Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

"Trai, spirit, moarte". Dialog cu Ovidiu Oana-Pârâu

Eveniment - Irina Băncilă
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-12-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Pe 8 decembrie, la Librăria Mihai Eminescu din București a avut loc un dialog între prieteni prilejuit de lansarea titlurilor:
- “EU - sub aparenţa care mă conţine” - autobiografie lirică + satul românesc [Decembrie 2017];  
- “În valea umbrelor” - poezie despre moarte [Septembrie 2017];
- “Era să fiu poet” - despre condiţia poetului [Iulie 2017]; 
- “Clonapolis” - poezie socială [Mai 2017]; 
- “Doina, Dorul, Dumnezeu” - poezie tematică şi religioasă [Martie 2017]

Ovidiu Oana-Pârâu s-a născut la 23 iunie 1953, în localitatea Şercaia, judeţul Braşov. A debutat în 2006 cu volumul: “Clopotul, limbaj universal”, o selecţie de poezie despre clopote din literatura universală care include şi ciclul “Aramă” al autorului. În anul 2006 a publicat în paginile suplimentului literar al cotidianului “24 ORE” din Iaşi şi în antologia de poezie a ed. Anamarol - “Spiralele vieţii”. În acelaşi an, în octombrie a lansat volumul tematic “Surori metrese timpului” reunind ciclurile de poezie despre anotimpuri. A publicat în format electronic volumul de poezie şi ghicitori ”Jucării pentru copii”.
În anul 2008 a apărut în antologia de poezie de dragoste “Freamăt de timp - Freamăt de dor”, iar poeziile religioase şi colindele i-au fost publicate în mai multe numere ale ziarului “Învierea” al Mitropoliei Banatului.
În luna decembrie a aceluiaşi an apare în antologia de poezie “Ce enigmatică eşti, femeie…”.
A scris şi pregătit pentru tipar trilogia “Proiectul unei limbi universale”, singura lucrare enciclopedică la nivel mondial despre istoria universală a clopotelor de la origini până-n prezent.
Pe lângă poezie, acesta deţine o colecţie de clopote, clopoţei, talăngi şi zurgălăi  unică în lume prin diversitatea şi vechimea pieselor care o compun.

Motto:  „ Nu în fiecare zi te trezeşti cu Dumnezeu la masă când crezi că eşti sărac” 

„Eu am păţit-o.
Iar EL mi-a arătat cămara mea plină despre care nu ştiam. Înţelepţit de prezenţa lui Dumnezeu în mine, afirm trecând un nou prag: TRAI - Eu mi-am permis să adaug vârstei şi perioada trăită anterior naşterii mele, aceea între universuri, în lăcaşul sfânt al pântecului mamei, dar şi peregrinarea prin infinitul slovelor zămislite. SPIRIT - Odată cu alegerea pseudonimului "pârâu" curgerea timpului meu s-a mutat într-o clepsidră orizontală. Asta mi-a permis să pătrund până la izvoarele timpului sau să ating nemărginirea lui. - Dar Nu sunt poet! Sunt doar un om de spirit care surprinde şi redă altfel prin cuvânt firescul naturii şi firea omenească, aşa cum fac toţi artiştii cu mijloace felurite. MOARTE - Sunt conştient că, odată cu mine, s-a născut şi moartea mea. Mă întreb: Sunt oare pregătit pentru timpul şi locul unde nu ai nevoie de schimbări? Răspund: Desigur! Doar că mai aveam atâtea de spus …” .
Prima etapă a proiectului editorial lansat în octombrie 2016 a materializat 15 volume grupate generic în trei categorii: - două titluri, sonete [meditative şi de dragoste]; - un titlu, pasteluri; - un titlu, legende, povestiri şi poveşti de Crăciun; - şapte titluri de poezie de dragoste; - cinci titluri, meditaţie, credinţă, poezie socială, condiţia poetului, moarte. Proiectul nu se opreşte aici! În 2018 vor apărea două noi trilogii: Prima, "HISTORIARUM" va include în forma versificată: - METAMORFOZELE lui Ovidius Publius Naso - demers personal de comemorare a 2000 de ani ai primului poet care a scris în limba şi pe tărâmul locuitorilor acestui neam; - APA VIE - legende geto-dace - carte dedicată centenarului Marii Uniri; - ATLAS SPIRIT - legendele lumii. Cea de-a doua, "PROIECTUL UNEI LIMBI UNIVERSALE", reprezintă materializarea unei documentări întinse pe durata a două decenii, lucrare în care sunt reunite pentru prima dată cele mai importante informaţii despre clopote. Este şi singura istorie universală a clopotelor de la origini, lucrare enciclopedică de peste 1000 de pagini, elaborat ca un tratat de istorie secvenţială a civilizaţiei. - “Maxime şi cugetări” [mai 2018] - "Jucării pentru copiii" - poezii şi ghicitori ritmate pentru cei mici [iunie 2018]; - "Despre linişte şi tăceri" - pasteluri şi minipasteluri [iulie 2018].
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  d.goia sufleca ti mainile si la munca de jos ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  d.goia sufleca ti mainile si la munca de jos ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  consilierul este chefliu ...
  ”Toate pensiile din România se vor dubla”

  Mai bine te duci militian ca ai salariu mare , con ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  a mediului politico-infractiona l ...
  Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă pe tema mediului

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Business Style

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Transporturi

  Retail

  Real estate

  Extern

  Util