Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Piata farma

Se poate reloca la noi Agenţia Europeană pentru Medicamente?

Piata farma


Sursa foto: politico.eu

Data adaugarii: 2017-09-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Deputaţii români din Parlamentul European au semnat o declaraţie de susţinere a candidaturii României pentru relocarea, la Bucureşti, a Agenţiei Europene pentru Medicamente, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, concretizând astfel intenţiile formulate în cadrul întâlnirii pe care au avut-o la finalul lunii trecute cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, potrivit Agerpres.
“Le mulţumesc foştilor mei colegi din Parlamentul European pentru că au răspuns pozitiv acestei iniţiative şi sper ca demersul lor să devină un model de bună practică în domeniu. Împreună am demonstrat că, ajungând la un consens instituţional şi politic în problematica afacerilor europene, suntem mai credibili în faţa partenerilor din Uniunea Europeană. Dosarul de candidatură este unul complet şi consistent, care răspunde tuturor criteriilor stabilite la nivel european, iar obiectivul nostru este acela de a ne asigura, printr-un efort conjugat, că vom susţine în mod corespunzător avantajele competitive ale României. Avem nevoie de o viziune comună şi de acţiuni comune, pentru ca cetăţenii români să simtă că ne promovăm ţara, interesele şi priorităţile”, a declarat Victor Negrescu.
“În calitate de reprezentanţi ai României în Parlamentul European, ne declarăm susţinerea pentru candidatura României privind relocarea, la Bucureşti, a Agenţiei Europene pentru Medicamente. Este un obiectiv naţional, iar pentru atingerea acestuia considerăm necesară acordarea întregului nostru sprijin politic, de o manieră transpartinică”, se arată în textul declaraţiei semnate de Victor Boştinaru, Daniel Buda, Cristian-Silviu Buşoi, Andi Cristea, Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu, Damian Drăghici, Doru-Claudian Frunzulică, Maria Grapini, Cătălin-Sorin Ivan, Monica Macovei, Ramona-Nicole Mănescu, Marian-Jean Marinescu, Sorin Moisă, Siegfried Mureşan, Dan Nica, Norica Nicolai, Ioan Mircea Paşcu, Emilian Pavel, Cris­tian Dan Preda, Laurenţiu Rebega, Daciana Octavia Sârbu, Csaba Sógor, Theodor Dumitru Stolojan, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Claudia Ţapardel, Mihai Ţurcanu, Traian Ungureanu, Adina-Ioana Vălean, Renate We­ber şi Iuliu Winkler.

Informaţii suplimentare

Agenţia Europeană pentru Medicamente, una dintre cele mai mari şi importante agenţii europene, îşi are în acest moment sediul la Londra. Este un organism descentralizat al Uniunii Europene, care are ca principală responsabilitate protecţia şi promovarea sănătăţii publice, prin intermediul evaluării şi supravegherii medicamentelor destinate uzului uman.
România va concura cu alte 18 state pentru a găzdui Agenţia Europeană pentru Medicamente, în vreme ce 8 propuneri au fost trimise pentru Autoritatea Bancară Europeană. Hotărârea finală în privinţa relocării va fi luată în marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017. Decizia va fi formulată în baza unor runde succesive de vot secret, fiecare stat membru având la dispoziţie un număr egal de voturi. Statul membru care va fi selectat pentru găzduirea sediului Agenţiei Europene pentru Medicamente nu va mai putea candida pentru relocarea Autorităţii Bancare Europene.
România deţine o expertiză consistentă în domeniul medical, aflându-se în partea superioară în ceea ce priveşte numărul de absolvenţi de şcoală medicală, iar, începând din 2007, 14.000 de români specializaţi în medicină şi farmacie lucrează în ţările Uniunii Europene. De asemenea, în Bucureşti îşi au sediul numeroase instituţii de profil, inclusiv laboratoare şi companii farmaceutice (Institutul Naţional de Cercetare Cantacuzino, Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie Ana Aslan, Institutul Naţional Victor Babeş, Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Prof. Dr. N. Paulescu) care au ca obiectiv gestionarea efectelor majore în situaţii de criză care pot afecta sistemul naţional de sănătate.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  ai numai gainuse ! 3 ...
  Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

  Din acest articol romanii au aflat doua stiri ...
  Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

  1 erata:.....muLte ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  elitistii astia nu te mai lasa sa zugravesti ,nici ...
  Olguța Vasilescu a cedat NERVOS în direct

  NOI CU PENSIONARII-N FRUNTE / VOM AVEA VICTORII MU ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: