Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Se anunță noi investiții în județul Gorj

Eveniment - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)


imagine-articol-1

Data adaugarii: 2018-05-24

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Marcel Romanescu, primarul Târgu Jiului: Infrastructura este o problemă. Cred că suntem pe ultimul loc la dezvoltarea infrastructurii.
 
,,Eu vă garantez acest lucru, granițele Gorjului sunt deschise, așteptăm investitori’’, a declarat Ciprian Florescu, prefectul de Gorj.

La Dezbaterea “Investitori în Viitorul Economiei Locale” - Târgu-Jiu, de ieri, organizată de Curierul Național, Gazeta de Sud și UGIR, s-au pus bazele, în premieră, pentru realizarea unui parteneriat privind dezvoltarea investițiilor în județ. Autoritățile locale prezente au fost de acord cu această propunere. Mai mult, oamenii de afaceri prezenți la întâlnire și-au manifestat clar intenția de a investi, dar în anumite condiții.

Obiectivul evenimentului de la Târgu-Jiu a fost acela de a facilita dialogul dintre antreprenorii locali, autorităţile locale, judeţene şi centrale şi investitorii străini şi de a găsi soluţii la problemele importante cu care se confruntă judeţul Gorj. În cadrul dezbaterii, invitaţii au avut posibilitatea de a dezvolta noi relații de business şi de a cunoaște potențiali parteneri de afaceri. De asemenea, la întâlnire au fost prezenţi şi importanţi reprezentanți ai unor confederații patronale ce reprezintă interesele unor investitori italieni în România. 

,,Din punctul meu de vedere, există două mari probleme pe care le-am identificat în această perioadă de când sunt primar. Una este legată de infrastructura precară pe care o avem în Oltenia. Nu este o infrastructură de care depinde doar o provincie, depinde întreaga Oltenie. Dacă ne uităm la regiunile de dezvoltare istorică, în momentul de față, cred că suntem pe ultimul loc la dezvoltarea infrastructurii. Nu avem căi de comunicare cu celelalte regiuni, decât pe drumuri cu maximum două benzi. Ceea ce este inadmisibil. Toți investitorii care au venit spre municipiu mă întreabă două lucruri, forță de muncă și infrastructură. Legat de forța de muncă, lucrurile sunt cât de cât în regulă. Este adevărat, după o previziune de 5 ani de zile, vom avea probleme și cu forța de muncă. În momentul de față, se interesează 2-3 mari firme care să vină în Târgu Jiu. Trebuie să ne gândim la problemele care ne afectează în județul Gorj”, a declarat primarul Târgu Jiului, Marcel Romanescu.
 
,,Avem granițele deschise pentru toată lumea, pentru orice investitor serios care este dispus să accepte forță de muncă de aici, să-și reașeze puncte de lucru în județul Gorj în ideea de a face treaba avantajoasă pentru ambele părți. Eu vă garantez acest lucru, granițele Gorjului sunt deschise, așteptăm investitori”, a declarat Ciprian Florescu, prefectul de Gorj.
 
,,Reprezint Confindustria, asociaţia în serviciul întreprinzătorilor italieni din România. Este cea mai mare asociaţie din Europa. În România, asociaţia este prezentă de 15 ani. Asociaţia este cea mai bună în ceea ce priveşte valoarea adăugată, serii editate. Asistăm la o creştere a produselor, de exemplu hainele. Am adus angajaţi din afară. Vorbim de două lucruri, salarii şi sănătate”, a spus Rocco Ferri, directorul general al Confindustria România.
 
 
,,Aș vrea să rețineți că această întâlnire este cea mai importantă din ultima perioadă, la care am participat. M-aș bucura să începem să creăm o interfață pentru a rezolva anumite probleme. Economia este cea mai importantă problemă a unei comunități sau a unei nații. Înainte de 1989, eram pe locul doi, după Găești, la construcția de frigidere. Nimeni nu vine să le explice tinerilor că este nevoie de forță de muncă”, a explicat Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești-Jiu.
 
