Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (6) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Piata bursiera

Bursa a închis în creştere, susţinută de acţiunile Romgaz şi Banca Transilvania

Piata bursiera

Data adaugarii: 2014-08-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de marţi, avansul fiind susţinut de acţiunile Romgaz (SNG) şi Banca Transilvania (TLV), două dintre companiile "cu greutate" din piaţă.
Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide zece acţiuni, au crescut cu 0,3%, pe un rulaj de 35,6 milioane de lei (8 milioane de euro), peste media ultimelor săptămâni. BET Plus include cele mai lichide 37 de acţiuni de pe piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi acţiunilor companiilor străine.
BET NG, al sectorului energetic, a crescut cu 0,3%, în timp ce indicele BET FI, format din SIF-uri şi Fondul Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,2%.
Indicele BET FI a fost tras în jos de scăderea cu 5% a acţiunilor SIF Oltenia (SIF5). Marţi este data ex-dividend pentru acţiunile SIF Oltenia, de la care investitorii pot cumpăra titluri fără să mai aibă dreptul la dividende. De regulă, în ziua ex-dividend, preţul acţiunilor respective scade cu o valoare apropiată de cea a dividendului care va fi distribuit de companie.
La 1,813 lei/acţiune, SIF Oltenia se află cu mai puţin de 9 bani sub cotaţia din închiderea şedinţei de luni, diferenţă mai redusă faţă de dividendul net distribuit de companie, de 13,4 bani. În lipsa impactului ex-dividend, acţiunile societăţii de investiţii financiare s-ar fi aflat în creştere. Tranzacţiile cu acţiuni ale companiei au totalizat 1,8 milioane de lei.
Romgaz a consemnat cel mai ridicat rulaj din piaţă, de 10,2 milioane de lei, din care 6 milioane prin trei transferuri de tip deal. Acţiunile producătorului de gaze naturale au închis şedinţa în urcare cu 1,2%, după ce a anunţat rezultate financiare pentru primul semestru.
Compania a anunţat, luni după închiderea bursei, că a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 2,53 miliarde lei (566,7 milioane euro) în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net în urcare cu 40%, la 871 milioane lei (195,1 milioane euro).
Acţiunile OMV Petrom (SNP), o altă companie importantă pe bursă, au închis în scădere cu 0,3%, după ce au înregistrat un declin maxim de până la 2,2% pe parcursul şedinţei, în contextul unor tranzacţii în valoare de 3,66 milioane de lei.
OMV Petrom a anunţat, marţi înainte de deschiderea bursei, că a înregistrat în primele şase luni vânzări de 10,72 miliarde lei, în scădere cu 7% faţă de rezultatul din primul semestru al anului trecut, şi a avut un profit net de 1,9 miliarde de lei, mai mic cu 22%.
A doua companie după lichiditatea generată este Fondul Proprietatea, cu 7,5 milioane de lei, incluzând un schimb deal de 3,5 milioane de lei. Titlurile au termina şedinţa pe plus cu 0,4%, raportat la închiderea din ziua precedentă.
Banca austriacă Erste a consemnat un declin de 3,5%, pe un rulaj de 2 milioane de lei.
Tot în sectorul bancar, titlurile Banca Transilvania au crescut cu 0,6%, pe o lichiditate de 496.600 de lei.
Transferuri de peste 1 milion de lei au mai înregistrat Transgaz (TGN), cu 2,38 milioane de lei, SIF Moldova (SIF2), cu 2,05 milioane de lei, BRD - Groupe Societe Generale (BRD), cu 1,26 milioane de lei, şi Transelectrica (TEL), cu 1,01 milioane de lei. Indicele extins BET XT a avansat cu 0,2%, iar BET BK a stagnat.
BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
În Europa de Vest, principalele acţiuni au închis în scădere, după e au înregistrat luni cel mai puternic avans începând din luna aprilie. Indicele FTSE 100 (Londra) a scăzut cu 0,1%, CAC 40 (Paris) a coborât cu 0,8%, iar DAX (Frankfurt) cu 1,1%.
În Europa Centrală. indicele PX (Praga) a scăzut cu 0,8%, BUX (Budapesta) a consemnat un declin de 1,1%, iar WIG (Varşovia) a stagnat.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  adu rezerva bancara a Romaniei de la Londra la Buc ...
  Raport dur al BNR. Previziunile de utim moment despre creditele ipotecare și cele de consum

  pe cand o intalnire Tudose Macron pt fabricarea de ...
  Premierul Poloniei, Beata Szydlo, merge la Paris pentru convorbiri cu Emmanuel Macron

  demisia sultanei de jermania. ...
  Opţiunile Angelei Merkel după eşecul negocierilor pentru formarea noului guvern

  luati ex D nei primar Firea si face ti firme apa ...
  27.564 locuri de muncă vacante la nivel naţional

  asta din imagine a avut 4 la scoala si a ajuns pre ...
  Costel Alexe, Președinte PNL Iași: Nu ne mai permitem să asistăm impasibili la haosul fiscal care va lovi România!

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  Transporturi

  Real estate

  Extern

  Util

  Gadgeturi