Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (24) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro5 secunde - stiri instant« Alte articole din categoria Piata farma

Exporturile paralele de medicamente, restricţionate pentru încă 6 luni

Piata farma - Andreea Stoica / andreea.stoica@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2014-07-02

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Damian (APMGR): Este o măsură pe termen scurt. Trebuie modificată metodologia de calcul a preţurilor
"Pleacă din România orice medicament care aduce orice profit pentru cei care fac distribuţie paralelă"
Anual, valoarea exporturilor paralele ajunge la 150-200 milioane euro


Ministerul Sănătăţii prelungeşte interdicţia exporturilor paralele pentru medicamentele cu risc crescut de discontinuitate în aprovizionare pentru încă şase luni. În plus, pe lista de medicamente pentru care exportul paralel este restricţionat s-a mai adăugat o moleculă.
Dragoş Damian, preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), a explicat pentru Curierul Naţional că anual valoarea exporturilor paralele ajunge la 150-200 milioane euro şi că deşi există această interdicţie pentru 25 de molecule, de fapt, modul în care sunt reglementate preţurile face ca în ţara noastră să existe "o euforie a exporturilor paralale de medicamente".
"Pleacă din România orice medicament care aduce orice profit pentru cei care fac distribuţie paralelă", ne-a spus acesta, adăugând că atât Asociaţiile producătorilor de medicamente din afara României, cât şi autorităţile europene recomandă ţării noastre să renunţe la modul de calcul al preţurilor.
În prezent, preţul medicamentelor din România este stabilit la nivelul minim din 12 ţări europene.

S-a schimbat doar mixul de produse exportate

Dragoş Damian ne-a mai spus că de la introducerea restricţiei de distribuire paralelă a unor medicamente s-a schimbat doar mixul de produse exportate, nu s-a limitat acest fenomen.
"Este doar o măsură pe termen scurt", a afirmat preşedintele APMGR, explicând că metodologia de calcul este "o eroare absolută" şi că trebuie neapărat să fie modificată.
În plus, nici interdicţia nu a fost respectată în totalitate, exportul paralel continuând şi pentru acele produse aflate pe lista cu molecule a cărei distribuţie paralelă este interzisă, doar că distribuitorii au fost mai precauţi în aşa fel încât să nu apară sincope de aprovizionare în ţara noastră.

Stiri similare:

» Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România: Vom relua exporturile spre Italia
» ARPIM: Prin scăderea prețurilor la medicamente, Guvernul se expune unui risc major determinat de posibila retragerea din România a unor producători
» ARPIM: Prin scăderea prețurilor la medicamente, Guvernul se expune unui risc major determinat de posibila retragerea din România a unor producătoriSincope îndelungate în asigurarea tratamentului

În data de 8 aprilie 2013, a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 197 Ordinul nr. 456/2013 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate în aprovizionare de care beneficiază asiguraţii în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi a unei măsuri pentru asigurarea acestora pe piaţa din România.
Termenul iniţial prevăzut de Ordinul nr. 456/2013 a fost prorogat până la data de 30 iunie 2014 prin Ordinul nr. 1554/2013 pentru prorogarea termenului prevăzut la art. 1 alin. (2) din Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 456/2013 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate în aprovizionare de care beneficiază asiguraţii în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi a unei măsuri pentru asigurarea acestora pe piaţa din România.
"Având în vedere gravitatea situaţiei apărute în anii precedenţi, când au existat întreruperi îndelungate în asigurarea tratamentului pentru bolnavi, fapt ce a periclitat, în anumite cazuri iremediabil, starea de sănătate a pacienţilor şi până la implementarea soluţiilor pe termen lung pentru rezolvarea problemei discontinuităţii în aprovizionarea unor medicamente, ţinând cont şi de faptul că măsura vizează un număr limitat de medicamente, prezentul proiect propune prorogarea termenului prevăzut de ordin până la sfârşitul acestui an", conform proiectului MS.
Totodată, având în vedere propunerea venită din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, ca urmare a numeroaselor aspecte sesizate cu privire la discontinuitatea în lanţul de distribuţie a moleculei Enoxaparinum, Anexa la ordin este completată cu acest DCI
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  A participat la Gulf War, Iraq War si War in Afgha ...
  Celebrul tanc american M1 Abrams îşi pierde supremaţia?

  Exprimarea lui Ilie Nastase de anul trecut referit ...
  Discutie tensionata intre Simona Halep si Darren Cahill: "Ceri prea mult. Asta e caracterul meu. Am un joc ridicol" VIDEO

  Cand romanii scriau in anii 1990 ca ce s- a constr ...
  România, țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe, dar și cele mai aglomerate gospodării din UE

  pe cine le vor testa in conditii reale?! ...
  Celebrul tanc american M1 Abrams îşi pierde supremaţia?

  ce bine le stie Cristoiu, ca doar a trait aproape ...
  Ion Cristoiu: Deși n-a dat-o de pămînt, Tudorel Toader a reușit s-o coboare pe Codruța Kovesi cîteva crengi din copacul în care s-a suit

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Diverse:Stare vreme

  Vremea:
  Acum: °C.
  La noapte: °C.
  Mâine: °C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR: Tendinta 4.5446 lei
  USD: Tendinta 0.1561 lei

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Auto

  Piata farma

  Extern

  Util

  Gadgeturi