendament şi din raţiuni economice, spunem noi", a spus Viorel Ştefan, preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, citat de NewsIn. Ştefan a arătat că toate statele europene au câte o soluţie specifică pentru a depăşi criza, în timp ce România nu are nicio soluţie în afară de programul "Prima casă". Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a răspuns, spunând că statul va susţine agricultura prin schemele de ajutor aprobate de Comisia Europeană.
Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost adoptat astfel cu 148 de voturi favorabile şi 130 împotrivă.
Singurele amendamente admise au fost redistribuirea fondurilor în interiorul bugetului ministerului, fără ca acestuia să-i fie acordaţi mai mulţi bani faţă de varianta de buget care a plecat de la Guvern şi  redirecţionarea a 7,2 milioane de lei către un canal din judeţul Călăraşi.
Anterior, parlamentarii au adoptat bugetul Ministerului Afacerilor Interne, cu două amendamente susţinute de Ministerul Finanţelor, prin care se fac redistribuiri de fonduri în interiorul capitolelor din bugetul instituţiei. Astfel, s-au trecut 500.000 lei de la titlul Bunuri şi servicii la Cheltuieli aferente programelor cu finanţare rambursabilă, iar 46.000 lei au fost transferaţi la un nou capitol, pentru un proiect de prevenire HIV/SIDA finanţat din fondurile Organizaţiei Naţiunilor Unite.
Bugetul Ministerului Muncii a fost votat de plen în forma elaborată de Guvern.  
Bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost adoptat cu 182 de voturi "pentru", 112 "împotrivă" şi trei abţineri. A fost admis şi un amendament al Comisiilor de buget-finanţe, care înseamnă de fapt o redistribuire, pentru finalizarea tehnologiei de reabilitare seismică a clădirilor şi structurilor vulnerabile la seism pe anul 2010 şi pentru elaborarea noilor coduri de proiectare antiseismică.
Parlamentarii au aprobat şi bugetul Ministerului Mediului şi Pădurilor cu amendamentele admise anterior şi de Comisiile de buget-finanţe, iar ministrul Laszlo Borbely a spus în plenul Parlamentului că va împărţi corect fondurile şi că s-ar putea cheltui 1,5 miliarde din Fondul de mediu în 2010.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  din presedintele camerei, sef de celula! ...
  Guvernul joacă la bursa transferurilor

  Dar de suveranitatea unei tari o fi auzit Rex? Cum ...
  Rex Tillerson: "În fața Statului Islamic, a Iranului și a lui Bashar al-Assad, armata americană va rămâne în Siria"

  hotnews ,stiri false ...
  OLAF: Zeci de femei din județul Arad, suspectate de fraude cu fonduri europene

  L. Dragnea presedinte de stat ...
  Guvernul joacă la bursa transferurilor

  de mucegai. ...
  Rex Tillerson: "În fața Statului Islamic, a Iranului și a lui Bashar al-Assad, armata americană va rămâne în Siria"

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: