Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Cine va fi noul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF)?

Răzvan Burleanu
Ionuț Lupescu
Marcel Pușcaș

Comentarii (0) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

România nu există pe harta roboticii

IT&C


sursă foto: cnet.com

Data adaugarii: 2017-07-25

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Conform ultimei versiuni a The Robot Report, cel mai actual site de informare cu privire la industria roboticii din întreaga lume, nici o firmă româneasca nu este inclusă la categoria de producători de roboți.

La nivel european industria roboticii este promovată foarte puternic, atât prin finanțări dedicate (de exemplu Orizont 2020), cât și prin rețele ale firmelor interesate. Cea mai vizibila este EUrobotics, o organizație rețea a cărei misiune este să colaboreze cu Comisia Europeană pentru a dezvolta și implementa o strategie pentru cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare în domeniul roboticii. În cadrul acestei rețele, în care sunt membri liderul roboticii Kuka, Simens și alți grei din domeniu, România are doar doi membri: Universitatea din Cluj și Politehnica din București!

În cadrul evenimentelor de popularizare a industriei, EUrobotics organizează din 2011, Săptămâna Europeană a Roboticii. Sute de evenimente de conștientizare cu privire la robotică în întreaga Uniune Europeană se desfășoară anual sub egida EUrobotics.
Anul trecut au fost peste 800 de evenimente și aproape jumătate dintre ele organizate în Spania. În România au fost 7, dintre care 6 organizate de Asociația E-Civis.

Începând de anul acesta Ana-Maria Stancu, președinte E-Civis, a devenit Coordonator Național al Săptămânii Europene a Roboticii în România și printre prioritățile mandatului său se numără punerea României pe harta roboticii:

„Îmi vine foarte greu să cred că România, care stă foarte bine la alte capitole legate de industria ITC, nu este prezentă în industria roboticii. Sunt sute de studenți care de-a lungul anilor au terminat mecatronică, cibernetică sau alte specializări care au legătură cu robotica și, totuși, noi nu avem o industrie puternică în acest domeniu. Este adevărat că în acest domeniu costurile pentru inovare și cercetare sunt foarte mari și nu excelăm la capitolul finanțări în acest domeniu, însă România poate să se poziționeze pe această hartă a roboticii prin software. Dacă la asta suntem buni, de ce să nu facem asta și în domeniul roboticii? Scopul meu personal pentru această Săptămână este să ajungem de la 7 evenimente organizate anul trecut la cel puțin 200 anul acesta. Vreau să atragem atenția firmelor producătoare de roboți și în același timp să devenim un exemplu de bună practică pentru zona Europei Centrale și de Est.”
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Barcelona 16 Iisus Hristos 16, Ilie Tișbitul 16; ...
  Fostul premier francez Manuel Valls ia în considerare posibilitatea candidaturii la postul de primar al Barcelonei

  Dar in Romania in 28 de ani cat cred romanii ca s- ...
  Robert Mugabe ar fi făcut dispărute diamante în valoare de 15 miliarde de dolari

  decat ca nu au primit, ci poate vor primi, daca .. ...
  POR - APROAPE 14.000 DE APARTAMENTE AU PRIMIT FINANTARE PENTRU LUCRARI DE CRESTERE A EFICIENTEI ENERGETICE

  decat ca eu fac suma asta direct din buget! ...
  Robert Mugabe ar fi făcut dispărute diamante în valoare de 15 miliarde de dolari

  decat l-am trimis sa se afle-n treaba! ...
  Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut ieri, 20 aprilie 2018, o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Tunisiene, Youssef Chahed

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: