Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (5) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Piata bursiera

Fondul Proprietatea, ofertă de răscumpărare la preţ-record

Piata bursiera - Adrian Panaite / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)Franklin Templeton are în vedere listarea secundară a FP pe Bursa de la Londra pentru care aşteaptă încă modificarea unor reglementări din partea ASF

Data adaugarii: 2014-10-29

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

FP a anunţat că va răscumpăra 6% din acţiunile proprii la un preţ de 1,11 lei/acţiune, nivel care nu a fost vreodată atins în piaţa reglementată

Operaţiunea se va derula în perioada 3 noiembrie – 2 decembrie 2014

„Este o ofertă pe care o aştepta piaţa”, spune Adrian Bărbulescu, broker la Prime Transaction care anticipează o rată de alocare mai bună decât cea de la exerciţiul de anul trecut

Fondul Proprietatea (FP) va derula o operaţiune de răscumpărare pentru 750 de milioane din acţiunile proprii, reprezentând 6,0303% diin capitalul social, informează un comunicat al emitentului remis astăzi Bursei. Operaţiunea se va derula la preţul de 1,11 lei/acţiune, un nivel cu 18,71% mai ridicat decât cel al închiderii de ieri din piaţa reglementată, de 0,935 lei/acţiune, dar cu 10,75% sub valoarea unitară a activului net raportată pentru finalul lunii septembrie a.c. la 1,2438 lei/acţiune.

„O ofertă pe care o aştepta piaţa”, a declarat pentru Curierul Naţional Adrian Bărbulescu, director adjunct de operaţiuni la Prime Transaction, care afirmă că şi preţul este confirmat de proiecţia departamentul de analiză al casei de brokeraj pentru un nivel de peste un leu pe acţiune. De altfel, întreaga piaţă a mizat pe derularea acestei operaţiuni de piaţă, ceea ce s-a văzut din tendinţa pozitivă a cotaţiei ne-a spus brokerul. Într-adevăr, de la jumătatea acestei luni, când preţul acţiunilor FP se afla încă sub reperul de 0,9 lei/acţiune şi până la publicarea aprobării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a prospectului de ofertă, cotaţia a avansat cu 5-6% pe piaţa reglementată.

Şi în şedinţa de astăzi, tendinţa s-a confirmat, fiind depăşit nivelul de 0,94 lei/acţiune. Bărbulescu este probabilă o consolidare a titlurilor Fondului în jurul nivelului de 0,95 lei/acţiune, fără o mişcare accelerată în vreo direcţie, până la derularea ofertei.

O rată de alocare mai bună decât anul trecut?

Acesta este contextul în care cei care deja deţineau acţiunile probabil să dorească să stea pe titluri pentru a putea plasa ordine în cadrul ofertei la preţul de 1,11 lei/acţiune. Brokerul de la Prime Transaction se aşteaptă ca de data aceasta rata de alocare să fie mai bună decât la exerciţiul similar de piaţă de anul trecut.


Astfel, dacă atunci pentru cele 600 milioane titluri cerute pentru răscumpărare au fost oferite 10 miliarde acţiuni, acum celor 750 milioane acţiuni solicitate ar putea să li se contrapună un număr mai mic de acţiuni plasate, având în vedere că deja o cantitate de acţiuni a fost răscumpărată.

Preţul ofertei, o promisiune pentru listarea la Londra

L-am întrebat pe interlocutorul nostru dacă nu cumva Fondul Proprietatea (FP) nu răscumpără scump propriile acţiuni, dat fiind că preţul ofertei este peste maximul istoric. Având în vedere că încă păstrează un discount faţă de activul net, nu se poate spune că FP achiziţionează scump propriile titluri, ne-a răspuns Bărbulescu. În prezent, acest discount include o percepţie a investitorilor faţă de piaţa românească şi categoria în care este aceasta încadrată.

Administratorul Franklin Templeton are în vedere listarea secundară pe Bursa de la Londra pentru care aşteaptă încă modificarea unor reglementări din partea ASF. Odată ce va obţine aprobările, procesul de accesare a pieţei londoneze ar urma să fie destul de rapid. Intrând într-o cu totul altă zonă de vizibilitate prin listarea la Londra, discountul ar fi de aşteptat să se restrângă, ceea ce ar face explicabil şi preţul de 1,11 lei/acţiune pe care astăzi Fondul este dispus să îl plătească pentru acţiunile proprii.

 
  • Currently nan/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

    Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


    Recomandat Curierul National
    Ultimele comentarii:

    Bravo , in ritmul asta prin 2050 puteti depasi vi ...
    CFR SA a recepţionat peste 100 de km de cale ferată modernizată

    ”calauzili”! ne permitem decat analfabeti! ...
    Polițiștii de frontieră români continuă să salveze vieți, în timpul misiunilor FRONTEX din apele Mării Egee

    analfabetul misha a dat decat asigurari! ...
    Health Forum - Finanțarea sistemului de sănătate

    decat tranzactii ”speciale” si descarcare la g ...
    România se află pe podiumul creşterilor din Europa după ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a urcat cu peste 30% în primele nouă luni

    se vor regasi decat pensiile speciale! ...
    Legea pensiilor nu se va regăsi în bugetul pe anul 2018

    Top articole:

    Afişează articolele cele mai:
    Votate | Comentate | Expediate

    Radio Sud

    Tipografia de Sud
    Orologia Primo minuto

    Sumarul ediţiei:

    Opinii

    Eveniment

    Economie

    Finante Banci

    Piata bursiera

    Actualitate Companii

    Specializat

    Politic

    Economie mondiala

    Actualitate

    IT&C

    Util

    Gadgeturi