Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Are cine să rezolve problemele din sectorul construcțiilor, dacă Guvernul nu se implică?

Da
Nu
Nu știu
Nu mă interesează

Comentarii (1) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Piata bursiera

Erste: Ne aşteptăm la un rebound al burselor americane

Piata bursiera - Lucia Maxim
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2008-04-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Revenirea pieţelor din SUA va revigora şi BVB

În raportul emis de Erste Bank se afirmă că pieţele de capital rămân în continuare volatile, din cauza tulburării burselor internaţionale pe fondul crizei creditelor pornite din SUA. Această săptămână va aduce rapoartele financiare trimestriale ale principalelor companii listate pe bursele americane, iar în funcţie de aceste rezultate ar putea avea loc un rebound al pieţei de capital americane, care brokerii intervievaţi de Curierul Naţional se aşteaptă să fie cuprins în intervalul 7-10%. "Piaţa americană se află la o mică diferenţă faţă de minimele de la începutul anului, iar în cazul unui rebound este uşor să crească cu 10 procente", ne-a declarat Adrian Simionescu, director la Vienna Investment Trust. "Dacă rezultatele companiilor listate în SUA nu vor depăşi prea mult previziunile, şi aşa negative, indicii ar putea înregistra o creştere de 5 - 7 procente", este de părere Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard. Această revenire a pieţei americane se va propaga şi pe bursele externe şi va aduce şi în România o întoarcere de trend. Brokerii afirmă că, deşi unii emitenţi de pe BVB au pierdut circa 50-70 procente, bursa românească încă mai are potenţial de creştere, cât şi motive.

Pieţele emergente sunt încă de încredere

"În următoarele câteva săptămâni pare probabilă o redresare a pieţei bursiere din SUA, la începutul trimestrului al doilea. Totuşi, apreciem că profitul pe acţiune estimat pentru S&P 500 este mult prea ridicat, din cauza economiei lente din SUA.
Rămâne loc pentru noi revizuiri care să diminueze estimările de profituri pentru lunile următoare, ceea ce va avea un anumit impact asupra pieţei de capital", a declarat Hans Engel, Market Strategist for International Equities, referitor la piaţa de capital din SUA în raportul Erste.
Analiştii Erste Bank evaluează acţiunile cu potenţial de creştere ca fiind încă atrăgătoare, în special acţiunile companiilor cu activităţi internaţionale.
Astfel, investitorii trebuie să prefere acţiunile cu nivel scăzut de îndatorare şi fluxuri de lichidităţi stabile.
"În mediul actual, este probabil o idee bună să alocăm o expunere redusă acţiunilor din SUA, ţinând cont că raportul dintre risc şi profitul estimat face mai atrăgătoare acţiunile din alte regiuni", este recomandarea lui Hans Engel. În acelaşi timp, analiştii recomandă o expunere extinsă pe pieţele emergente prin din Europa Centrală şi de Est, printre care se află şi România.
De asemenea, Erste propune investitorilor o expunere extinsă pe lichidităţi, printre care se află şi instrumentele financiare şi una redusă pe acţiuni.

Trenduri pe orizontală pe bursele europene

Dintr-o perspectivă fundamentală, Europa este mai bine poziţionată decât SUA, dar tot nu va reuşi să se decupleze complet din cauza riscului de piaţă în ansamblu, dacă fluxul de veşti negative din SUA va continua. Totuşi, chiar şi în eventualitatea unor posibile restabiliri de preţuri, Erste Bank estimează că bursele din Europa se vor dezvolta mai stabil decât în alte regiuni. "Ca urmare, recomandăm alocarea unei expuneri  mai mari obligaţiunilor europene incluse în clasa de active a acţiunilor," a declarat Hans Engel.

 
 • Currently 4.67/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.7 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  O veste bună din când în când face bine la ten ...
  Dragnea, audiat la Instanța Supremă cu proteste

  SEBASTIANE GUITA VINO IN MADAGASCAR CU BANII DE PE ...
  Dragnea, audiat la Instanța Supremă cu proteste

  decat i-am invatat schema cu prefezabilitatea! ...
  Primaria Sectorului 5 vrea sa dezvolte un mega proiect imobiliar in zona Antiaeriana: 40.000 de locuinte, o maternitate, o sala polivalenta, un muzeu, un bazin olimpic si un centru administrativ

  decat l-am pus sa ma analtoaleteze! ...
  Eurodeputatul PSD Răzvan Popa răspunde acuzaţiilor aduse de Monica Macovei în legătură cu acţiunile de reformă a Justiţiei

  decat ca sa nu intram la parnaia meritata! ...
  Legile Justiției au fost adoptate de Comisia Iordache

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: