Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Opinii

Ne pasă de tineri! Cât de tare?

Opinii - Andreea Paul (Vass)
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2011-06-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Pornind de la premisa că o naţiune îndatorată nu este liberă, acest Guvern şi-a asumat măsuri în lipsa cărora generaţia tânără
s-ar fi confruntat cu datorii majore şi cu un zid în faţa bunăstării. Contractul nostru cu tinerii din România constă în investiţii în spiritul antreprenorial şi în educaţie, în crearea de locuri de muncă şi în susţinerea financiară a angajării acestora. Credem că antreprenoriatul şi educaţia le vor deschide porţile pentru viitor, iar accesul la un loc de muncă le va deschide porţile bunăstării, ştiut fiind că cea mai ridicată rată a şomajului se înregistrează în rândul tinerilor. 1 din 5 tineri îşi caută un loc de muncă, doreşte să se angajeze şi nu reuşeşte, faţă de 1 din 20 români - media naţională.
Cuvântul-cheie în tot ceea ce Guvernul a făcut până acum este: schimbare. Sunt sigură că tinerilor nu le este nicidecum străin acest cuvânt, celor atât de plini de energie şi atât de dornici de noi începuturi! Şi noi ne-am angajat, la guvernare, la un nou început, captivant, îndrăzneţ, revoluţionar! Am pornit de la principiul că trebuie să ne implicăm. Mesajul meu pentru tineri este: credeţi în schimbare şi nu vă pierdeţi speranţa!
Forţa tinerilor stă în cetăţenia activă. Generaţia tânără are forţa de a mă ghida şi de a mă motiva politic. Creativitatea, optimismul şi îndrăzneala tinerilor sunt ingredientele care aduc prospeţime în orice dezbatere.
Implicarea tinerilor aduce o gură de oxigen în politica şi în economia românească. Forţa voastră tânără poate şi are datoria să taie rădăcinile corupţiei în România.
Rapoartele internaţionale ne avertizează că pe măsură ce populaţia va îmbătrâni, vom asista la un trend de diminuare a intensităţii spiritului antreprenorial. În prezent, doar 9% dintre persoanele în vârstă îşi deschid noi afaceri. O economie nu poate fi competitivă, fără oameni tineri, energici, cu un puternic spirit antreprenorial şi cu apetit pentru risc. Performanţele economice nu se pot fundamenta pe o populaţie îmbătrânită care se acomodează relativ greu cu noile schimbări, fie ele legate de mentalitate sau de tehnologie. În realitate, printre grijile noastre pentru cei vârstnici, pentru cei cu dizabiliăţi, pentru cei ce au nevoie de asistenţă socială, puţină atenţie şi puţine resurse mai rămân pentru cei tineri.
Viziunea actualului Guvern este însă diferită. Ne pasă de tineri! Că departe de a fi o problemă pe umerii noştri de guvernanţi ai ţării, sunteţi, cum ar spune americanii, "our greatest asset". Resursele noastre nepreţuite şi încă insuficient explorate. 
 
 • Currently 2.33/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 2.3 din 6 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de krabu:
  Aşa mi s-a acrit de schimbare. Mai schimbaţi placa!!! De stabilitate a auzit cineva?
  2011-06-16, 09:50:12 (adresa: 83.166.196.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Va multumim tavarasci Teodorovici ca in sfarsit d ...
Autoritățile au pus gând rău PENSIILOR ROMÂNILOR!

Avem numai de invatat de la Marea Franta care a fo ...
Evaluarea Națională: Elevii de clasa a VI-a susțin prima probă

In al WW II toti militarii au purtat la bandulier ...
Rusia: Un tir cu patru rachete intercontinentale Bulava a reuşit în Marea Albă

chiria au platit-o? ...
Sediul central al Partidului România Mare (PRM) a fost spart

multi elevi din romania nu stiu citi nimic. ...
Copiii din scolile elementare nu stiu sa citeasca ceasul. Care este cauza?

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: