Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (27) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
w

« Alte articole din categoria Piata bursiera

Profitul FP a scăzut în august cu 6 mil. lei, dar rămâne peste 1 mld. lei la opt luni

Piata bursiera - Mediafax
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2014-09-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Fondul Proprietatea (FP) a înregistrat în primele opt luni ale anului un profit de 1,010 miliarde lei, în scădere cu 6 milioane lei faţă de rezultatul de la sfârşitul lunii iulie, dar aproape dublu faţă de câştigul din perioada ianuarie-august a anului trecut. Pentru primele şase luni, FP a raportat un profit record de 1,064 miliarde lei, în timp ce câştigul pentru primele opt luni din 2013 s-a situat la 530,5 milioane lei. În luna iulie a acestui an, profitul Fondului Proprietatea a scăzut cu aproape 50 de milioane lei, de la 1,064 miliarde lei în iunie la 1,016 miliarde lei.
Activul net a Fondului a crescut în luna august cu 1,2%, de la 14,76 miliarde de lei în iulie la 14,94 miliarde de lei. La sfârşitul anului trecut, activul net înregistra o valoare de 15,013 miliarde lei. Valoarea portofoliului de acţiuni cotate la bursă se situa la finele lunii august la 7,52 miliarde lei, în creştere cu 2,6% de la 7,33 miliarde lei în iulie. În august anul trecut, aceste participaţii aveau o valoare de 5,88 miliarde lei.
În funcţie de sectoare, "petrol & gaze" are cea mai ridicată pondere în portofoliul Fondului Proprietatea, de 45,55%, în urcare uşoară faţă de 44,7% în iulie. Segmentul "electricitate & gaz: transport, distribuţie, furnizare" a continuat să scadă şi a ajuns la o pondere de 22,71% în august, faţă de 22,99% în iulie şi 24,35% în iunie. Cele mai importante deţineri din portofoliul Fondul Proprietatea nu au variat semnificativ faţă de luna iulie. Astfel, participaţia la OMV Petrom (SNP) a crescut de la 34,97% din valoarea activului net la 35,29%, în timp ce acţiunile Hideroelectrica reprezintă 14,09% din valoarea activului net, faţă de 14,26% în iulie.
Portofoliul de participaţii în companii nelistate este evaluat la 6,236 miliarde lei, la fel ca în iulie şi iunie. În august anul trecut, aceste active erau estimate la 8,44 miliarde lei. Depozitele bancare ale FP au scăzut în august cu 158 milioane lei, în timp ce portofoliul de titluri de stat a urcat cu 77 de milioane lei.
Astfel, depozitele au coborât de la 483,7 milioane lei în iulie la 326,2 milioane lei în august, în timp ce soldul plasamentelor în obligaţiuni a crescut de la 856,34 milioane lei la 933,1 milioane lei. Fondul Proprietatea a obţinut în primul semestru venituri totale de 1,45 miliarde lei, în urcare cu 66% de la nivelul atins în perioada similară a anului trecut, de 874,9 milioane lei.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Va oferim munca la domiciliu: cautam persoane capa ...
  Nouă reguli pentru combaterea spălării banilor

  Cu o clarificare: Statele Unite ale Europei nu ...
  Rusia vrea peste un sfert din piaţa globală în domeniul construcţiei de aeronave militare

  Cu o clarificare: Statele Unite ale Europei nu ...
  Rusia vrea peste un sfert din piaţa globală în domeniul construcţiei de aeronave militare

  ministrul cu zero realizari la minister.,doua ince ...
  Les Echos: Dupa ce l-a inlaturat, fara menajamente, pe premierul Sorin Grindeanu,Partidul social-democrat la putere l-a propus inlocuitor pe cel ce a fost ministru al Economiei in vechiul guvern

  4 , 5 baroni din psd isi va spune votul la invest ...
  Les Echos: Dupa ce l-a inlaturat, fara menajamente, pe premierul Sorin Grindeanu,Partidul social-democrat la putere l-a propus inlocuitor pe cel ce a fost ministru al Economiei in vechiul guvern

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  IT&C

  Transporturi

  Extern

  Util

  Gadgeturi