Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Cine va fi noul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF)?

Răzvan Burleanu
Ionuț Lupescu
Marcel Pușcaș

Comentarii (1) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Piata bursiera

SIF5 susţine că nu a mai negociat din martie 2013 cu Erste vânzarea acţiunilor BCR

Piata bursiera - Mediafax
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2014-02-27

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Societatea de Investiţii Financiare neagă astfel declaraţiile Anei Bobircă, propusă în CA al SIF5 de BCR şi Florin Pogonaru
Acestea pot fi interpretate ca manipulare a pieţei, spune comunicatul SIF Oltenia, care se disociază de ele


SIF Oltenia (SIF5) susţine că nu a mai negociat din luna martie a anului trecut vânzarea pachetului de acţiuni BCR către Erste, infirmând declaraţiile unuia dintre administratorii SIF, Ana Bobircă, propusă în CA de fondul Business Capital for Romania Opportunity, controlat de BCR. "Conducerea efectivă a SIF Oltenia a luat act de prezenţa în cadrul evenimentului Romania Investor Days organizat la New York de către Bursa de Valori Bucureşti, Fondul Proprietatea şi Raiffeisen Bank - februarie 2014 - a doamnei Ana - Barbara Bobircă, administrator SIF Oltenia. Deşi doamna Bobircă a fost prezentă la acest eveniment fără a avea mandat de reprezentare a SIF Oltenia, domnia sa a exprimat, în cadrul întâlnirilor ce au avut loc, puncte de vedere ca venind din partea SIF Oltenia. O serie de afirmaţii făcute de domnia sa în cadrul evenimentului sunt de natură să dezinformeze investitorii", se arată într-un comunicat transmis ieri de SIF Oltenia Bursei de Valori Bucureşti.

SIF5 aşteaptă un moment bun pentru valorificarea în piaţă a pachetului de la BCR

SIF Oltenia consideră că declaraţiile Anei Bobircă pot fi interpretate de "organele abilitate ca susceptibile" de manipularea pieţei şi se disociază de acestea. Una dintre afirmaţiile Anei Bobircă ar fi vizat negocierile purtate de SIF Oltenia pentru vânzarea pachetului de acţiuni deţinut la BCR.
"Menţionăm că din martie 2013 nu au mai avut loc negocieri între conducerea SIF Oltenia şi reprezentanţi ai Erste sau alţi potenţiali investitori privind valorificarea pachetului BCR (6,3% din titlurile băncii - n.r.). Conducerea efectivă a SIF Oltenia a considerat că acest activ important din portofoliu (28,17% din valoarea de piaţă la 31.
12.2013 a activelor administrate) nu este normal să fie valorificat într-o perioadă scurtă, în perioadă de criză, când banca a avut o evoluţie mai puţin convingătoare, iar din discuţiile purtate cu potenţiali investitori a rezultat că plasamentul nu poate fi valorificat cu eficienţă maximă, în condiţiile în care BCR ocupă locul I în sistemul bancar românesc din punct de vedere al activelor şi al segmentului deţinut în piaţa bancară. Această afirmaţie a doamnei Bobirca este de natură să manipuleze piaţa", se arată în comunicatul transmis de SIF Oltenia.

Omul propus de Pogonaru se află în conflict de interese?

Societatea de Investiţii Financiare menţionează că Ana Bobircă a fost propusă membru în Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia de fondul Business Capital for Romania Opportunity, al cărui acţionar majoritar este BCR/Erste. În acţionariatul fondului se regăseşte şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, omul de afaceri Florin Pogonaru. Erste şi Pogonaru sunt şi cei mai mari acţionari ai SIF Oltenia, potrivit celor mai recente informaţii disponibile.
SIF Oltenia afirmă în comunicat că, în curriculum vitae prezentat de Bobircă, ea este preşedinte al Comitetului de investiţii al Business Capital for Romania Opportunity Fund şi, potrivit Legii societăţilor comerciale, nu are dreptul să participe la deliberările privind operaţiuni în care ar fi în conflict de interese, în cazul de faţă discuţiile privind pachetul de acţiuni deţinut de SIF la BCR.

Ce stă în spatele propunerii de mutare a sediului SIF Oltenia la Bucureşti?

Alte afirmaţii ale Anei Bobircă ar fi vizat intenţia mutării sediului SIF Oltenia de la Craiova la Bucureşti şi încurajarea acţionarilor să participe la AGA "întrucât sunt analizate mai multe propuneri importante, printre care majorarea de capital social pentru diluarea acţionarilor inactivi".
În replică, SIF Oltenia spune că aceste afirmaţii nu sunt corecte şi nu au existat astfel de discuţii la nivelul conducerii companiei. "Aceste informaţii vehiculate justifică interesul unor persoane în modificarea legislativă a pragului de deţinere în SIF-uri şi a pragului de cvorum pentru adunările generale extraordinare ale acţionarilor. Sub falsul interes în majorarea sau diminuarea capitalului social al SIF pentru maximizarea performanţelor acestuia se ascunde interesul unor acţionari de a se crea condiţiile întrunirii cvorumului pentru adunarea generală extraordinară a acţionarilor care să ia astfel de hotărâri, inclusiv mutarea societăţii la Bucureşti şi angajarea unor persoane care să pună în practică astfel de politici în interesul limitat al unor grupuri", se mai arată în comunicat
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Băncile (nu stiu după ce reglementare) aplică d ...
  Tăriceanu, împotriva justificării sumelor mari de bani

  E corect. Dar pe lîngă asigurări (un mod de tr ...
  Călin Rangu, ASF: Comunitățile locale sunt obligate să-i determine pe oameni să se asigure

  decat ca nu chiar toate psdizdele-s curvele mele! ...
  Dragnea și Dăncila se duc miercuri în Israel. Vizita, ținută la secret până în ultimul moment

  Domnilor inspectori de la MUNCA, hai sa mergem pe ...
  Inspecția Muncii a aplicat amenzi de un milion de euro pentru muncă nedeclarată

  in perioada 2025 aprile 20-18! ...
  Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 25-26 aprilie, o vizită oficială în Statul Israel, la invitaţia prim-ministrului Statului Israel, Benjamin Netanyahu

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Retail

  Curierul contabilului

  Extern

  Gadgeturi