Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Peste 100 de elevi din Aiud şi Sebeş s-au întâlnit cu poliţiştii în cadrul unor activităţi informativ-preventive dedicate siguranţei tinerilor

Eveniment


Sursa foto: Alba24

Data adaugarii: 2017-12-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


În ultimele 7 zile, peste 100 de elevi din Aiud şi Sebeş s-au întâlnit cu poliţiştii în cadrul unor activităţi informativ-preventive dedicate siguranţei tinerilor. Au fost abordate teme privind prevenirea violenţei, a traficului de persoane şi a consumului de droguri, dar şi aspecte legate de deţinerea şi folosirea articolelor pirotehnice.
În perioada 27 noiembrie - 5 decembrie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia au desfăşurat activităţi preventive în şcoli din municipiul Aiud şi centre de zi din municipiul Sebeş, pentru prevenirea delincvenţei juvenile, a agresării minorilor, prevenirea traficului de fiinţe umane şi a traficului şi consumului de droguri.
Activităţile au avut loc la Colegiul Naţional “Titu Maiorescu” din municipiul Aiud, la Centrul de zi pentru copii “Sfântu Gheorghe”şi Centrul de zi pentru prevenirea abandonului şcolar din cadrul Liceului cu Program Sportiv Sebeş, unde elevilor le-au fost prezentate aspecte privind delincvenţa juvenilă (cauzele fenomenului, factori favorizanţi răspunderea penală a minorilor etc), precum şi riscurile la care se expun în cazul în care deţin ilegal sau folosesc, în mod necorespunzător, obiecte cu conţinut exploziv (petarde, artificii etc).
De asemenea, poliţiştii au prezentat efectele violenţei în şcoală şi în familie, elevii fiind informaţi despre modalităţile de prevenire a actelor violente şi de protecţie în cazul unei agresiuni.
Copiii au primit informaţii şi despre modalităţile folosite de infractori, pentru recrutarea victimelor traficului de fiinţe umane, şi măsurile minime pe care le pot lua pentru a nu deveni victime dar şi despre cât de mult poate fi afectată dezvoltarea fizică şi psihică a unui tânăr, în cazul consumului de substanţe interzise.
Întâlnirile au avut un caracter interactiv, minorii fiind interesaţi de informaţiile primite de la poliţişti.
Siguranţa tinerilor este prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar activităţile informativ - preventive vor fi continuate.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Se vorbeste mult de necesitatea de a folosi bicicl ...
  5 motive pentru care sa porti casti pentru bicicleta

  Nici-o primarie n-a intrat in legatura cu propriet ...
  Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să îşi asigure împotriva dezastrelor naturale toate construcţiile cu destinaţia de locuinţă

  Da asta se întîmpla in Romania ,nu mai sunt bani ...
  Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să îşi asigure împotriva dezastrelor naturale toate construcţiile cu destinaţia de locuinţă

  LEGEA ANTIdracNEA A FOST APROBATA DE UE ! ...
  Eurodeputaţii aprobă recomandările detaliate ale comisiei speciale privind infracţiunile fiscale

  ALTA TAXA pesede LA BUGET CA ORICUM NU VA DA NICIO ...
  Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să îşi asigure împotriva dezastrelor naturale toate construcţiile cu destinaţia de locuinţă

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  IT&C

  Transporturi

  Auto

  Piata artei

  Piata farma

  Extern

  Util

  Publireportaj