Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Piata bursiera

Lichiditatea bursei a fost susţinută de acţiunile SNP, BRD şi TLV

Piata bursiera - Lucia Maxim
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2008-04-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Acţiunile au atras jumătate din valoarea totală a pieţei

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a început şedinţa de ieri într-un spirit mai optimist, dat de creşterile din ziua precedentă. Piaţa a deschis ziua cu preţuri în creştere, dar mare parte din acţiuni au terminat şedinţa pe minus. Dintre acţiunile cele mai tranzacţionate, Petrom (SNP), Erste Bank (EBS), BRD şi-au menţinut creşterile până la final în condiţiile pieţei de ieri.
Indicii BET şi BET-C au încheiat la cotaţii pozitive de 1,04%, respectiv 1,23 procente, în timp ce BET-FI a pierdut 0,61% din cauza lipsei de interes din partea investitorilor pentru societăţile de investiţii financiare. "Am avut evoluţii mixte pe indicii bursieri, iar nivelul valorilor tranzacţionate rămâne unul destul de scăzut, semn că în piaţă nu există încă încredere cu privire la o întoarcere de trend. Suntem şi într-o zonă în care mai ales de pe pieţele externe sunt aşteptate foarte multe raportări, acestea putând aduce o volatilitate crescută în piaţă", a explicat pentru Curierul Naţional Andreea Ciobanu, şef departament de analiză la Intercapital Invest. Din lichiditatea de 26,1 milioane de lei (7,2 milioane de euro), titlurile SNP, BRD ŞI TLV au atras, ieri, jumătate. Cei doi emitenţi au o pondere cumulată de 40,76% în calculul indicelui general al Bursei, BET-C.

Acţiunile Petrom au atras atenţia investitorilor, care au intrat puternic la cumpărare pe aceste titluri, ridicând preţul peste cel de la finalul şedinţei anterioare, iar rulajul a fost de 8,6 milioane lei (2,3 mi-lioane euro). La finalul zilei, titlurile Petrom aveau cel mai mare rulaj din piaţă, o acţiune valorând 0,446 lei.
Titlurile BRD-Groupe Societe Generale au avut o lichiditate de 1,5 milioane lei (440.000 de euro), iar tranzacţiile au fost operate la cotaţii superioare celor de marţi, ultimul schimb fiind efectuat la 20,9 lei.

Investitorii străini au intrat la cumpărare

"Un interes crescut pe piaţa autohtonă se poate observa în cazul acţiunilor BRD şi Petrom, acestea bucurându-se în ultima perioadă de un consens pozitiv din partea analiştilor. Petrom benefi-ciază mai ales de un context favorabil în ceea ce priveşte business-ul datorită ultimelor evoluţii pe piaţa petrolului, iar BRD datorită poziţiei ocupate în sistemul bancar, a pro-fitabilităţii bune şi a perspectivelor pozitive pentru perioada următoare", afirmă Andreea Ciobanu.
"SOCP a înregistrat un volum remarcabil, de aproape un milion de acţiuni spre a doua jumătate a anului, ceea ce indică intrarea unui mare cumpărător pe aceste acţiuni", este de părere Adrian Bărbulescu, analist la Prime Transaction.
Acesta ne-a declarat că ţinând cont de evoluţia de ieri şi de vo-lumele obţinute de SNP, se indică o intrare a investitorilor străini pe aceşti emitenţi, şi nu neapărat pe sectoarele din care fac parte.
"Acţiunile SNP şi BRD, care au cea mai mare pondere în indicele ROTX, tranzacţionat la Bursa din Viena şi care au avut creşteri semnificative de volum şi valoare ieri, demonstrează faptul  că nerezidenţii au arătat un interes mai mare pentru aceste companii", ne-a declarat Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard.

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  deja in Anglia este seceta si cu interdictia oblig ...
  Noi achiziţii în apărare: Alte 5 avioane de tip F-16 ar urma să intre în dotarea forţelor armate române

  Din investițiile în armament și dezvoltarea lui ...
  Noi achiziţii în apărare: Alte 5 avioane de tip F-16 ar urma să intre în dotarea forţelor armate române

  bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  Ii rugam pe tinerii care nu au cunoscut comunismul ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: