Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Piata bursiera

Dow Jones îşi găseşte oglindă la Sibiu

Piata bursiera - Adrian Panaite / adrian.panaite@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2010-01-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Bursa din Sibiu (Sibex) a semnat cu CME Group şi Dow Jones Indexes un contract de sublicenţiere a indicelui Dow Jones Industrial Average, în urma căruia bursa sibiană va putea oferi spre tranzacţionare derivate care au ca activ suport celebrul indice american, a informat operatorul de piaţă. CME Group, care administrează cea mai mare şi diversificată piaţă de instrumente derivate din lume, deţine licenţa exclusivă pentru contractul futures pe indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) denominat în dolari.
Contractul futures ce urmează a fi listat pe piaţa Sibex va fi denominat în dolari americani şi lei, va avea multiplicatorul 1 şi scadenţe trimestriale de până la 12 luni.
"Suntem încântaţi să începem cooperarea cu CME Group şi Dow Jones Indexes, iar acest proiect constituie unul din cei mai importanţi paşi pe care îi facem în cadrul strategiei noastre de construire a unei pieţe de produse derivate lichide şi eficiente în România", a spus Teodor Ancuţa, preşedintele Bursei din Sibiu, potrivit NewsIn. "Sibex este acum în postura de a oferi acces la indicele Dow Jones Industrial Average. Această nouă colaborare oferă CME Group posibilitatea de a-şi atrage parteneri strategici şi de a oferi noi oportunităţi investitorilor de pretutindeni", a declarat Robert Ray, director produse şi servicii internaţionale în cadrul CME Group.
Teodor Ancuţa a menţionat că a primit deja aprobarea BNR pentru ca tranzacţionarea şi garanţiile să se facă în dolari, cât şi în lei. Totodată, Ancuţa a explicat că lansarea derivatelor pe Dow Jones ar putea avea loc în 22 ianuarie, odată cu deschiderea oficială a pieţei la vedere a Sibex.
"Sibex este în prim-plan prin lansarea în România a contractului pe indicele Dow Jones Industrial Average, unul din cei mai recunoscuţi pe plan mondial. Pentru Dow Jones Indexes, aceasta este o confirmare a faptului că DJIA este lider al portofoliului nostru de indici globali şi totodată cel mai important indice al pieţei americane ca activ suport pentru produse investiţionale pe plan mondial", spune Michael A. Petronella, preşedintele Dow Jones Indexes.
Dacă avizul CNVM va veni în timp util, indicele va fi disponibil odată cu lansarea pieţei spot pe 22 ianuarie
Sibex aşteaptă înregistrarea specificaţiilor contractului futures pe Dow Jones la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), aviz care ar putea fi primit până la termenul propus pentru lansare, 22 ianuarie, a spus Darius Cipariu, directorul adjunct al Sibex. Cipariu a adăugat că se încearcă obţinerea avizului de la autoritatea de reglementare în cel mai scurt timp, astfel încât primele tranzacţii cu derivate pe Dow Jones să aibă loc în 22 ianuarie, data de lansare a pieţei la vedere a Sibex. Tranzacţiile pe piaţa spot se vor putea realiza începând cu această dată, după ce aceasta a fost autorizată la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, prin decizia CNVM cu nr. 1728/14.12.2009.
 
 • Currently 4.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  ASA LE TREBUIE CA AU VOTATpesedeul ! ...
  Pensionarii vor primi mai putini bani

  NU TE MAI LUA DE BUCALBASA CATELARUL PiSD-eilor, n ...
  Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

  Care loc de munca?-ati inchis fabricile si uzinele ...
  Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

  Nu va este pe la nas comunistilor ca dupa 28 de an ...
  Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

  dracNEA SA VA IA DE PiSD-ei BORATI SI BORFASI CE P ...
  CCR a sesizat Comisia de la Veneția

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: