Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Are cine să rezolve problemele din sectorul construcțiilor, dacă Guvernul nu se implică?

Da
Nu
Nu știu
Nu mă interesează

Comentarii (0) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Piata bursiera

ASF dispune SIF Oltenia să convoace AGA pentru alegerea a 3 membri CA pe locurile ocupate provizoriu

Piata bursiera - Mediafax
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2014-04-19

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) dispune SIF Oltenia să convoace acţionarii pentru alegerea a trei membri în Consiliul de Administraţie, pe locurile rămase vacante în urma demisiilor a trei administratori care au fost susţinuţi la alegerile din 2013 de omul de afaceri Florin Pogonaru. "Se instituie în sarcina Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia obliga ia convocării, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului individual, a unei noi Adunări Generale Ordinare a Ac ionarilor având pe ordinea de zi alegerea unui număr de administratori corespunzător locurilor rămase vacante în Consiliul de Administra ie, cu respectarea prevederilor legale în materie", se arată într-o decizie emisă joi de ASF.
Decizia ASF vine în condiţiile în care din cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia patru sunt provizorii. Un loc era vacant încă din aprilie 2013, când au fost aleşi doar şase membri în CA, iar pe poziţia respectivă a fost numit Lucian Buşe. Într-o AGA programată pentru finalul lunii aprilie, acţionarii urmează să aleagă un membru CA pe locul ocupat provizoriu de Buşe, iar singura candidatură a fost prezentată de Victor Căpitanu (partener la casa de investiţii Capital Partners).
Căpitanu a fost numit în CA membru provizoriu, la începutul lunii aprilie, alături de Nicolae Stoian (reprezentant al Compartimentului de Control Intern al SIF Oltenia) şi Carmen Popa (avocat la casa de avocatură Tumbar Cega&Popa), pe locurile rămase vacante după ce Petre Ghibu, Daniela Toader şi Ana-Barbara Bobircă au demisionat, la finalul lunii martie.
În Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia se regăsesc şi Tudor Ciurezu (preşedinte CA şi director general), Anina Radu şi Cristian Buşu.
Ghibu, Toader şi Bobircă în aceeaşi zi în care CA-ul a respins solicitarea fondului de investiţii Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatief de introducere pe ordinea de zi a unei AGA de la finalul lunii aprilie a unui punct privind înlocuirea auditorului financiar al SIF Oltenia. Solicitarea a fost respinsă întrucât nu a fost transmisă în original.
Fondul Business Capital for Romania Opportunity este deţinut de BCR, iar un alt investitor important al fondului este preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Florin Pogonaru. Demisiile au venit la aproape o lună după ce preşedintele CA şi directorul general al SIF Oltenia, Tudor Ciurezu, a infirmat unele declaraţii ale Anei Bobircă, printre care şi negocierea vânzării pachetului de acţiuni deţinut de SIF Oltenia la BCR.
SIF Oltenia este singura dintre cele cinci SIF-uri care nu a vândut către Erste pachetul de acţiuni deţinut la BCR, controlând în prezent aproape 6,3% din acţiunile celei mai mari bănci din România. Atât Ciurezu, cât şi Pogonaru, sunt membri în Consiliul de Supraveghere al BCR
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Cei de la conducere ii vor prosti pe tineri ptr a ...
  Invatamantul romanesc, incotro?

  VA FURA DE VA SPARGE pesedeul ASTA, ROMANILOR ! ...
  Comisia Europeană despre transferul contribuțiilor de la angajator la angajat: Este o deviere importantă de la sistemul din țările industrializate

  SPRE PRAPASTIE, CA TOATA TARA SUB CONDUCEREA INFEC ...
  Invatamantul romanesc, incotro?

  decat ai nostri, mandri&saraci cu duhul! ...
  Ziua Internationala a Fericirii, celebrata pe 20 martie

  decat ca veneau la noi daca era infrastructura! ...
  Industria europeană de automobile avertizează în privința efectelor "dezastruoase" ale plecării Regatului Unit din UE

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Politic