Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Martin Schulz, preşedintele Partidului Social-Democrat din Germania, îşi înăspreşte tonul la adresa Angelei Merkel

Extern - Maria Capitaine
(citeste alte articole de acelasi autor »)


imagine-articol-1

Data adaugarii: 2017-06-27

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


La Congresul social-democraţilor germani de la Dortmund, organizat cu trei luni înaintea alegerilor legislative, Martin Schulz, preşedintele SPD şi candidat la postul de cancelar, aflat în recentele sondaje de opinie în urma UCD/UCS, a decis să-şi schimbe modul de a desfăşura campania în vederea scrutinului din toamnă, lansând atacuri frontale împotriva contracandidatei Angela Merkel. 
Într-un discurs-fluviu, de aproape o oră şi jumătate, Schulz a atacat cu o severitate fără precedent „forţele dezlănţuite ale capitalismului”, a promis germanilor gratuitate a educaţiei, „începând de la creşe până la universităţi” şi a dat asigurări că nu va intra în nicio coaliţie guvernamentală care nu acceptă legiferarea „căsătoriilor pentru toţi”. A anunţat că SPD se va opune creşterii bugetului apărării la care Angela Merkel s-a angajat în cadrul obiectivelor stabilite de NATO. Schulz s-a pronunţat pentru o „Europă paşnică”, o „Europă democratică, luminată şi tolerantă pentru care s-au luptat Helmut Kohl şi François Mitterrand”.

Martin Schulz se află în acest moment mult în urma dnei Merkel în privinţa intenţiilor de vot la legislativele din septembrie, reducându-i considerabil şansele de a câştiga postul de cancelar al Germaniei, obiectiv pe care şi l-a declarat imediat după ce a părăsit preşedinţia Parlamentului European pentru a se angaja în lupta politică internă din ţara sa. După succesele rapide înregistrate de partid şi de Martin Schulz personal imediat după ce a devenit preşedintele SPD, cu timpul, partidul şi liderul său au cunoscut un regres deja important în faţa alegătorilor. Angela Merkel şi formaţiunea sa politică au declanşat o puternică acţiune de recâştigare a popularităţii şi a voturilor alegătorilor la alegerile legislative, astfel încât în acest moment UCD, susţinut de UCS, se află înaintea SPD cu 15 procente  în ceea ce priveşte intenţiile de vot. Pe acest fond, Martin Schulz a decis să-şi schimbe tactica şi, la congresul partidului său de la Dortmund, de duminică, a declanşat atacurile deschise la adresa dnei cancelar.

Martin Schulz schimbă tactica 

În discursul său la Dortmund, Martin Schulz a acuzat-o pe Angela Merkel că tace în mod sistematic, în luările ei de poziţie în privinţa viitorului ţării, calificând această atitudine drept „atac împotriva democraţiei”. Schulz i-a reproşat, în mod concret, dnei Merkel faptul că refuză să abordeze dosare importante cum ar fi  sistemul de pensii, fiscalitatea, aşa cum procedează social-democraţii. Procedând în acest mod, a spus Schulz duminică la Dortmund, cei care conduc de 12 ani ţara pun în practică o strategie a „demobilizării asimetrice”.
Ea constă, a explicat el, în neutralizarea adversarului evitând dezbaterile sau preluându-i ideile, aşa cum s-a întâmplat cu ideea social-democraţilor privind salariul minim sau cu ideea Verzilor privind ieşirea din energia nucleară. Până acum, SPD s-a rezumat la a critica  UCD, păstrând prudenţă faţă de Angela Merkel. Recentele sondaje de opinie au determinat însă social-democraţii să treacă la atacuri şi la adresa dnei Merkel, lidera UCD.  Într-o anchetă publicată duminică de „Bild”, SPD a coborât la doar 24% intenţii de vot, în timp ce UCD şi aliatul său bavarez UCS au crescut în sondaje până la 39%, creând condiţiile ca formaţiunile conservatoare să poată forma un guvern doar cu liberalii (FDP).

Noi membri

În luna martie, atunci când Martin Schulz a fost ales preşedintele SPD şi candidat la funcţia de cancelar cu 100% voturi, partidul avea în sondaje 33% din intenţiile de vot, la acelaşi nivel cu UCD. Plecarea lui Sigmar Gabriel şi venirea la conducerea partidului a fostului preşedinte al Parlamentului European au avut, trebuie să recunoaştem, un impact pozitiv asupra poziţiei social-democraţilor germani. Aşa se face că, începând din luna ianuarie, în partid au intrat 20.000 de noi membri. „Suflul” respectiv s-a stins însă treptat şi SPD a înregistrat trei înfrângeri în alegerile la nivel de landuri. 

Schulz a solicitat ajutorul lui Gerhard Schroeder

Decis să recupereze considerabila cădere în sondaje, Martin Schulz l-a invitat la congresul de la Dortmund pe Gerhard Schroeder, prezent pentru prima oară la un congres al social-democraţilor după ce a părăsit guvernarea în 2005. În intervenţia sa, Schroeder a insuflat o doză importantă de optimism, reamintind că, la vremea sa, partidul a reuşit în doar câteva săptămâni să recupereze în sondaje 20 de procente şi doar câteva mii de voturi în plus au permis Angelei Merkel să iasă victorioasă în scrutinul din 2005. A dat apoi exemplul preşedintelui francez Macron. Corespondenţii de presă prezenţi la congres au remarcat faptul că social-democraţii nu au „gustat” comportamentul lui Macron la recentul summit european de la Bruxelles, declaraţiile acestuia la conferinţa de presă comună cu Angela Merkel fiind interpretate ca un sprijin dat campaniei electorale a dnei Merkel.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  fiind in nato si avand acces la arma nucleara si f ...
  Vladimir Putin ameninţă NATO

  Primar Mutu, Pastreaza bani si pentru igienizar ...
  Primăria Sectorului 6 continuă în luna iulie, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti, proiectul SalutCULTURA

  La TVR emisiunea agrara erau oameni de afaceri (nu ...
  Situația pestei porcine africane (PPA) în România

  Incepem sa ne invatam cu alt tip de infomatii, con ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  Dupa miscarile neamtului sigur va avea un al doile ...
  Sentința finală în cazul lui Dragnea ar putea fi grăbită.

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: