Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Finante Banci

Participantul, principala grijă a CSSPP în cazul fuziunilor fondurilor

Finante Banci - Raluca Dobre
(citeste alte articole de acelasi autor »)Participantul la un fond care a ales să fuzioneze cu un altul trebuie să se gândească serios dacă va accepta noile condiţii sau se va muta la un alt fond de pensii

Data adaugarii: 2008-04-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

În cazul unei fuziuni între fonduri, participanţii care nu sunt de acord cu noile condiţii impuse de fondul absorbant se pot transfera liber la un alt fond. Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a lansat spre dezbatere publică proiectul de normă privind fuziunea între fonduri. Astfel, după ce şi-au exprimat iniţiativa de a fuziona, reprezentanţii a două fonduri de pensii trebuie să elaboreze un proiect de act adiţional de modificare a contractului de societate civilă. Proiectul va mai reglementa aspecte precum obligaţia administratorilor fondurilor care fuzionează de a face publică operaţiunea de fuziune şi conţinutul minim al anunţului public privind fuziunea, de a informa participanţii preluaţi asupra situaţiei activului personal preluat şi, dacă este cazul, de a informa toţi participanţii asupra modificării prospectului schemei de pensii private. De asemenea, supuse dezbaterii sunt obligaţiile administratorului fondului absorbit în perioada cuprinsă între data primirii deciziei de autorizare prealabilă a fuziunii şi data stabilită pentru efectuarea transferului de active către fondul absorbant.

Eventuale cheltuieli de transfer vor fi suportate de fondul absorbit pentru participant

Participanţii care nu agreează condiţiile fondului absorbant se vor putea transfera fără penalităţi la un alt fond de pensii administrat privat. În această situaţie, CNPAS va procesa mai repede (lunar şi nu trimestrial) cererile de transfer apărute în urma unui proces de fuziune între fonduri. Pentru fiecare dintre participanţii fondului absorbit se va calcula un nou număr de unităţi de fond. Proiectul de normă conţine formula de calcul al numărului de unităţi la fondul absorbant aferent fiecărui participant preluat, precum şi formula de calcul al numărului total de unităţi de fond aferent noului activ al fondului absorbant, dar şi operaţiunile care trebuie efectuate de către depozitarul fondului absorbit. În procesul de transfer, administratorul fondului de pensii absorbit are obligaţia de a acoperi din provizionul tehnic eventualele diferenţe negative între valoarea activului personal al fiecărui participant care va fi preluat şi valoarea garantată prin lege.

Proiectul de normă va reglementa procedura transferului instrumentelor financiare

Potrivit proiectului de normă, transferul instrumentelor financiare admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată între cele două fonduri va fi considerat transfer direct în sensul legislaţiei pieţei de capital, iar administratorul fondului de pensii absorbant are obligaţia de a efectua toate procedurile necesare de evidenţiere a noului deţinător de instrumente, în funcţie de natura activelor deţinute.

Proiectul de normă reglementează cadrul legal necesar desfăşurării procesului de fuziune, prin care un fond de pensii administrat privat este absorbit de un alt fond de pensii administrat privat şi stabileşte reguli privind protecţia participanţilor în această situaţie şi sancţiunile care pot fi aplicate în cazul nerespectării prevederilor din proiectul de normă.

Etapele operaţiunii de fuziune sunt clar stabilite şi simplu de urmat

- preluarea participanţilor care nu s-au transferat de la fondul absorbit la fondul absorbant
- preluarea, de la fondul de pensii absorbit la fondul de pensii absorbant, a activelor rămase după transferul participanţilor la alte fonduri de pensii administrate privat
- retragerea autorizaţiei fondului de pensii absorbit, după finalizarea procedurii de transfer a activelor
- retragerea autorizaţiei administratorului fondului de pensii absorbit, după finalizarea procedurii de transfer a activelor
- retragerea autorizaţiei emise de Comisie pentru prospectul schemei de pensii private a fondului absorbit
- avizarea modificării prospectului schemei de pensii private a fondului absorbant

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  In cel mai rau caz lui Dragnea i se pregateste ret ...
  Liviu Dragnea, condamnat cu executare!

  bey 1, dar de sobolanii lui soros,care a venit pri ...
  “Ai lăsat lumina aprinsă!” – Cel mai des întâlnit reproş în locuinţele românilor

  Si cata inconstienta la cei care conduc tara de 28 ...
  “Ai lăsat lumina aprinsă!” – Cel mai des întâlnit reproş în locuinţele românilor

  BORFASII FAC LEGILE IN Ro ! ...
  UE, îngrijorată de modificările la Codul Penal

  PASTELE SI RUSALIILE CAD MEREU DUMINICA, DECI SCAD ...
  Noutăți legislative pentru angajați și angajatori

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: