Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (26) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Piata bursiera

Biofarm vrea să răscumpere până la 10 la sută din acţiunile companiei

Piata bursiera - Adrian Panaite / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2014-03-14

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Oferta propusă aprobării acţionarilor ar urma să se efectueze în intervalul de preţ 0,20 - 0,40 lei/acţiune, ceea ce ar cifra valoarea pachetului la între 21,9 mil. lei şi 43,8 mil. lei

Consiliul de Administraţie al producătorului de medicamente Biofarm SA Bucureşti (BIO) cere acordul acţionarilor pentru răscumpărarea a cel mult 10% din propriile acţiuni, pachet pentru care compania este dispusă să plătească între 21,9 milioane lei şi 43,8 milioane lei, menţionează un convocator AGA remis Bursei de Valori Bucureşti. Pachetul de maximum 109.486.149 acţiuni proprii care ar urma să facă obiectul programului de buyback are o valoare de piaţă de 32,84 milioane lei la preţul de închidere al şedinţei de ieri de 0,3 lei/acţiune, situat la jumătatea intervalului de preţ propus de administratori pentru oferta între 0,20 - 0,40 lei/acţiune.
Acţiunile achiziţionate de companie până la data-limită de 1 octombrie 2015 ar urma să fie ulterior anulate, capitalul social diminuându-se corespunzător. Punctul trei pe ordinea de zi solicită, de altfel, acţionarilor "aprobarea plăţii acţiunilor proprii cumpărate din rezervele disponibile ale societăţii, înscrise în ultima situaţie financiară anuală aprobată, cu excepţia rezervelor legale", conform convocatorului.

Stiri similare:

» Biofarm va răscumpăra 10% din acţiunile proprii printr-o ofertă publică
» ASF cere SIF Muntenia şi SIF Banat-Crişana să lanseze o ofertă de preluare la Biofarm
» Bursa a urcat uşor la deschidere; acţiunile Biofarm cresc cu 11,4%Ce ofertă era aşteptată

Compania este controlată de SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), care împreună deţin 21,3% din acţiunile Biofarm şi, respectiv, 32,98% din titluri, iar cele două SIF-uri trebuie să lanseze o ofertă de preluare pentru acţiunile pe care nu le deţin, potrivit unei decizii ASF, aminteşte Mediafax. Decizia Autorităţii a venit în contextul în care SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia acţionează concertat la Biofarm şi controlează împreună peste 33% din titlurile companiei, pragul la care legislaţia pieţei de capital impune lansarea unei oferte de preluare.

Ce li se mai solicită acţionarilor

Pe ordinea de zi a AGA figurează şi aprobarea înstrăinării de către Consiliul de Administraţie a unor active "de care societatea nu are nevoie pentru realizarea obiectului principal de activitate".
Totodată, AGA ar urma să dea mandat CA-ului pentru dobândirea de active imobilizate de maximum 36 milioane lei. AGA este programată pentru data de 17 aprilie, când acţionarii urmează să discute despre rezultatele financiare înregistrate de Biofarm anul trecut, precum şi despre bugetul de venituri şi cheltuieli şi programul de activitate şi investiţii pentru acest an.
Pentru aceeaşi şedinţă, Consiliul de Administraţie al Biofarm a propus acţionarilor să aprobe păstrarea în cadrul companiei a profitului net înregistrat anul trecut, de aproape 25,6 milioane lei.
Vânzările companiei au crescut cu circa 12% anul trecut, la 117,5 milioane lei (26,6 milioane euro). Biofarm a înregistrat în anul 2012 vânzări de aproape 105 milioane lei şi un profit de puţin peste 21 milioane lei. Raportat la cel mai recent preţ de la bursă, capitalizarea bursieră a Biofarm este de 328,46 milioane lei
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  a batut saua ,mai bune decat ruginele amerloce.,ha ...
  Ungaria: Un avion de pasageri al TAROM, interceptat de avioane militare in spatiul aerian ungar

  la Fed. Cup. ...
  Ion Tiriac, despre incidentele de la Mamaia: "Arbitrii l-au scos pe Ilie Nastase din tribuna fara niciun drept"

  vot Marine Le Pen. ...
  PE estimeaza fraudarea fondurilor europene de catre Marine Le Pen la 5 milioane euro si paguba ar putea fi mai mare

  vot Marine Le Pen ...
  Emmanuel Macron si Marine Le Pen - angajati puternic in campania pentru al doilea tur de scrutin. Manifestatii avand drept slogan "Nici Marine, nici Macron"

  vot Marine Le Pen ...
  Frontul National "face ordine" in presa franceza, selectand publicatiile care primesc autorizatia de a reflecta campania candidatei sale, Marine Le Pen

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  Auto

  Extern

  Gadgeturi