Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

În această seară - prima dezbatere a candidaţilor socialişti la alegerile primare pentru desemnarea celui ce va intra în competiţia prezidenţială din Franţa

Extern - Maria Capitaine
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-01-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Prima din cele trei dezbateri televizate - în cadrul alegerilor primare (22 şi 29 ianuarie) pentru desemnarea candidatului socialist la alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în această primăvară în Franţa - are loc în această seară. Participă Arnaud Montebourg, Benoit Hamon, Manuel Valls, Jean-Luc Bennahmias, Vincent Peillon, Sylvia Pinel şi François De Rugy. Tematica de azi - economia şi chestiunile sociale. Un argument pentru analiştii politici care au apreciat deja că dezbaterile de astă seară sunt "cruciale" în notarea candidaţilor. 

Patru candidaţi sunt membri ai Partidului Socialist şi foşti miniştri în guvernarea François Hollande (Hamon, Montebourg, Peillon şi Valls). Sylvia Pinel este preşedinta Partidului Radical de Stânga (PRG), iar Jean-Luc Bennahmis şi François de Rugy sunt preşedinţii partidelor ecologist şi centrist asociate majorităţii în Parlament. Pentru calificarea în cel de-al doilea tur de scrutin se vor selecta primii doi candidaţi. Sondaje din ultimele zile îl dau favorit a fi unul din învingătorii primului tur pe fostul premier Valls. Nu sunt încă date edificatoare pentru a-l da învingător şi în al doilea tur de scrutin.
 

Fiecare candidat va trebui să răspundă la fiecare întrebare într-un minut şi jumătate. În consecinţă, de-a lungul dezbaterii, fiecare urmează să aibă la dispoziţie 16 sau 17 minute pentru a convinge. Nimeni nu intenţionează să piardă din timpul preţios al expunerii programului propriu pentru a-i critica pe ceilalţi competitori. "Suntem aici, pentru a-i convinge pe francezi să vină la urne şi să voteze candidatul socialist la prezidenţiale", a subliniat Mthieu Hanotin, unul din membrii echipei lui Benoit Hamon. Dar, spun surse apropiate candidaţilor, chiar dacă au afişat voinţa de a se respectă reciproc, "săbiile au fost scoase din teacă". Fiecare doreşte să mobilizeze cât mai mulţi susţinători, să se dovedească cel mai eficient în lupta cu alţi competitori care nu au venit la alegerile primare. Este cazul fostului ministru al Economiei, Emmanuel Macron, actualmente lider al unei mişcări reformiste "En Marche" şi al lui Jean-Luc Mélenchon, liderul Frontului de Stânga (situat mai la stânga decât Partidul Socialist, alături de el aflându-se şi comuniştii). 
Ne amintim, alegerile primare ale Dreptei s-au axat înainte de toate pe personalitatea candidatului şi mai puţin pe propunerile avansate în dezbateri, deşi şi ele au avut un important rol în desemnarea lui François Fillon drept candidat al Dreptei la alegerile prezidenţiale. La Stânga, lucrurile stau altfel. O adevărată luptă de programe urmează să aibă loc, concentrate pe idei diferite, cum ar fi sprijinirea întreprinderilor, crearea de locuri de muncă în faţa unui şomaj ce a atins cote fără precedent şi care l-a costat mult pe François Hollande, sau măsuri vizând creşterea puterii de cumpărare a francezilor. Concret, în lupta din cadrul alegerilor primare ale Stângii se confruntă două viziuni - accentul pe sprijinirea întreprinderilor sau prioritar pe probleme cu pronunţat caracter social. 

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de popescu:
  Cel mai platit panel de sondaj din Romania. Pentru participarea la sondaje primeşti între 0.20€ si 2€ pentru un sondaj Bonus la inregistrare 1,50 Euro Incepe si tu sa castigi bani online Inscrie-te aici, e gratuit si usor! http://bit.ly/2f21VU h
  2017-01-12, 20:39:19 (adresa: 79.114.234.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

d.goia sufleca ti mainile si la munca de jos ...
Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

d.goia sufleca ti mainile si la munca de jos ...
Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

consilierul este chefliu ...
”Toate pensiile din România se vor dubla”

Mai bine te duci militian ca ai salariu mare , con ...
Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

a mediului politico-infractiona l ...
Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă pe tema mediului

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Eveniment

Economie

Actualitate Companii

Politic

Economie mondiala

Actualitate

IT&C

Auto

Extern