Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Finante Banci

O nouă garanţie la garanţiile în asigurări

Finante Banci - Mădălin Iulian Mihai
(citeste alte articole de acelasi autor »)Sursa foto: capital.ro

Data adaugarii: 2017-11-23

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


FGA continuă plata creanţelor de asigurare pentru creditorii asigurătorilor în faliment
Din totalul plăţilor de 333,8 milioane de lei efectuate până la 31 octombrie 2017, 284,5 milioane de lei s-au virat în contul creditorilor Astra Asigurări

Fondul de garantare a asiguraţilor (FGA) face câteva precizări în legătură cu recenta decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) prin care a fost admis recursul în interesul legii, în vederea interpretării şi aplicării unitare a dispoziţiilor art. 86 din Codul de procedură penală. ICCJ a stabilit că Fondul de garantare a asiguraţilor nu are calitate de parte responsabilă civilmente în procesele penale pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule asigurate la asigurătorul în faliment, respectiv Decizia nr. 26/2017. Odată cu admiterea de către ICCJ a recursului în interesul legii, FGA nu va mai putea fi chemat în procese penale (urmărire penală, judecată, căi de atac) în care asigurătorul de răspundere civilă obligatorie - în faliment figurează ca parte responsabilă civilmente.
În cadrul acestor dosare penale, după deschiderea procedurii de faliment, calitatea de a participa o are lichidatorul judiciar, în virtutea atribuţiilor legale ale acestuia.
Legea nr.
213/2015  stabileşte o procedură administrativă prealabilă acţiunii în instanţă, ce trebuie urmată de creditorul de asigurări, înainte de formularea unei cereri de chemare în judecată. Practic, petentul va trebui să depună o cerere de plată, în condiţiile şi termenele impuse de legea menţionată, inclusiv atunci când deţine un titlu executoriu obţinut contra asigurătorului în faliment.
Precizăm că exercitarea dreptului de a formula o cerere adresată instanţei de judecată nu poate exclude respectarea unor proceduri prealabile care sunt prevăzute de legiuitor tocmai în ideea soluţionării amiabile, cu celeritate, a pretenţiilor exprimate de creditorii de asigurări, fără a fi nevoie de învestirea instanţelor de judecată. 
FGA continuă să-şi îndeplinească rolul de protecţie a consumatorului de asigurări, în limitele şi condiţiile impuse de Legea nr. 213/2015 şi nu prin alte căi procedurale admisibile asigurătorului, nu şi FGA-ului. 
Reamintim opiniei publice faptul că, până la 31 octombrie 2017, FGA a efectuat plăţi, în valoare de 333,8 milioane de lei, pentru creditorii de asigurare ai societăţilor de asigurare în faliment: Astra Asigurări, Carpatica Asig şi Forte Asigurări.
Din totalul plăţilor de 333,8 milioane lei efectuate până la 31 octombrie 2017, 284,5 milioane lei s-au virat în contul creditorilor Astra Asigurări, în timp ce pentru creditorii Carpatica Asig s-au achitat 43,5 milioane lei. De asemenea, FGA a achitat şi suma de 5,7 milioane lei, pentru creditorii Forte Asigurări.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Recomandare lucru pe net exclusiv: cautam persoane ...
  Avenir Telecom a lansat telefoanele Energizer pe piaţa din România

  Presedintele si premierul au fost declarati proeu ...
  Contract intre doua firme ale Primariei Bucuresti pentru inchirierea unor corpuri de iluminat de 22.500 de euro

  Bravo baieti!!!V-am vazut odata intr-un local pe P ...
  The ŞlagărBusters - sau rememorarea hit-urilor trecutului într-o manieră amuzantă

  In sectorul medical astea sunt povesti vanatoresti ...
  Angajații din sectorul public primesc vouchere de vacanta

  Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
  Absorbția banilor europeni lovită de cincinalul sabatic, în care ne ocupăm de orice altceva paralel cu obiectivul prioritar, cu rate de 0-5% pe patru programe operaționale cheie

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Economie mondiala

  Actualitate