Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

Kaspersky Lab lansează Polys, un sistem online sigur de vot, bazat pe tehnologia blockchain

IT&C


Sursa foto: Revista Club IT&C

Data adaugarii: 2017-11-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Cu ocazia evenimentului anual Cyber Security Weekend, organizat de Kaspersky Lab, compania a anunţat o inovaţie provenită din Kaspersky Lab Business Incubator: o platformă online de vot personalizată pentru organizaţii non-comerciale, companii şi comunităţi care folosesc tehnologia blockchain. Soluţia propusă este securizată cu algoritmi de criptare transparenţi.  

Conceptul de vot online este relevant în mai multe zone ale societăţii moderne, precum universităţi, companii şi comunităţi care vor să comunice cu membrii lor, care se află uneori la distanţă sau nu doresc să se prezinte la vot. Totodată, riscurile de a face alegeri importante în mediul online sunt şi ele mari, sistemele de vot online permiţându-le infractorilor cibernetici să influenţeze rezultatele. La Cyber Security Weekend, o sesiune a reunit experţi de la Kaspersky Lab, Agriledger şi Richtopia, pentru a discuta cum putem securiza procesul şi cum ne asigurăm că voturile noastre nu sunt schimbate sau influenţate de cineva din interior sau din exterior. 
Cu această ocazie, Kaspersky Lab a dezvăluit proiectul experimental denumit ”Polys”, o nouă soluţie comercială creată de o echipă de dezvoltatori de la Business Incubator, care îşi propune să asigure tuturor dreptul la un proces de vot online securizat, anonim şi flexibil, cu rezultate care nu pot fi modificate de participanţi sau organizatori. 
”În cadrul Kaspersky Lab Business Incubator, noi sprijinim echipe interne şi externe să dezvolte idei şi tehnologii inovatoare care pot fi implementate în diverse domenii în care siguranţa este importantă”, spune Vartan Minasyan, Head of Investment and Innovation la Kaspersky Lab. ”O asemenea zonă este votul online şi, atunci când explora posibilele implementări ale technologiei blockchain, echipa noastră a observat că această tehnologie, dublată de expertiza în securitate cibernetică a companiei, ar putea rezolva probleme-cheie legate de confidenţialitate, transparenţă şi securitatea votului online”. 
Polys este bazat pe contracte inteligente în Ethereum (denumit şi Blockchain 2.0), care permite verificarea voturilor şi efectuarea lor într-un mod descentralizat. Beneficiile securităţii unui vot blockchain sunt semnificative: 

• Datorită naturii descentralizate a blockchain, acurateţea exercitării votului poate fi verificată de participanţi.
Toate datele despre procesul de vot sunt stocate nu pe servere, ci în blocuri de informaţii de pe computerele tuturor participanţilor din reţea. Pentru a le şterge, un hacker ar trebui să afecteze toate computerele şi să câştige acces la seturi individuale de date. 
• Blockchain îi permite unui votant să verifice dacă votul lui a fost într-adevăr înregistrat corect, iar orice manipulare a voturilor ar deveni evidentă în mod automat. 
• Transparenţa blockchain facilitează monitorizarea voturilor şi a auditurilor complete ale procesului de vot de către entităţi independente. 
• Nu necesită resurse suplimentare sau prezenţa fizică a personalului. 
O altă inovaţie a soluţiei Polys este aceea că elimină limitările inerente ale altor soluţii blockchain: 
• În interiorul sistemului de vot Polys, sistemul blockchain este criptat şi susţinut cu algoritmi matematici. Acest lucru ajută la asigurarea anonimităţii, la ascunderea rezultatelor intermediare şi la efectuarea calculelor pe datele criptate, ceea ce nu poate fi realizat în alte sisteme blockchain din cauza naturii sale distribuite şi deschise. 
• Codul-sursă al Polys este disponibil public, permiţând oricărui pasionat de tehnologie blockchain, celor care fac teste de intruziune sau suporterilor sistemului de e-voting să verifice şi să exploreze tehnologia din spatele său, pe GitHub.
Jutta Steiner, cofondator la Parity Technologies, un susţinător şi consultant al proiectului, adaugă: “Compania Parity Technologies este încântată să fie platforma unui proiect inovator ca Polys. Blockchain este implementat din ce în ce mai des de un număr mare de industrii şi credem că descentralizarea procedurii de vot va asigura un proces corect şi va mări încrederea în sistem”. 
Pentru cei care doresc să testeze acest serviciu, există o ofertă freemium, disponibilă tuturor şi simplu de instalat. Polys oferă, de asemenea, o platformă personalizată flexibilă, cu o capacitate de mii de votanţi, şi poate fi adaptat unor cerinţe specifice în materie de autorizaţii, interfaţă a design-ului şi integrare cu alte servicii.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  mai bine le dati pe alea care nu sunt surpate! ...
  Circulaţie oprită pe trei drumuri naționale, pe două se circulă îngreunat

  poate sfantul prooporc! seamana cu o chelie cu o n ...
  Tulcea: Turişti români, răsturnaţi cu ambarcaţiunea în apropiere de Sulina, salvaţi de poliţiştii de frontieră

  si motociclisti francezi cu permisul,,copy paste " ...
  Impresionantă paradă militară la Paris, de Ziua Națională a Franței

  decat ca din bugetul sanatatii furam aproape tot! ...
  Gabriel Oprea a pierdut procesul cu Ministerul Educației

  simonele romance sunt mai putori de putori! ...
  Impresionantă paradă militară la Paris, de Ziua Națională a Franței

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate