Cumpără Acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (2) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Piata bursiera

O lună de zile până la o confruntare decisivă la SIF Transilvania

Piata bursiera - Mediafax
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2014-07-10

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Fostul arbitru din Divizia A de fotbal Constantin Frăţilă, acţionar şi membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania (SIF3), propune în AGA societăţii tragerea la răspundere a directorului general Mihai Fercală, iar un grup de acţionari solicită, totodată, revocarea lui Frăţilă din CS. Propunerile au fost introduse pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor convocată la Braşov pentru 11-12 august la solicitarea lui Frăţilă, care vrea alegerea unui nou Consiliu de Supraveghere şi scăderea remuneraţiilor conducerii SIF Transilvania.
Constantin Frăţilă, fiica sa, Maria Frăţilă, şi o apropiată a fostului arbitru, Alexe Gabriela, care deţin împreună 5,02% din acţiunile companiei, cer declanşarea acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală, director general şi preşedinte executiv al SIF3, "pentru activităţi desfăşurate în calitate de membru al Directoratului", se arată într-un anunţ privind completarea ordinii de zi a AGA din august, publicat miercuri pe Bursă.
De asemenea, un grup de 33 de acţionari persoane juridice şi 30 de acţionari persoane fizice, care deţin împreună 10,2% din acţiunile societăţii de investiţii financiare, solicită în AGA revocarea lui Frăţilă din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere, se spune în anunţ.
Dacă acţionarii aprobă acţiunea în răspundere, AGA trebuie să desemneze şi persoana însărcinată să exercite acţiunea în Justiţie. Atunci când acţiunea în răspundere se porneşte împotriva directorilor unei companii, aceştia sunt suspendaţi din funcţie până la o hotărâre irevocabilă.
Celelalte puncte de pe ordinea de zi au rămas neschimbate. Astfel, acţionarii vor dezbate propunerile lui Frăţilă privind revocarea CS şi alegerea unui nou Consiliu de Supraveghere prin metoda votului cumulativ, pentru un mandat de 4 ani; aprobarea drept criteriu de alegere a membrilor CS vârsta cea mai mică pentru candidaţii care obţin acelaşi număr de voturi cumulate exprimate de acelaşi număr de acţionari; aprobarea contractului de administrare pentru membrii Consiliului de Supraveghere.
În ceea ce priveşte AGEA convocată la aceeaşi dată la solicitarea lui Frăţilă, acţionarii vor vota asupra propunerii de reducere a remuneraţiei lunare a membrilor Consiliului de Supraveghere de la 3 la 2 salarii medii brute la SIF Transilvania pentru fiecare membru, de la 4 la 2,5 salarii medii brute pentru vicepreşedinte şi de la 7 la 3 salarii medii brute pentru preşedinte, potrivit convocatorului AGEA publicat anterior de SIF3.
De asemenea, Frăţilă propune ca membrii Consiliului care fac parte şi din comitetele consultative să nu primească remuneraţii suplimentare.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Adriana :
  Ar fi bine sa se gandeasca si la actionarii mici, sa le ofere si lor sume pe masura profitului si nu firimituri ramase dupa achitarea salariilor nesimtite.
  2014-07-10, 12:31:58 (adresa: 89.137.145.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Remember! Iohanni s atrage atenţia că nu pre ...
Iohannis: Propunerile Ministrului Toader reprezintă un atac asupra statului de drept și independenței Justiției

1 vizionezi mult Star Trek. ...
Procurorii si judecatorii vor raspunde material pentru erorile judiciare

1 ai consumat iarba? ...
Inspectia Judiciara accepta sa treaca la Ministerul Justitiei

la fel ...
Turneul preşedintelui Emmanuel Macron în ţări din Estul Europei. Este previzibilă abordarea unor "subiecte polemice" ce privesc muncitorii detaşaţi şi primirea de refugiaţi

Traim perioada anilor de dupa ultimatumul dat de ...
Inspectia Judiciara accepta sa treaca la Ministerul Justitiei

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Alege TV

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Eveniment

Economie

Finante Banci

Piata bursiera

Actualitate Companii

Politic

Economie mondiala

Actualitate

IT&C

Piata artei

Curierul contabilului

Real estate

Extern

Util

Gadgeturi