Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Celebrarea Zilei Naționale a României la Washington, D.C.

Eveniment - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)Foto: cotidianul.ro

Data adaugarii: 2017-12-01

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

George Cristian Maior: 'Parteneriatul Strategic româno-american este bazat pe respectul reciproc și cele mai puternice garanții de securitate și suveranitate pe care le-a avut România în întreaga sa istorie'

Ambasada României în Statele Unite ale Americii a celebrat Ziua Națională a României printr-o serie de evenimente organizate la data de 30 noiembrie 2017. Cu ocazia recepțiilor organizate de ambasadă, România a fost onorată prin numeroase participări de nivel înalt, incluzându-i pe congresmanul Francis Rooney (republican), vicepreședinte al Comitetului pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanților; adjunctul principal al asistentului Secretarului de Stat, Elizabeth Millard; directorul general adjunct al Serviciului Comercial Extern din cadrul Departamentului Comerțului, Sarah Kemp; reprezentanți ai Departamentului de Stat, ai Departamentului Apărării, Comerțului, Energiei, USAID, membri marcanți ai mediilor academic și de afaceri, diplomați acreditați la Washington, lideri și reprezentanți ai comunității românești din Statele Unite.

În discursul său, ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a transmis că ziua de 1 decembrie este un simbol al pasiunii cu care națiunea română a urmărit, timp de generații, obiectivul unității naționale. 'Cu mari sacrificii, un curaj enorm, inteligență politică și o voință extraordinară, am reușit, acum aproape 100 de ani, să construim o țară puternică și unitară', a afirmat ambasadorul României.

George Cristian Maior a evocat meritele președintelui Woodrow Wilson, a cărui viziune a jucat un rol cheie pentru libertatea românilor și realizarea Marii Uniri. De asemenea, a amintit contribuția românilor americani care s-au unit în 1918 într-o singură organizație, Liga Națională Română din America, s-au întâlnit cu președintele Wilson la Casa Albă, și, alături de alte comunități, au obținut sprijinul Americii pentru libertatea națiunilor central europene.

Ambasadorul George Cristian Maior a mai vorbit despre Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, 'un reper fundamental al politicii noastre externe, care nu poate fi distorsionat de nimeni. El se sprijină pe foarte mulți piloni, de la cel militar, de intelligence, la cel politic, economic și cultural, se ancorează în valori comune și în opiniile pro-americane ferme ale populației României.'

De asemenea, George Cristian Maior a subliniat că 'sensul istoric al acțiunii noastre statale nu poate fi schimbat de nimeni. Calea României și a românilor este clară: noi nu credem nici în democrații 'iliberale' și nici în alte idei de inspirație eurasiatică incertă. Noi credem în modelul democrației liberale occidentale, în respectul pentru demnitatea umană și drepturile omului, în libertate, egalitate, stat de drept și economie liberă de piață.
Acesta este singurul drum de succes al României, pentru care s-au sacrificat atâtea generații de români și pe care îl doresc generațiile de astăzi și cele de mâine. Este un drum la a cărui fundație se află și Parteneriatul Strategic româno-american bazat pe respectul reciproc și cele mai puternice garanții de securitate și suveranitate pe care le-a avut România în întreaga sa istorie.'

La rândul său, congresmenul Francis Rooney, vicepreședinte al Comitetului pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanților, a apreciat legăturile speciale dintre România și Statele Unite ale Americii, a evidențiat faptul că cele două țări se sprijină reciproc, precum și contribuțiile substanțiale ale României la apărarea comună, subliniind totodată riscurile de securitate din zona Mării Negre și importanța țării noastre ca aliat solid și respectat al Statelor Unite. De asemenea, răspunzând unui îndemn al ambasadorului României, congresmenul Francis Rooney și-a exprimat sprijinul pentru includerea României în programul Visa Waiver.

Adjunctul principal al asistentului Secretarului de Stat, Elisabeth Millard a arătat că America rămâne un aliat devotat al României, apreciind contribuția României pentru apărarea colectivă și faptul că țara noastră se alătură celorlalți cinci aliați NATO care îndeplinesc angajamentul de a cheltui 2% din PIB pentru apărare. Totodată, reprezentanta Departamentului de Stat a vorbit despre valorile comune împărtășite de cele două țări, despre angajamentele SUA privind apărarea securității și a democrației deopotrivă, precum și despre ceea ce putem construi pe fundația puternică a parteneriatului dintre România și SUA.

Sarah Kemp, directorul general adjunct al Serviciului Comercial Extern din cadrul Departamentului Comerțului a vorbit despre relația excelentă dintre Statele Unite ale Americii și România și dezvoltarea, în perioada următoare, a unui parteneriat economic puternic între cele două țări. Sarah Kemp a menționat sprijinul pe care Departamentul Comerțului este gata să îl acorde țării noastre în contextul expansiunii economiei românești în domenii precum infrastructura, energia, sănătatea, industria IT&C. De asemenea, reprezentantul Departamentului Comerțului a vorbit despre succesul misiunii Trade Winds de la București concretizată deja prin semnarea primelor parteneriate între companii românești și americane, apreciind totodată implicarea impresionantă a Guvernului României în organizarea acestui eveniment.

Senatorul John McCain a transmis un mesaj special cu ocazia Zilei Naționale a României, subliniind că România și Statele Unite au o prietenie apropiată și de durată, bazată pe împărtășirea valorilor democratice comune. Senatorul american a precizat că România a dat un exemplu în regiune și în lume prin angajamentul pentru respectarea drepturilor omului și eforturile sale privind consolidarea statului de drept, a bunei guvernări și independenței justiției, toate acestea fiind elemente care fac din România un aliat capabil și de încredere.

La evenimentele organizate de ambasada României au participat peste 500 de invitați.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  fiind in nato si avand acces la arma nucleara si f ...
  Vladimir Putin ameninţă NATO

  Primar Mutu, Pastreaza bani si pentru igienizar ...
  Primăria Sectorului 6 continuă în luna iulie, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti, proiectul SalutCULTURA

  La TVR emisiunea agrara erau oameni de afaceri (nu ...
  Situația pestei porcine africane (PPA) în România

  Incepem sa ne invatam cu alt tip de infomatii, con ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  Dupa miscarile neamtului sigur va avea un al doile ...
  Sentința finală în cazul lui Dragnea ar putea fi grăbită.

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: