Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

Industria românească are nevoie de 10.000 de roboţi industriali pentru a rămâne competitivă

IT&CData adaugarii: 2017-05-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Potrivit Federaţiei Internaţionale pentru Robotică, România are 11 roboţi la 10.000 de lucrători industriali, în timp ce Polonia are 28, Ungaria -  57, iar Cehia - aproape 100 

Producătorii industriali din România au nevoie de investiţii masive în automatizare şi robotizare pentru a se adapta la actualele condiţii, caracterizate de creşterea salariilor din sector, de lipsa relativă de personal calificat şi necesitatea asimilării în producţie a produselor cu valoare adăugată ridicată. Potrivit Federaţiei Internaţionale pentru Robotică, România are 11 roboţi la 10.000 de lucrători industriali, în timp ce în Polonia numărul acestora este de 28, iar în Ungaria de 57 de roboţi la 10.000 de lucrători industriali. Cehia este cea mai dezvoltată piaţă central şi est-europeană, cu aproape 100 de roboţi la 10.000 de muncitori.
„Pentru a atinge nivelul mediu de productivitate din regiune, România are nevoie de un salt calitativ, bazat pe automatizarea şi robotizarea unor sectoare întregi din domeniul industrial. Trebuie să eliberăm rapid forţa de muncă prinsă în activităţi repetitive şi anoste pentru a putea face loc activităţilor specifice producţiei cu valoare adăugată ridicată.
Experienţa ţărilor precum Ungaria sau Polonia a arătat că procesele de automatizare şi robotizare au mers mână în mână cu creşterea salariilor şi a numărului de posturi disponibile în industrie”, a declarat Horia Stănese, Business Development Manager, Universal Robots, compania care a inventat robotul industrial care lucrează alături de angajat. 
Potrivit Eurostat, România are circa 2 milioane de angajaţi în industrie, ceea ce înseamnă un stoc de 2.200 de roboţi industriali instalaţi, conform cifrelor Federaţiei Internaţionale de Robotică. Pentru a ajunge la nivelul mediu de robotizare al regiunii, de 60 de roboţi la 10.000 de muncitori, economia românească are nevoie, aşadar, de circa 10.000 de roboţi industriali.
Roboţii colaborativi (coboţii) sunt uşor de folosit, adaptabili, eficienţi din punctul de vedere al costurilor şi pot fi utilizaţi în siguranţă. Aceştia pot fi programaţi simplu şi repede, chiar şi de către persoane fără experienţă. Uşurinţa în utilizare echivalează cu o scădere semnificativă a costurilor, a timpului de programare şi de punere în producţie a robotului, ceea ce contribuie la recuperarea investiţiei într-un termen mult mai scurt decât în cazul roboţilor obişnuiţi, de dimensiuni mari. Deoarece coboţii nu necesită împrejmuiri de siguranţă, angajaţii pot lucra nemijlocit alături de ei, ceea ce reduce costul automatizării şi simplifică planul unităţii de producţie.

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de salariul si robotii:
  Putini stiu ca robotii industriali costa milioane de eur, iar punerea lor in folosinta este justificata economic de: salariul mediu pe ramura (Romania are salarii mai mici decat Polonia), lucrul in 3 schimburi (acelasi robot daca lucreaza 24 din 24 ore isi amortizeaza costurile mai rapid, lucrul in weekend-uri. Ce mai: robotul trebuie sa munceasca zi si noapte. Asta se intampla la Dacia Renault, unde productia se opreste doar duminica.
  2017-05-17, 09:55:04 (adresa: 109.99.200.*)
 2. de fierea la targsor:
  cumpara fierea fo 200 sa dea mustele afara din cismigiu?!
  2017-05-17, 10:34:19 (adresa: 95.77.216.*)
 3. de :
  mai multi asistati.
  2017-05-17, 11:43:29 (adresa: 149.56.204.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

1 euro/litru benzina, ca inainte de guvernarea dra ...
Intre un sfert si o treime dintre cei mai titrati analisti financiari din Romania vad un curs euro de 5 lei spre finalul anului (sondaj)

si dupa montaj, le casam? vin cele noi, turk buss ...
RATB va dota cu aer conditionat 100 de troleibuze

Recomandare lucru pe net exclusiv: cautam persoane ...
Avenir Telecom a lansat telefoanele Energizer pe piaţa din România

Presedintele si premierul au fost declarati proeu ...
Contract intre doua firme ale Primariei Bucuresti pentru inchirierea unor corpuri de iluminat de 22.500 de euro

Bravo baieti!!!V-am vazut odata intr-un local pe P ...
The ŞlagărBusters - sau rememorarea hit-urilor trecutului într-o manieră amuzantă

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: