Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

Microsoft vrea să folosească blockchain pentru a securiza identitatea utilizatorilor

IT&C - Mădălin Iulian Mihai
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2018-02-19

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Microsoft se străduieşte să creeze o platformă de gestionare a identităţii digitale bazată pe blockchain, care să le permită utilizatorilor să deţină accesul la datele lor online printr-un hub de date criptat, conform itworld.com.
Pe parcursul anului trecut, Microsoft a declarat că a explorat modul în care se utilizează tehnologiile Blockchain pentru a crea noi tipuri de identităţi digitale, menite să îmbunătăţească confidenţialitatea, securitatea şi controlul personal.
"Această nouă lume are nevoie de un nou model pentru identitatea digitală, care îmbunătăţeşte intimitatea şi securitatea individuală în lumea fizică şi digitală", a scris Ankur Patel, directorul de produs al diviziei de identitate Microsoft. "Mai degrabă decât să acordăm consimţământul larg pentru aplicaţii şi servicii nenumărate şi pentru ca datele lor de identitate să fie răspândite către numeroşi furnizori, oamenii au nevoie de un hub digital criptat în cazul în care îşi pot stoca datele de identitate şi pot controla cu uşurinţă accesul la acestea".
Luna trecută, Microsoft s-a alăturat alianţei ID2020, un parteneriat global care îşi propune să creeze un sistem de identitate digitală bazat pe blocuri de tip open-source pentru persoanele din SUA sau naţiunile care nu au o documentaţie legală din cauza statutului lor economic sau social.
Alianţa ID2020 se adresează persoanelor care nu dispun de drepturi fundamentale şi de servicii precum votarea, asistenţa medicală, locuinţele şi educaţia care sunt legate de dovada legală a identificării.
În această săptămână, Microsoft a detaliat ceea ce a învăţat din propria explorare a blockchain-ului, precum şi din parteneriatul său cu ID2020; ca platformă pentru o nouă tehnologie de identificare a cărţilor deschise, compania intenţionează să utilizeze aplicaţia Microsoft Authenticator existentă în cloud, care permite deja autentificarea multi-factor pentru clienţii de afaceri şi de consum.
Microsoft intenţionează să colaboreze cu alte companii şi grupuri din industrie pentru a permite "platforma de identitate digitală auto-suverană", potrivit lui Patel.
Un purtător de cuvânt a declarat că firma va lansa mai multe informaţii despre conceptul Microsoft Authenticator în următoarele săptămâni.
"Astăzi, aplicaţia Microsoft Authenticator este deja folosită de milioane de oameni pentru a-şi dovedi identitatea în fiecare zi.
În următorul pas vom experimenta identităţile descentralizate prin adăugarea de suport pentru aceştia în Microsoft Authenticator", a scris Patel. "Cu consimţământul Microsoft Authenticator va putea acţiona ca agent de utilizator pentru a gestiona datele de identitate şi cheile criptografice".
Pe noua platformă, datele reale de identitate sunt criptate şi stocate într-un Hub ID off-chain pe care Microsoft nu îl poate vedea.
"Odată ce am adăugat această capacitate, aplicaţiile şi serviciile vor putea să interacţioneze cu datele unui utilizator folosind un canal de mesagerie obişnuit prin solicitarea unui acord granular", a spus Patel. 
În timp ce Microsoft vizează o audienţă mai largă, utilizarea blockchain-ului pentru securitate şi autentificare nu este nouă şi alte companii o utilizează şi ca agregator de ID-uri.
De exemplu, furnizorul de securitate de date Guardtime din Estonia foloseşte deja această tehnologie pentru a crea o infrastructură de semnătură fără cheie (KSI), înlocuind infrastructura de chei publice mai tradiţionale (PKI). PKI utilizează criptarea asimetrică şi o memorie cache a cheilor publice întreţinute de o autoritate de certificare centralizată. Compania a devenit deja "cea mai mare companie de blocuri din lume prin venituri, numărul de angajaţi şi implementări reale ale clienţilor", potrivit unui raport recent al platformei de recenzare B2B G2 Crowd.
"În 2016, compania a atins o piatră de hotar incredibilă pentru că a asigurat toate cele 1 milion de înregistrări medicale din Estonia cu tehnologia sa", a spus G2 Crowd.
Împreună cu Guardtime, HYPR şi NuCypher oferă şi unele dintre cele mai populare soluţii de gestionare a identităţii bazate pe blockchain.
Gestionarea bazelor de date şi sistemele de stocare a informaţiei vor vedea un mare flux de sisteme blocate în acest an, conform G2.
"Guvernul de la Dubai lucrează la un pilot blockchain la nivel de oraş cu IBM şi Consensys într-un efort de a deveni un guvern bazat pe această tehnologie", a declarat Csilla Zsigri, analist în blockchain, 451 Research. "Dovada conceptului în plan include simplificarea verificării ID pentru a reduce timpii de înregistrare a afacerilor şi digitizarea şi urmărirea înregistrărilor medicale, a testamentelor şi contractelor cetăţenilor, printre alte active".

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  1 ,ai uitat voit sa mentionezi gulerele albe ale p ...
  DLAF: 150 de cazuri suspecte de fraudă cu fonduri europene în anul 2017

  Am inteles , ca pe timpul comunismului institutii ...
  DLAF: 150 de cazuri suspecte de fraudă cu fonduri europene în anul 2017

  NĂVODARI 8 DUMNEZEU 8; Năvodari 8/15 Dumnezeu 8/ ...
  Anunț începere proiect: „Înfiinţare cabinet integrat fizioterapie-kinetoterapie în oraşul Năvodari”

  PLOIEȘTI 8/14 DUMNEZEU 8, MARIA 14; Ploiești 11 ...
  Meteorologii anunță ploi abundente în acest weekend. Cod portocaliu și galben pentru nordul Moldovei și zona montană

  du-te-n ungaria daca ti-e asa de bini acolo si nu ...
  Fermă agricolă angajează muncitori necalificați

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: