Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (26) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Piata bursiera

FP a achiziţionat în prima zi din al patrulea program de răscumpărare acţiuni de 3,4 mil. lei

Piata bursiera

Data adaugarii: 2014-10-03

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Fondul Proprietatea (FP) a răscumpărat acţiuni în valoare de 3,4 milioane lei în prima zi din cadrul celui de-al patrulea program de achiziţii, în care compania vizează cumpărarea de titluri reprezentând până la 7,97% din capital. Compania a plătit 3,25 mi­lioane lei pentru a cumpăra de pe bursă 3,4 milioane acţiuni proprii, reprezentând 0,027% din numărul total de titluri. Achiziţiile au avut loc la un preţ de 0,9556 lei/acţiune, se arată într-un anunţ transmis de FP Bursei.
Titlurile Fondul au închis miercuri în urcare cu 0,3%, la 0,952 lei/unitate, dar au atins în timpul tranzacţiilor un nou preţ maxim de 0,960 lei/unitate. Rulajul cu acţiuni Fondul s-a ridicat la 15 mili­oane lei, jumătate din lichiditatea totală a bursei în şedinţa de miercuri, iar preţul mediu s-a situat la 0,9555 lei/acţiune.
Fondul Proprietatea anunţase marţi seara că începe de miercuri să răscumpere acţiuni în cadrul celui de-al patrulea program de achiziţii de titluri proprii, aprobat de acţionari în aprilie, după ce a primit avizul ASF pentru anularea unui pachet de titluri preluate într-o rundă anterioară de achiziţii.
Limitele de preţ pentru achizi­ţionarea acţiunilor în cadrul celui de-al patrulea program sunt de minimum 0,2 lei/acţiune şi maximum 2 lei/acţiune. Programul de răscumpărare poate fi desfăşurat până la data de 27 noiembrie 2015. Cea de-a patra rundă de achiziţii vizează un număr de maximum 990.855.

Stiri similare:

» FP reia răscumpărarea de acţiuni, după ce ASF a avizat anularea unui pachet de titluri deja deţinute
» FP, la al cincilea program de răscumpărare
» Acţiunile Fondul Proprietatea au atins un nou maxim, într-o piaţă în creştere

616 acţiuni, reprezentând 7,97% din capital.
Programele de buyback fac parte din strategia Fondului de a reduce discountul dintre valoarea activului net şi preţul acţiunilor, în prezent la circa 25%. FP a selectat SSIF Raiffeisen Capital&Investment pentru furnizarea de servicii în cadrul celui de-al patrulea program de răscumpărare şi a informat că va lua în considerare o ofertă publică de cumpărare pentru accelerarea acestuia.
Compania a anunţat, luni, după închiderea pieţei, că a primit avizul ASF pentru anularea a 1,1 miliarde acţiuni proprii cumpărate în cadrul celui de-al doilea program de răscumpărare şi că va iniţia în câteva zile al patrulea program de achiziţie de titluri. Anterior deciziei ASF, pachetul de 1,1 miliarde acţiuni preluat prin al doilea program de răscumpărare, derulat anul trecut, reprezenta 8,12% din capitalul Fondului. Societatea nu poate deţine mai mult de 10% din acţiunile proprii şi avea nevoie de decizia ASF pentru a putea începe achiziţiile prin programul al patrulea.
Acţionarii Fondul Proprietatea aprobaseră săptămâna trecută reducerea capitalului social subscris ca urmare a anulării unui număr de 252.858.056 acţiuni proprii dobândite de către societate în cadrul celui de-al treilea program de achiziţie de titluri proprii, în perioada martie 2014 - iulie 2014. Această decizie va avea nevoie de avizul ASF, la fel ca în cazul titlurilor anulate după ce au fost cumpărate prin programul al doilea.
Fondul Proprietatea a anunţat că va cere în noiembrie acordul acţionarilor pentru a derula cel 
de-al cincilea program de răscumpărare de acţiuni, care va începe după încheierea celei de-a patra runde de achiziţii. (Mediafax)

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  a batut saua ,mai bune decat ruginele amerloce.,ha ...
  Ungaria: Un avion de pasageri al TAROM, interceptat de avioane militare in spatiul aerian ungar

  la Fed. Cup. ...
  Ion Tiriac, despre incidentele de la Mamaia: "Arbitrii l-au scos pe Ilie Nastase din tribuna fara niciun drept"

  vot Marine Le Pen. ...
  PE estimeaza fraudarea fondurilor europene de catre Marine Le Pen la 5 milioane euro si paguba ar putea fi mai mare

  vot Marine Le Pen ...
  Emmanuel Macron si Marine Le Pen - angajati puternic in campania pentru al doilea tur de scrutin. Manifestatii avand drept slogan "Nici Marine, nici Macron"

  vot Marine Le Pen ...
  Frontul National "face ordine" in presa franceza, selectand publicatiile care primesc autorizatia de a reflecta campania candidatei sale, Marine Le Pen

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Politic

  In brief

  Economie mondiala

  Actualitate