,,Știți că la nivelul județului Gorj vor fi reabilitați peste 150 de kilometri de drumuri județene. Investițiile la nivelul administrației județului Gorj sunt majore. Va fi reabilitat spitalul județean. Județul Gorj are un potențial turistic, plecând de la marele Brâncuși. Dorim să promovăm cu orice ocazie județul Gorj. Vis-à-vis de forța de muncă, să știți că la noi există forță de muncă, dar totuși așteptăm investitori serioși în Gorj. Îi așteptăm cu brațele deschise”, a spus Nicolae Muja, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.
 
După dezbaterea de la sediul Consiliului Județean Gorj, Curierul Național, Gazeta de Sud și UGIR își continuă seria dezbaterilor la nivel național, mizând pe experiența de la Gorj privind instituirea unui cadru de dialog eficient între mediul de afaceri și autorități.

Ediții precedente: Slatina şi Craiova 
 
Aici, mediul de afaceri din Oltenia s-a întâlnit cu autoritățile locale, județene și cu numeroși reprezentanți de la nivel central. Evenimentul a avut loc începând cu ora 11:00, în Sala I a Consiliului Județean Dolj din Craiova. La eveniment au participat antreprenori doljeni, reprezentanți ai unor asociații ale oamenilor de afaceri străini, care au activități pe teritoriul României, precum și reprezentanți ai autorităților craiovene și doljene. Scopul dezbaterii a fost acela de-a identifica soluții pentru situațiile cu care se confruntă mediul antreprenorial din zona Olteniei. Principalele teme de discuție s-au axat pe mai multe domenii principale de activitate, cum ar fi industrie, agricultură, dezvoltare etc. Mai exact, discuțiile s-au concentrat pe problemele cu care se confruntă firmele din regiunea Olteniei, cum ar fi: dezvoltarea infrastructurii de transport; identificarea problemelor majore din domeniul fiscalității și birocrației în legislația actuală; accesarea fondurilor europene; agricultură și antreprenoriat rural; identificarea surselor alternative de finanțare pentru companii și autorități locale; formare și reconversie profesională și altele.
 
În ceea ce privește prima ediție a Dezbaterilor, evenimentul a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Slatina, iar printre participanţi s-au numărat autoritățile publice locale din municipiul Slatina și județul Olt, Silviu Mircea Pirvulețu, director general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Craiova, Laurențiu Plosceanu, președintele A.R.A.C.O., Călin Rangu, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Investitori italieni și turci. Companiile mari și mijlocii din Slatina și Craiova au fost şi ele prezente la prima dezbatere „Investitori în Viitorul Economiei Locale”.
 
Tema principală de discuție s-a axat pe mai multe domenii de activitate, cum ar fi „Industrie, Agricultură, Dezvoltare“. Au avut loc dezbateri între antreprenori și autorități, pe teme și situații cu care se confruntă firmele din regiunea Olteniei, cum ar fi: dezvoltarea infrastructurii de transport din Oltenia; fiscalitate și birocrație în legislația valabilă în 2018; securitatea în muncă; accesarea fondurilor europene; identificarea surselor alternative de finanțare pentru companii și autorități locale și altele.
 
„Mă bucur că pentru a doua oară consecutiv această întâlnire se ține la Slatina, în sala Consiliului Județean. Ca președinte al Consiliului Județean am fost atent și voi fi preocupat de mersul mediului de afaceri, pentru că este foarte important. Fără mediul de afaceri nu există dezvoltare”, a declarat atunci preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.
 
 • Currently 4.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.0 din 4 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de DRACnea(sa va ia de PiSD-ei):
  BUNA GLUMA CU INVESTITIILE !
  2018-05-25, 04:15:34 (adresa: 95.77.196.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

4 faci furt de expresie jigodie= huligan adresata ...
Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

5 tu nu ai deloc ...
Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

pisha: deci tu o ai mai mica decat inflația! ...
Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

decat ca tot la parnaie ma pensionez! ...
Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

dragnea, infractorul criminal, analfabetul sef, vo ...
Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: