Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro




« Alte articole din categoria Finante Banci

4 bănci elene prezente în România - retrogradate în categoria "extrem de speculativ"

Finante Banci - Cristina Chicoş / cristina.chicos@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)




Data adaugarii: 2011-06-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Agenţia de evaluare Standard & Poor's (S&P) a retrogradat ieri ratingurile băncilor elene National Bank of Greece (NBG), EFG Eurobank (EFG), Alpha Bank şi Piraeus Bank, cu activităţi în România, cu 3 trepte, la "CCC", categoria "extrem de speculativ", după o decizie similară privind Grecia, potrivit Mediafax. EFG şi NBG sunt prezente în România prin intermediul Bancpost, respectiv Banca Românească, iar Alpha Bank şi Piraeus Bank activează pe piaţa locală sub brand propriu.
Ratingurile pentru credite pe termen lung au fost coborâte de la "B" (categoria "speculativ ridicat") la "CCC", cu perspectivă negativă, potrivit unui comunicat al S&P. Această perspectivă reflectă posibilitatea ca băncile să fie retrogradate din nou, dacă agenţia consideră că este probabilă intrarea instituţiilor financiare respective, conform criteriilor S&P, în incapacitate de plată (default).

Calificativul "CCC" este chiar deasupra categoriei de default cu perspective reduse de recuperare ("CCC-" până la "C") şi cu patru trepte deasupra ratingului "D", ultimul de pe scara de evaluare a S&P, atribuit în situaţii de incapacitate de plată.  Totodată, ratingurile pentru credite pe termen scurt au fost confirmate la "C", iar calificativele pentru instrumente financiare hibride la "CCC-".
Agenţia consideră că situaţia financiară a celor patru bănci este expusă unor riscuri semnificativ crescute din cauza deteriorării bonităţii Greciei şi a percepţiei privind o posibilă restructurare a datoriei statului.
Retrogradarea NBG, EFG, Alpha Bank şi Piraeus Bank reflectă opinia S&P privind riscurile crescute pentru situaţia financiară a băncilor, mai ales în privinţa lichidităţii din operaţiunile de retail de pe piaţa elenă, dar şi situaţia capitalului. Cele patru bănci se confruntă cu riscuri de presiuni pe termen scurt pentru finanţarea prin operaţiuni de retail din Grecia, întrucât populaţia ia în considerare nevoia statului elen pentru un nou ajutor financiar extern şi condiţiile în care acesta ar putea fi acordat. Potrivit informaţiilor disponibile în prezent, aceste condiţii ar putea include o eventuală restructurare a datoriei publice, care ar putea conduce la una sau mai multe intrări în incapacitate de plată, se arată în comunicat.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 



Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  toate parlamentele post 2009 sunt ilegitime si lov ...
  Andreea Paul: Cerem fiecărui demnitar român: Raportul anual de activitate însoțit de Raportul cheltuielilor publice cu mandatul său și o lege pentru sancționarea celor care nu o fac!

  daca dragnistii nu-si vor lasa pasnic labele de pe ...
  Numeroase grupuri de manifestanti din tara au ajuns la Bucuresti pentru a participa la protest. Primii protestatari s-au adunat in Piata Univesitatii

  dobanda trebuie sa fie ceva mai mare decat inflati ...
  BNR nu exclude cresterea dobânzii

  decat cheltuim miliarde, mai trebuie sa si facem?! ...
  Autostrada Ploieşti-Braşov a intrat în dezbatere publică

  UTOPIE : DUPÃ ,AŞA lege VOM IMPORTA parlamantar ...
  Andreea Paul: Cerem fiecărui demnitar român: Raportul anual de activitate însoțit de Raportul cheltuielilor publice cu mandatul său și o lege pentru sancționarea celor care nu o fac!

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: