Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (26) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Piata bursiera

CA al SIF Oltenia propune dividend de 0,16 lei pe acţiune sau păstrarea profitului în companie

Piata bursieraData adaugarii: 2014-06-04

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) propune acţionarilor două variante privind profitul de anul trecut, respectiv acordare de dividende de 92,8 milioane lei (0,16 lei/acţiune), sau păstrarea întregului câştig, de 130 milioane lei, în companie. Propunerile urmează să fie dezbătute de acţionari într-o AGA programată pentru 28 iulie, potrivit unui convocator AGA transmis ieri de SIF Oltenia Bursei.
O adunare generală a acţionarilor SIF Oltenia derulată la finalul lunii aprilie a respins cele două propuneri de dividend înscrise pe ordinea de zi, astfel că distribuirea dividendelor a fost amânată pentru o întrunire viitoare a acţionarilor. Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia a propus şi atunci un dividend brut de 0,16 lei/acţiune. Dividendele, în sumă de 92,8 milioane lei, reprezintă peste 71% din profitul net realizat în 2013, de 130 milioane lei. Pe de altă parte, omul de afaceri Gheorghe Iaciu şi trei fonduri ING, care deţineau cumulat 7,33% din titlurile SIF Oltenia, au solicitat acordarea unui dividend brut de 0,21 lei/acţiune, respectiv 121,8 milioane lei. Dividendele propuse de aceştia reprezintă aproape 94% din profitul înregistrat anul trecut de companie.
Raportat la cel mai recent preţ de la bursă al acţiunilor SIF Oltenia, de 1,85 lei/titlu, randamentul dividendului brut propus ieri de CA-ul SIF este de 8,65%. Totuşi, având în vedere propunerea de păstrare a întregului profit în companie, este posibil ca SIF Oltenia să fie a treia societate de investiţii financiare care nu acordă în acest an dividende, după SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4).

Stiri similare:

» Comelf propune un dividend brut de 0,191 lei pe acţiune
» Bursa a urcat uşor în debutul şedinţei, lichiditatea fiind asigurată de acţiunile din energie
» Se anticipează dividende mari la Transelectrica; Nuclearelectrica, o mare dezamăgire


Pe ordinea de zi a AGA de la SIF Oltenia, programată pentru finalul lunii iulie, figurează şi alegerea a trei membri în CA, pe locurile rămase vacante la finalul lunii martie în urma demisiilor lui Petre Ghibu, Daniela Toader şi Ana-Barbara Bobircă, care au fost susţinuţi la alegerile din 2013 de omul de afaceri Florin Pogonaru.
La o săptămână după demisiile celor trei, pe cele trei locuri au fost aleşi provizoriu Căpitanu Victor (partener la casa de investiţii Capital Partners), Stoian Nicolae (reprezentantul Compartimentului de Control Intern al SIF Oltenia la acea dată) şi Popa Carmen (avocat la casa de avocatură Tumbar Cega&Popa). Căpitanu a fost ales deja membru CA în AGA derulată la finalul lunii aprilie, pe un alt loc care era vacant anterior prezentării demisiilor lui Ghibu, Toader şi Bobircă.
Acţiunile SIF Oltenia au fost oprite de la tranzacţionare la ora 15:47, pentru ca societatea să transmită convocatorul pentru AGA programată pentru finalul lunii iulie. La momentul suspendării de la tranzacţionare, acţiunile SIF Oltenia erau cotate la 1,88 lei, cu 0,9% sub închiderea de luni, iar după revenirea la transfer, la ora 17:05, scăderea a ajuns la 2,48%, preţul coborând la 1,85 lei/titlu. Raportat la acest preţ, capitalizarea bursieră a companiei este de 1,079 miliarde lei.

SIF Oltenia contestă dreptul conducerii BCR de a ridica dreptul de preferinţă la majorări de capital

SIF Oltenia (SIF5) contestă în instanţă o decizie AGA de la BCR în baza căreia Comitetul Executiv al instituţiei de credit poate restrânge sau ridica dreptul de preferinţă al acţionarilor la majorări de capital dacă există "constrângeri de timp" pentru implementarea unei suplimentări de capital, informează un comunicat al societăţii remis Bursei. SIF Oltenia este singura SIF care nu a vândut acţiunile deţinute la BCR în baza unei înţelegeri care a fost agreată de Erste şi SIF-uri în septembrie 2011. SIF5 deţine aproape 6,3% din acţiunile celei mai mari bănci din România. Conducerea SIF Oltenia a menţionat anterior că va solicita acordul acţionarilor, într-o adunare generală extraordinară, dacă va apărea posibilitatea unei "valorificări superioare" a participaţiei de la BCR în urma întâlnirilor cu "conducerea Erste Group sau cu alţi potenţiali investitori interesaţi de plasamentul BCR". (Mediafax)
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  a batut saua ,mai bune decat ruginele amerloce.,ha ...
  Ungaria: Un avion de pasageri al TAROM, interceptat de avioane militare in spatiul aerian ungar

  la Fed. Cup. ...
  Ion Tiriac, despre incidentele de la Mamaia: "Arbitrii l-au scos pe Ilie Nastase din tribuna fara niciun drept"

  vot Marine Le Pen. ...
  PE estimeaza fraudarea fondurilor europene de catre Marine Le Pen la 5 milioane euro si paguba ar putea fi mai mare

  vot Marine Le Pen ...
  Emmanuel Macron si Marine Le Pen - angajati puternic in campania pentru al doilea tur de scrutin. Manifestatii avand drept slogan "Nici Marine, nici Macron"

  vot Marine Le Pen ...
  Frontul National "face ordine" in presa franceza, selectand publicatiile care primesc autorizatia de a reflecta campania candidatei sale, Marine Le Pen

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Auto

  Curierul contabilului

  Real estate

  Extern

  Util

  Gadgeturi