Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

Cum repari sau cum recuperezi documente corupte în Word

IT&CData adaugarii: 2017-06-20

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


De-a lungul anilor, este imposibil să nu vă fi lovit de documente corupte în Word. Din fericire, aplicaţia celor de la Microsoft a devenit un pic mai eficientă la recuperarea informaţiilor şi prevenirea dezastrelor.

În majoritatea cazurilor, dacă aţi folosit un computer vreodată, este foarte probabil să fi interacţionat şi cu aplicaţiile de birou ale celor de la Microsoft. Suita Office este formată din Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, Project, Access şi nu numai. Cele mai populare dintre ele sunt însă primele trei. Indiferent dacă aţi scris un referat în liceu sau redactaţi zilnic articole, Microsoft Word este nelipsit.
Din păcate, atât PC-urile, cât şi respectivele aplicaţii de birou nu sunt perfecte, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care s-ar putea să vă fi lovit în urmă cu ceva timp de documente corupte în Word, scrie avocatnet.ro. De multe ori, poate fi vina voastră că nu le-aţi salvat în momentul în care aţi început să scrieţi. În alte cazuri, mediul de stocare folosit, precum un stick USB defectuos, vă poate face probleme la accesarea fişierelor. În orice situaţie însă, e bine de ştiut că există soluţii la eventualele probleme.

Măsuri preventive pentru evitarea realizării de documente corupte în Word

În cea mai mare parte a cazurilor, încercând să accesaţi un document Word cu probleme, s-ar putea să primiţi un mesaj precum cel de mai jos:

„Word experienced an error trying to open the file. Try these suggestions.
- Check the file permissions for the document or drive.
- Make sure there is sufficient free memory and disk space.
- Open the file with the Text Recovery converter”.

Din acel moment, puteţi începe să vă faceţi griji. Sunt şanse semnificative să vă recuperaţi datele introduse în document, dar este posibil şi să fie inutile orice metode pe care le-aţi pune în aplicare. Pentru a preveni astfel de situaţii, ideal ar fi să aveţi în vedere câteva lucruri. În primul rând, obişnuiţi-vă să salvaţi documentul în momentul în care l-aţi creat sau după ce aţi scris câteva rânduri. Din acel moment, vă puteţi baza pe funcţia de autosalvare din Word, care de altfel funcţionează foarte bine.
Aceasta din urmă vă salvează documentul o dată la 10 minute, iar din câteva clickuri puteţi micşora acea perioadă la un minut. Este suficient să intraţi în Word, la meniul File, secţiunea Options sau Word Options, în funcţie de versiune. În partea stângă, daţi click pe Save şi în dreapta introduceţi cifra 1, în dreptul secţiunii ”Save auto recover information severy: ”.
O soluţie de backup automat este de asemenea recomandabilă. Am scris de-a lungul timpului câteva articole pe marginea acestui subiect, dar ideea de bază este destul de simplă şi, în majoritatea cazurilor, nu necesită vreo investiţie din partea voastră. Folosind MEGA, OneDrive, DropBox, Bitcasa sau orice alt program similar, un director de pe hard disk-ul vostru poate fi oglindit în cloud fără niciun fel de intervenţie din partea voastră. Astfel, pe lângă faptul că puteţi recupera un document din cloud în cazul unui dezastru, acelaşi document poate fi accesat prin aplicaţiile omonime ale serviciilor de mai sus pe smartphone sau tabletă, de oriunde v-aţi afla.
 
Repararea fişierelor

Dacă v-aţi lovit însă de situaţia în care încercaţi să deschideţi un document şi primiţi mesajul de mai sus, primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să încercaţi să recuperaţi datele din interior folosind uneltele integrate în Word. Accesaţi meniul File - Open din Word, având grijă ca în colţul din dreapta jos la Files of Type, unde scrie implicit All words documents, să selectaţi Recover text from any file. În acest fel, s-ar putea să recuperaţi o mare parte din textul documentului deşi, în anumite circumstanţe, s-ar putea să pierdeţi regulile de formatare aplicate.
Dacă partea descrisă mai sus ţine de recuperarea textului din document, merită să aveţi în vedere că, tot în Word, aveţi un mijloc prin care puteţi repara un fişier. Revenind la fereastra de deschidere a unui document în Word, alegeţi fişierul corupt, dar în loc să daţi click pe Open, faceţi click pe vârful de săgeată din dreapta cuvântului Open. Dintre opţiunile ilustrate, alegeţi Open and Repair. Ca de fiecare dată, rezultatele acestui proces de reparare variază. S-ar putea totuşi să facă minuni şi să fiţi foarte încântaţi de ce obţineţi la final.
Cel de-al treilea scenariu implică o situaţie în care nici măcar nu mai găsiţi fişierul. În astfel de situaţii, dacă nu cumva l-aţi mutat din întâmplare sau aţi apelat la un backup automat în cloud, soluţia este să vă bazaţi pe backup-ul automat inclus în Word. Intraţi în Microsoft Word, apăsaţi pe File - Open, iar la secţiunea Files of Type, în dreapta jos, asiguraţi-vă că scrie All files. Navigaţi în directorul în care vă aduceţi aminte că aţi salvat fişierul ultima oară şi ar trebui să găsiţi un fişier cu numele documentului căutat şi extensia .wbk, de la Word Backup. Ar putea fi şi un nume ciudat format din câteva litere şi cifre, numele însă contează mai puţin. Deschideţi orice fişiere wbk şi speraţi ca printre acele informaţii să găsiţi şi ceea ce vă interesează.
Dacă nici una dintre soluţiile de mai sus nu s-a reflectat în rezultate benefice pentru situaţia în care vă aflaţi, rămâne să vă bazaţi pe fişierele create automat de Microsoft Word în câteva locaţii particulare.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Un articol de tembel.Se interzic dar aveti grija c ...
  Mașinile diesel, interzise OFICIAL

  da dusmanul americii este ue ...
  Donald Trump, aspru criticat pentru prestaţia de la Helsinki

  da dusmanul americii este ue ...
  Donald Trump, aspru criticat pentru prestaţia de la Helsinki

  1..6,ai fost pestele?? ...
  Ana Birchall: Azerbaidjan este un partener strategic valoros al României

  ****rea asta care a fost fotografiata cand ii face ...
  Ana Birchall: Azerbaidjan este un partener strategic valoros al României

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Economie

  Finante Banci

  Specializat

  Politic