Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Ambasadorul George Cristian Maior, în vizită în statul Washington

Eveniment


Sursa foto: washington.mae.ro

Data adaugarii: 2017-11-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


George Cristian Maior s-a întâlnit cu oficiali şi cu românii care lucrează la marile companii IT din statul Washington, cu primarul oraşului Bellevue şi cu reprezentanţii Boeing.
Cu ocazia vizitei la Seattle (statul Washington), ambasadorul a avut și o întâlnire cu reprezentanţi ai companiei Amazon, în cadrul căreia au fost discutate activitatea companiei americane în ţara noastră şi perspectivele de extindere a acesteia.

George Cristian Maior a subliniat potenţialul deosebit oferit de România în sectoare precum IT şi cercetare-dezvoltare, dar şi avantajul poziţiei geografice pentru ca Amazon să transforme ţara noastră în centrul logistic principal pentru zona Central-Estică a Europei. Tony Chor, director, şi Tom Sullivan, director pentru relaţii publice internaţionale, au subliniat faptul că România reprezintă o prioritate pentru Amazon, centrul de la Iaşi fiind într-o continuă extindere (având în prezent peste 900 de angajaţi), compania având planuri similare şi pentru recent deschisul birou din Bucureşti.
De asemenea, cei doi au arătat că firma americană doreşte să îşi diversifice programele de colaborare cu centrele universitare din ţara noastră.
În continuarea programului de întâlniri, ambasadorul George Cristian Maior a efectuat o vizită la sediul companiei Boeing, ocazie cu care a discutat cu Monty Oliver, senior vice president pentru Europa, despre îndelungata relaţie dintre compania americană şi ţara noastră, inclusiv despre parteneriatul Boeing - Romaero, dar şi despre oportunităţile de extindere a acestei colaborări.
Ambasadorul român a subliniat potenţialul oferit de ţara noastră pentru a deveni un centru regional de transport în contextul în care aeroportul Bucureşti - Otopeni a înregistrat una dintre cele mai mari creşteri ca număr de călători în ultimii ani în Europa.
Reprezentantul companiei Boeing a subliniat importanţa relaţiei cu ţara noastră şi intenţia companiei de a sprijini TAROM în procesul de modernizare a flotei sale de avioane. În încheierea vizitei, ambasadorul român s-a întâlnit cu o parte dintre românii ce lucrează pentru Boeing, compania având în Statele Unite peste 200 de angajaţi de origine română.
De asemenea, vizita a cuprins o masă rotundă la care au participat companii din zona Seattle care activează în domenii precum IT&C, aeronautică, bancar, precum şi fonduri de investiţii din statul Washington, evenimentul fiind organizat de Trade Development Alliance of Greater Seattle.
Cu această ocazie, ambasadorul George Cristian Maior a prezentat oportunităţile pe care le oferă ţara noastră investitorilor străini, subliniind faptul că economia românească înregistrează cel mai mare ritm de creştere din Uniunea Europeană. Ambasadorul a arătat că printre sectoarele cu potenţial sporit pentru investiţii în România se află IT&C, energia, apărarea, agricultura, industria auto şi cea aeronautică, subliniind relaţia comercială foarte bună pe care ţara noastră o are cu statul Washington (al treilea partener comercial după Texas şi New York) şi invitând partea americană să analizeze oportunitatea organizării unor misiuni comerciale reciproce în vederea extinderii acestei relaţii.
La rândul lor, reprezentanţii companiilor prezente s-au arătat interesaţi de facilităţile oferite de ţara noastră investitorilor, de oportunităţile oferite de piaţa de capital şi de sectorul turistic din România, dar şi de eventuale proiecte de colaborare între universităţi din cele două ţări.
În cadrul vizitei, ambasadorul George Cristian Maior a avut o întâlnire, la sediul companiei Microsoft, cu liderii comunităţii româneşti din Seattle şi împrejurimi, la invitaţia consulului onorific al României în statul Washington, Iulian Calinov. În opinia ambasadorului român, comunitatea româno-americană din zona Seattle este una dintre cele mai active şi bine organizate din SUA.
Mulţi dintre românii stabiliţi în statul Washington lucrează în companii precum Microsoft, Amazon sau Boeing, cu investiţii importante în România, valorificarea potenţialului oferit de prezenţa acestei elite a comunităţii române în SUA fiind esenţială pentru îndeplinirea unor obiective de politică externă, dar şi pentru promovarea valorilor naţionale, în special pe parcursul anului viitor, când va fi sărbătorit Centenarul Marii Uniri.
Un alt punct al vizitei l-a reprezentat întâlnirea ambasadorului George Cristian Maior cu John Stokes, primarul oraşului Bellevue (oraş-satelit al Seattle-ului, sediu a numeroase companii internaţionale). Primarul John Stokes şi-a exprimat deosebita apreciere pentru comunitatea româno-americană din zona metropolitană Seattle, arătând faptul că prezenţa specialiştilor români în toate marile firme din regiune, în special în zonele de IT şi înaltă tehnologie, este un atu important, recunoscut de întreaga comunitate locală. El a precizat că zona Seattle-Bellevue poate oferi multiple oportunităţi companiilor româneşti, inclusiv celor mici şi mijlocii şi de tip start-up, care doresc să dezvolte proiecte de cooperare cu parteneri americani.
De asemenea, ambasadorul George Cristian Maior a susţinut o prelegere la University of Washington, pe tema cooperării strategice SUA-România în Europa Centrală şi de Est. Cu această ocazie, ambasadorul român a subliniat că regiunea trebuie privită în ansamblul său, atât din perspectiva provocărilor de securitate, dar şi ca un spaţiu al oportunităţilor de dezvoltare, cu un potenţial economic remarcabil. Dimensiunea de securitate şi apărare rămâne baza Parteneriatului Strategic România-SUA, aspect reflectat în cooperarea dintre cele două state pentru consolidarea prezenţei şi capabilităţilor NATO în Europa, cu precădere pe flancul estic al Alianţei.
Ambasadorul României a arătat că acţiunile Rusiei din zona extinsă a Mării Negre afectează negativ nu doar securitatea regională, ci chiar fundamentele sistemului internaţional postbelic. În aceste condiţii, România şi-a asumat pe deplin rolul de furnizor de securitate, ca aliat NATO şi principal partener al SUA în regiune.
Cu ocazia prezenţei sale la University of Washington, ambasadorul George Cristian Maior a înmânat un premiu pentru întreaga activitate profesorului emerit James E. Augerot, reputat lingvist şi autor a numeroase lucrări şi articole despre limba română.
 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  mai bine le dati pe alea care nu sunt surpate! ...
  Circulaţie oprită pe trei drumuri naționale, pe două se circulă îngreunat

  poate sfantul prooporc! seamana cu o chelie cu o n ...
  Tulcea: Turişti români, răsturnaţi cu ambarcaţiunea în apropiere de Sulina, salvaţi de poliţiştii de frontieră

  si motociclisti francezi cu permisul,,copy paste " ...
  Impresionantă paradă militară la Paris, de Ziua Națională a Franței

  decat ca din bugetul sanatatii furam aproape tot! ...
  Gabriel Oprea a pierdut procesul cu Ministerul Educației

  simonele romance sunt mai putori de putori! ...
  Impresionantă paradă militară la Paris, de Ziua Națională a Franței

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate