Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

S-a decis: Mai puțini bani la pensii pentru români, cu noua metodă de calcul a pensiilor

Eveniment - b1.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)B1.ro

Data adaugarii: 2018-08-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că noua lege a pensiilor, care va fi supusă dezbaterii, va ţine cont de principiul contributivităţii, va îndrepta inechităţile istorice şi va mări ritmul de creştere.
„Despre noua lege a pensiilor, câteva principii: eu îndemn Guvernul ca începând cu luna august să declanşeze întâlniri, dezbateri.  Ce face noua lege a pensiilor: îndreaptă inechităţile istorice. Oameni cu stagii egale, condiţii similare, au pensii diferite. Asta e o inechitate care va fi îndreptată. Este o lege a justiţiei sociale. Nicio pensie nu scapă. Toate pensiile vor creşte. Recompensează mai bine munca. Această nouă lege va mări ritmul de creştere. Introducem 100% principiul contributivităţii. Cei care lucrează la companii care nu le plătesc asigurările sociale pot avea probleme. Fiecare angajat va avea o informare anuală cu numărul de puncte acumulat”, a declarat Dragnea.El a mai afirmat că pensia va fi numărul de puncte înmulţit cu valoarea punctului de referinţă.
"Care e noua formulă de calcul: pensia va fi numărul de puncte înmulţit cu valoarea punctului de referinţă. Valoarea punctului de referinţă e raportul dintre punctul de pensie din 2020 înmulţit cu 5%. Am estimat aşa încât să fie acoperitor. Deci este 75 de lei.  Aceste lucruri vor intra în vigoare în 2021. Este nevoie de recalcularea tuturor pensiilor.  
Să vă prezint câteva evoluţii: 2016 - punctul de pensie 871,1, în 2017- 1000 de lei, în 2018 l-am dus la 1100 de lei. 2019 - 1265 de lei, creştere 45,2%, 2020 - 1775, mai mult decât dublu decât 2016. Asta aducem în plus în acest mandat.  Pensia minimă va fi de 775 de lei din 2020.  Noi la legea asta am lucrat foarte mult, era gata mai demult, dar am zis să facem simulări.  O pensie brută de 1500 de lei în 2016, net lua 1.399 de lei, în 2020 va avea  3.049 de lei brut şi net 2944, va fi o creştere de 110% faţă de 2016. În 2021, cu formula din noua lege, brut va fi 4507 lei, 4256 lei net”, a mai precizat liderul PSD.
 
 • Currently 3.33/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 3.3 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de DRACnea sa va ia PiSD-eilor:
  Deci punctul de pensie se micsoreaza de 3 ori !
  2018-08-08, 15:21:23 (adresa: 95.77.196.*)
 2. de Valer:
  Pensia stabilita in functie de contributivitate ESTE O IMENSA GRESALA !!! Cuantumul pensiei trebuie stabilita dupa profesia si functia avuta inclusiv cu anii lucrati si nu cu cit s-a contribuit. Astfel mii de pensionari au fost nedreptatiti deoarece au lucrat la intreprinderi private cu "salariul minim pe economie" !!! Ei sunt in speciali intelectuali: ingineri, tehniceni, meseriasi, etc .Patronii nedeclarind salariul real au furat de 2 ori, odata Statul , pentru ca au platit impozit pe salariat mai putin decit trebuia, si a doua oara pe salariat, viitor pensionar, care desi a muncit de s-a rupt ( ca asa e la patroni) s-a trezit la pensie cu o contributie minima evidentiata in statele de plata.Situatia se perpetueaza si in prezent, fiind o pactica frecventa la firmele particulare ! Am lucrat multi ani ca inginer in constructii la firme particulare,in prezent am pensia dupa 37 de ani lucrati pe santier de 1500 de lei, o gestionara de la o fabrica are 1700 de lei iar femeia de servici 1320 lei. Sfatuiesc toti tinerii sa se lase de facultati ca nimeni nu-i va angaja decit la minimul pe economie cu consecintele descrise anterior, decit in cazul in care au norocul de-a se angaja la Stat unde vor fi incadrati corect. Rog pe Olguta Vasilescu sa faca un pom virtual "Pomul cu pensii si pensionari" unde pensiile dupa valoarea lor se vor situa pe ramuri.Pe ramura de jos majoritatea pensionarilor, pe ramurile de sus, altii si cel mai sus , si pe ramurele cei privilegiati. Va imaginati ca dind click cu mouse-ul pe un punct de pe o ramura se va putea sti ca pensionarul 45677 are pensia de..., profesia, de ..., anii lucrati... unde ? etc, etc si asa se transparentizeaza tot profilul omului! Nu cred ca este corect ca personalul de la o banca, contabilul,gestionar ul, secretarul, ... sa aibe pensie mai mare decit inginerul, profesorul, cercetatorul, savantul, etc
  2018-08-08, 17:26:14 (adresa: 79.118.7.*)
 3. de Silviu:
  Eu imi imaginez asa, treaba asta cu punctul de pensie si cu pensionarii ! De un par (punctul de pensie) este legata o vaca ( pensionarii). Daca tragi de funie vaca va paste mai putin, iar daca lasi din ea vaca va paste mai mult ! Intrebare !? Cit de lunga trebuie sa fie funia ca sa se sature vaca ? Daca se poate rog un raspuns in procente, ca sa fie in ton cu articolul de mai sus .
  2018-08-08, 17:43:03 (adresa: 79.118.7.*)
 4. de Rodica M:
  Metoda punctului de pensie AVANTAJEAZA pe cei care au lucrat la Stat si au fost incadrati in baza nomenclatorul de profesii si functii existente, cu retinerile adecvate (contributii substantiale) pe statele de plata. Metoda punctului de pensie DEZAVANTAJEAZA drastic pe cei care au lucrat in privat, situatie in care au fost incadrati cu salariul "minim pe economie" pentru care "contributiile" au fost infime.( ex. personal : ca si ing. principal am inscris in Carnetul de munca salariul de 500 lei ?!.Ce contributie poti sa ai dupa un astfel de salariu "fictiv" acceptat si inscris in statele de plata ? Concret am muncit neintrerupt la peste 12 ore/zi la cit imi cerea patronul,iar in real am primit un salariu cam cit, chiar mai putin, pot sa afirm asta, decit cei in functii similare sau mai modeste de la stat). Daca nu se face diferentiere intre cei care au lucrat/lucreaza la Stat si cei de la Privat se va face o mare nedreptate.Chiar din articol reiese ca acasta situatie este si a fost cunoscuta. Oare de ce nu se face nimic, de ce nu se sanctioneaza firmele private cu asemenea practici, care fura statul si nenorocesc angajatii care vor iesi la pensie ?! Ce interese sunt in joc ? Nu pot sa inteleg ! Daca se doreste contributivitate si raportarea la punctul de pensie trebuie ca falsurile din statele de plata ale privatilor sa fie corectate adecvat in corelatie cu salariile si situatiile similare de la Stat, pentru ca a dispara aceasta enorma nedreptate !!!
  2018-08-08, 18:35:18 (adresa: 79.118.7.*)
Adauga comentariul tau:
* Nume: Email:

* Mesaj:

caractere rămase.

Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: