Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Piata artei

Concert extraordinar Beethoven

Piata artei

imagine-articol-1

Elio Boncompagni foto: youtube.com


Data adaugarii: 2018-05-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 

Filarmonica “George Enescu” anunță un concert extraordinar Beethoven în care Orchestra simfonică a instituției îl va avea la pupitrul dirijoral pe Elio Boncompagni și ca solist pe pianistul Matei Varga. În seara zilei de joi va fi lansat și volumul Un alt cânt al lui Marte. Cântul iubirii, de muzicologul italian Paolo Isotta, care va fi disponibil pentru autografe și vineri, după concert.

Concert simfonic
Joi, 17 şi Vineri 18 Mai 2018, 19:00 – 21:00


Sala mare

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor: Elio Boncompagni
Solist: Matei Varga

Program:

 1. Ludwig van Beethoven
  Uvertura „Leonora” nr. 2
  Concertul nr. 4, în sol major, pentru pian și orchestră, op. 58
  Simfonia nr.


  5, în do minor, op. 67Maestrul Elio Boncompagni s-a format la Roma, unde a studiat direcţia de orchestră cu legendarii Franco Ferrara şi Tullio Serafin, devenind asistentul acestuia din urmă. Dirijor de muzică simfonică, muzicianul s-a aflat încă de timpuriu la pupitrul celor mai prestigioase orchestre din Europa, Statele Unite, America de Sud şi Australia: Wiener Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia de la Roma.
Dirijor de operă, el a fost director la Théâtre Royal de la Monnaie din Bruxelles, al Operei Regale din Stockholm, al Teatrului San Carlo din Napoli, apoi dirijor permanent la Volksoper şi la Staatsoper din Viena.
A oferit şi oferă cursuri de măiestrie la Conservatorul Regal din Bruxelles şi la Indiana University din Bloomington, în Statele Unite.

Matei Varga, unul dintre cei mai străluciţi pianişti ai generaţiei sale, revine pe scena Ateneului Român - unde a debutat la numai 14 ani, în 1994, inaugurând marele pian de concert Steinway donat de soprana Mariana Nicolesco şi de Fundaţia Internaţională Ateneul Român. Stabilit de ani de zile la New York, unde s-a perfecţionat la Mannes College of Music după ce studiase la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Matei Varga este aclamat drept un continuator al incomparabilei tradiţii a pianisticii româneşti, ilustrată de genii ca Dinu Lipatti sau Clara Haskil.
Despre el s-a scris că este ”un poet al claviaturii, un muzician al profunzimilor, un talent genuin”. Aprecieri pe care le regăsim în toată presa internaţională: arta lui e “magică” pentru Süddeutsche Zeitung din München, “impresionantă” pentru Gramophone de la Londra, “plină de culoare, de vivacitate, antrenantă” pentru Diapason-Harmonie de la Paris.

La finele concertului de joi seara, în foaierul Ateneului Român, va avea loc un eveniment editorial deosebit: lansarea, în prezenţa autorului, ilustrul muzicolog italian Paolo Isotta, care va acorda autografe, a volumului Un alt cânt al lui Marte. Cântul iubirii, publicat de editura Curtea Veche cu sprijinul acordat de Fundaţia Internaţională Ateneul Român şi de Patria Credit – volum despre care Mariana Nicolesco scrie în splendidul său Cuvânt Înainte că „onorează în cel mai înalt grad cultura şi muzica românească”.
Critic muzical timp de 25 de ani al cotidianului Corriere della Sera, profesor de Istoria Muzicii la Conservatorul din Torino şi apoi la cel din Napoli, Paolo Isotta este autorul a numeroase cărţi despre Gioachino Rossini, Richard Wagner, Georg Friedrich Händel, Thomas Mann, Renata Tebaldi, ca și al consistentului eseu muzicologic Virtutea elefantului, se arată într-un comunicat al Filarmonicii George Enescu.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Actualitate Companii

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Transporturi

  Retail

  Auto

  Piata artei

  Piata farma

  Real estate

  Extern

  Util