Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Piata bursiera

Oamenii îşi pierd timpul pe Facebook, spune "vulturul" de la Fondul Proprietatea

Piata bursiera - Adrian Panaite / adrian.panaite@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2014-09-23

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Miliardarul american Paul Singer spune că reţelele de socializare sunt consumatoare de timp şi 
promovează superficialitatea


Avansul recent în tehnologia comunicaţiilor nu înseamnă progres, avertizează magnatul Paul Singer, cel care are în administrare 23 miliarde dolari pentru Elliott Management şi care indirect controlează 15% din Fondul Proprietatea. Oamenii lipsiţi de cunoştinţele de bază, nu au capacitatea de a analiza fluxul informaţiilor care le parvin pe Facebook şi Twitter, fiind cu totul acaparaţi de Androizii lor, scrie acesta într-o notă pentru investitori preluată de portalul financiar Zero Hedge.
Reţelele de socializare beneficiază de platforme tehnologice din ce în ce mai bune. Progres? "Vulturul" de pe Wall Street Paul Singer ne îndeamnă să ne mai gândim. Mai degrabă oamenii tind să piardă timpul pe aceste canale media, iar informaţia nu pare a ajuta cu nimic societatea.

Ce înseamnă progres?

Pentru a explica, miliardarul american aduce în discuţie ceea ce este de netăgăduit progres. Spre exemplu, avansul recent din ştiinţă şi medicină au crescut capacitatea omenirii de a vindeca boli cu un cost cât mai redus. O altă tehnologie este cea a vehiculelor care ajută la transportul eficient şi rapid al oamenilor şi bunurilor pe distanţe mari, cu preocupări pentru oportunităţile deosebite de a fi diminuate costurile şi consumul de energie. Omenirea a avut iarăşi de câştigat la nivelul eficienţei în extragerea resurselor sau în obţinerea alimentelor.
Pe de altă parte, în domeniul comunicaţiilor, progresul tehnologic nu înseamnă progres câtuşi de puţin.
Inovaţiile din sector, inclusiv reţelele de socializare, vin cu platforme tot mai robuste de disemninare a informaţiilor. Din păcate acestea sunt folosite pentru a răspândi informaţii care nu sunt adevărate, cunoştinţe false, lăsând, în acelaşi timp, puţin timp pentru studiu aprofundat şi contemplare. Acest fapt arată o dată în plus, că oamenii ar trebui învăţaţi cunoştinţele de bază - de istorie, ştiinţe politice, filosofie, civilizaţie - cât mai de timpuriu, spune Singer.

Ce mai înseamnă comunicare responsabilă?

Tehnologia informaţiilor democratizează ştirile şi opiniile, o dezvoltare care pare pozitivă, însă comportă aspecte negative. Orice am crede despre predispoziţiile aşa-numitei "mainstream media", aceasta are standarde şi coduri de conduită care sunt mai mult sau mai puţin urmărite de toate publicaţiile principale. Redactorii au editori, iar aceştia încearcă să-şi protejeze francizele de comunicarea iresponsabilă. Prin cotrast, bloggerii nu aderă la asemenea constrângeri şi nu îşi fac din responsabilitatea profesională un obiectiv. 

Reportaj din ceaţă

În opinia lui Singer, "blogosfera", atunci când diseminează ştiri şi opinii, nu face decât să creeze o ceaţă imensă. "Supraabundenţa informaţiilor şi opiniilor nu constituie o dezvoltare pozitivă în viziunea noastră", continuă acesta. Investitorul american afirmă că nu este de acord nici cu o livrare a principalelor informaţii sub control guvernamental sau centralizat, însă, îşi invită cititorii la o reflecţie: "Întrebaţi-vă doar: Par oamenii mai informaţi în lumea dezvoltată de astăzi? Mai deştepţi? Este discursul mai sofisticat? Răspunsul este un răsunător «nu» la toate aceste întrebări."  Oamenii tind mai degrabă să fie autosuficienţi, iar reţelele de socializare îi transformă în roboţi care aderă necondiţionat la gândul original, precum în distopia scriitorului Aldous Huxley, conchide şefului grupului Elliott.
 
 • Currently 4.64/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.6 din 11 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Petru si...:
  Eu am sa va dau un alt exemplu de pierdere : Risipa de energie - Oameni fac de prea multe ori sex pentru a procrea , deci este si aici pierdere de timp si chiar " risipa " , spun asta deoarece de cele mai multe ori este nevoie de o singura data ... si problema este rezolvata . Deci , conform articolului dvs OAMENIIISI PIERD TIMPUL inutil pe Facebook ( si nu numai ) nu este bine documentat si este ... incomplet . De asta mi-am permis sa fac aceasta mica complectare .
  2014-09-23, 10:07:06 (adresa: 89.123.36.*)
 2. de Cristian:
  Ai dat cu bata in balta, recte ai zbarcit-o !!! Americanul asta chiar a spus adevarul !
  2014-09-23, 10:23:00 (adresa: 188.27.45.*)
 3. de concediere.wordpress.com:
  "Oamenii îşi pierd timpul pe Facebook!" :) profund! exista insa si unii oameni mai selectivi, care nu sunt autosuficienti/super ficiali si dau Like la tot ce apare pe Facebook, deci totul tine de personalitatea fiecaruia, pana la urma si modul cum percepi/folosesti o informatie livrata. Insa e mai simplu/superficial sa generalizezi si sa masori pe toti oamenii cu aceeasi masura...
  2014-09-23, 15:31:33 (adresa: 188.27.196.*)
 4. de C:
  In ceea ce priveste cantitatea si calitatea informatiei precum si capaciatea de a sintetiza si folosi informatia ii dau dreptate miliardarului american. Cu timpul folosit fara rost adica prea mult pe facebook se poate face altceva folositor pentru individul in cauza. De asemenea dau dreptate si celor care folosesc perceptia individuala ca instrument de masura si control. De altfel nu putem fi la fel nici in perceptie nici in control si nici in generare acesti factori fiind in directa legatura cu dezvoltarea personala.
  2014-09-24, 17:41:40 (adresa: 193.137.127.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Va multumim tavarasci Teodorovici ca in sfarsit d ...
Autoritățile au pus gând rău PENSIILOR ROMÂNILOR!

Avem numai de invatat de la Marea Franta care a fo ...
Evaluarea Națională: Elevii de clasa a VI-a susțin prima probă

In al WW II toti militarii au purtat la bandulier ...
Rusia: Un tir cu patru rachete intercontinentale Bulava a reuşit în Marea Albă

chiria au platit-o? ...
Sediul central al Partidului România Mare (PRM) a fost spart

multi elevi din romania nu stiu citi nimic. ...
Copiii din scolile elementare nu stiu sa citeasca ceasul. Care este cauza?

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Opinii

Eveniment

Economie

Dezbaterile CN

Finante Banci

Piata bursiera

Actualitate Companii

Politic

Economie mondiala

Actualitate

Turism

Auto

Real estate

Extern

Gadgeturi