Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (27) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
w

« Alte articole din categoria Piata bursiera

Acţionarii Nuclearelectrica au respins bugetul pe 2014 în care era prins un profit de numai 27,9 mil. lei

Piata bursiera - Adrian Panaite / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2014-03-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Nuclearelectrica (SNN) a respins ieri bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2014, solicitând ca acest subiect să fie discutat într-o şedinţă viitoare, după publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii Guvernului pentru aprobarea bugetului. "În urma dezbaterilor, acţionarii societăţii hotărăsc următoarele: (...) Respingerea bugetului de venituri şi cheltuieli al SNN aferent exerciţiului financiar 2014, solicitând ca acest subiect să fie discutat într-o AGA ulterioară, după publicarea în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Guvernului pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii aferent exerciţiului financiar 2014. În prezenţa acţionarilor reprezentând 91,57780% din capitalul social şi 91,57780% din totalul drepturilor de vot, prezentul punct este adoptat cu 256.781.141 voturi reprezentând 99,50811% din voturile valabil exprimate", se arată într-un comunicat transmis ieri de companie Bursei şi preluat de Mediafax.

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli supus pentru aprobarea AGA, compania ar urma să înregistreze în acest an un profit net de doar 27,9 milioane lei, de aproape 15 ori mai mic faţă de câştigul din 2013, de 417,3 milioane lei şi semnificativ sub estimarea de 196 milioane lei pentru 2014 avansată premergător listării. Publicarea acestei bugetări, pe care conducerea companiei a caracterizat-o ca fiind conservatoare, a accelerat trendul descendent în piaţă la jumătatea lunii trecute.
Un acţionar minoritar al Nuclearelectrica declarase pentru Curierul Naţional la începutul săptămânii precedente, într-o zi în care titlurile SNN au scăzut la Bursă cu 3,80%, că deprecierile de la debutul acestui an sunt rezultatul comunicărilor contradictorii din partea conducerii companiei legate de profitul şi ţintele de profitabilitate ale companiei. El a calificat drept "inadmisibil" pentru un management care se consideră profesionist să bugeteze un profit net de peste 10 ori mai mic pentru o companie care abia a fost listată, cu atât mai mult cu cât este probabil ca ţinta să fie depăşită. De asemenea, el nu excludea ca, la finalul anului, producătorul de energie nucleară să vină cu un profit de aproximativ 200 milioane lei, ne-a mai spus investitorul.
Două zile mai târziu, o informare trimisă de conducerea Nuclearelectrica publicaţiei noastre spunea că estimarea de profit pentru anul în curs reprezintă rezultatul impactului unor factori externi: fluctuaţiile din piaţa de energie, plata taxei pe construcţii speciale şi neaplicarea propriei metodologii de către ANRE (acţionată în instanţă de Nuclearelectrica) şi lipsa penalizărilor rezultate din rezilierea contractelor.
Piaţa a penalizat menţinerea acestei ţinte de profit, titlurile staţionând în ultimele săptămâni în zona minimelor absolute. Acum Adunarea Generală a Acţionarilor la Nuclearelectrica respinge respectiva bugetare şi este de urmărit dacă următoarea estimare pentru câştigul companiei pentru anul în curs va fi realizată în parametrii apropiaţi de cea anunţată iniţial pe 8 februarie a.c., de 27,9 milioane lei
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Va oferim munca la domiciliu: cautam persoane capa ...
  Nouă reguli pentru combaterea spălării banilor

  Cu o clarificare: Statele Unite ale Europei nu ...
  Rusia vrea peste un sfert din piaţa globală în domeniul construcţiei de aeronave militare

  Cu o clarificare: Statele Unite ale Europei nu ...
  Rusia vrea peste un sfert din piaţa globală în domeniul construcţiei de aeronave militare

  ministrul cu zero realizari la minister.,doua ince ...
  Les Echos: Dupa ce l-a inlaturat, fara menajamente, pe premierul Sorin Grindeanu,Partidul social-democrat la putere l-a propus inlocuitor pe cel ce a fost ministru al Economiei in vechiul guvern

  4 , 5 baroni din psd isi va spune votul la invest ...
  Les Echos: Dupa ce l-a inlaturat, fara menajamente, pe premierul Sorin Grindeanu,Partidul social-democrat la putere l-a propus inlocuitor pe cel ce a fost ministru al Economiei in vechiul guvern

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Curierul contabilului

  Extern

  Util

  Gadgeturi