Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Opinii

Regele Mihai este şi va fi regele României

Opinii - Prof. Clement Gavrilă-Sălăuţa
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-12-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Motto: „Nu văd România de ASTĂZI ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ŢARĂ pe care AM LUAT-O CU ÎMPRUMUT de la copiii noştri” - REGELE MIHAI

România, acum, este o ţară cernită, în care dangătul clopotelor Bisericilor ortodoxe anunţă plânsul, bocetul românilor la moartea REGELUI LOR, aşa cum au făcut-o şi în vara anului 1504 la ultimul drum pământean  a celui care a ţinut închisă „Poarta Creştinătăţii”, Ştefan cel Mare şi Sfânt. 
Majestatea Sa este ultimul rege uns, puterea de monarh derivând de la Biserică, implicit de la Dumnezeu, aşa cum a moştenit de la voievozii români care au domnit „din mila lui Dumnezeu”. Dacă Mihai I nu a fost rege constituţional după barbarismul din 30 decembrie 1947, a rămas Suveranul poporului român şi al Ţării, adevăratul Şef de Stat.
Semnificativ este faptul că nu i s-au putut lua alte atribuţiuni:
Episcop al treburilor din afară (ca Rege uns şi moştenitor - în zilele noastre - a Bizantinilor în virtutea unei legături ce durează tocmai din preajma Sinodului IV Calcedon din 451);
Ultimul Mareşal al Armatei Române ( din cei cinci) şi singurul deţinător în viaţă al Ordinului Mihai Viteazul Clasa I;
În calitatea de episcop al treburilor din afară avea anumite prerogative: putea să împărtăşească enoriaşi, să intre pe uşa împărătească şi să înmâneze cârja ierarhilor, mitropoliţilor, episcopilor. Patriarhul întru veşnică pomenire Teoctist spunea că: „Regele Mihai I reprezintă simbolul unităţii românilor”. A fost un creştin ortodox, profund devotat iubirii faţă de Iisus Mântuitorul, spunându-se că: „a fost cel mai apropiat român de Dumnezeu” (Teoctist Patriarhul).
Regele nostru a condus ţara în cele mai grele momente ale istoriei neamului, România fiind salvată prin Actul istoric de la 23 august 1944, ca ţară şi stat, de un dezastru economic şi de imense pierderi umane şi materiale. Prin acţiunea sa a scurtat războiul mondial cu 6 luni, salvând de la moarte milioane de suflete. Iată că regele Mihai, deşi nu a primit premiul Nobel pentru pace, Suveranul îl deţine prin fapta sa.
S-a opus instaurării regimului comunist, iar în exil a trăit pentru poporul pe care l-a iubit nemărginit. Georgeta Filotti afirmă că: „Regele Mihai rămâne o personalitate nefericită, puternică, un om care şi-a iubit profund ţara, punând-o deasupra oricăror interese.
Regele s-a născut la Sinaia în 25 octombrie 1921 ca fiu al Regelui Carol  II şi Reginei-Mamă Elena, a moştenit de la naştere titlurile de Principe al României şi Principe de Hohenzollern -Sigmaringen.
Deşi a fost lipsit de dragostea maternă, Regina-Mamă  Elena fiind exilată la Florenţa, singurele zile luminoase erau cele petrecute cu regina, a primit o educaţie aleasă, a fost pregătit pentru a fi rege. Era înconjurat şi învăţa alături de copii din toate stările sociale.
În 1927 devine rege prin renunţarea lui Carol la calitatea de prinţ moştenitor, dar fiind minor se constituise o Regenţă regală formată din Prinţul Nicolae, Patriarhul BOR Miron Cristea şi preşedintele înaltei Curţi de Casaţie GH.
Buzdugan.
Tatăl său îl detronează în 1930, ca în cel mai greu moment din Istoria românilor, 1940, destrămarea României Mari, să revină pe tron, după abdicarea lui Carol II. Din 1947 şi până în zilele noastre a suferit pentru noi iubindu-ne profund, trăind modest, dar cu o speranţă vie că libertatea va veni. A trecut cu demnitate umilinţa de a nu i se permite să se reîntoarcă în ţară, pentru noi de urmat pilda lui: NU A URÂT pe prigonitori, căci avea în suflet şi în minte cuvintele Mântuitorului Iisus: „Iartă-i, că nu ştiu ce fac”!
Când un milion de oameni îl ovaţionau, exclamau: „Monarhia salvează România” sau „Majestate nu pleca, România-i ţara ta”, a refuzat să preia puterea , de fapt nici nu s-a gândit, căci considera o faptă ilegală să revină pe tron prin forţă. Aştepta hotărârea poporului, popor care a mai ratat o ocazie ca să-şi croiască un alt viitor, decât cel pe care îl trăim în prezent!
Regele Mihai este un model, un reper al României.Testamentul său politic îl reprezintă cuvântarea din Parlament 2011. Majestatea Sa vedea că: „Lumea de mâine nu poate rezista fără morală, fără credinţă şi fără memorie”. Românii nu vor clădi o Românie dacă nu ţin cont de dorinţa Suveranului nostru: „Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul!” La cele afirmate de Rege, trebuie să adăugăm alte nestemate lăsate pentru timpurile prezente şi viitoare: „Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea”.
Despre Coroana Regală, Regele Mihai I afirma: „Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului în continuitatea lui istorică şi a Naţiunii în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie”.
Cu renumita înţelepciune şi simplitate de ţăran român, Majestatea Sa ne îndemna: „Vom avea o şansă în viitor doar dacă ne vom asuma propria noastră răspundere. Nu va veni nimeni de altundeva să ne ofere binele!”.
Ca ortodocşi, să relevăm şi fapta ca pildă că Regele Nostru ne-a arătat ce înseamnă familia ortodoxă şi credinţa, mai ales în aceste vremuri în care ea este pusă în pericol de idei veninoase şi bolnave.
Dar ce este şi cine a fost Mihai I?  A fost, este şi va fi românul care rămâne Rege, omul care a plecat la Domnul ca să fie mai aproape de EL, să se roage pentru poporul său.
Radu Ciuceanu afirmă că: „Regele Mihai, contemporanul nostru, va rămâne în cronica veşnică a poporului român, un model de curaj şi înţelepciune atunci când hotarele răsăritului ne-au cotropit ţara”. 
Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!
 
 • Currently 2.54/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 2.5 din 13 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  ai numai gainuse ! 3 ...
  Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

  Din acest articol romanii au aflat doua stiri ...
  Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

  1 erata:.....muLte ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  elitistii astia nu te mai lasa sa zugravesti ,nici ...
  Olguța Vasilescu a cedat NERVOS în direct

  NOI CU PENSIONARII-N FRUNTE / VOM AVEA VICTORII MU ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Transporturi

  Piata farma

  Extern

  Util