Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Vodafone ar putea fi obligată să dea jos antenele GSM amplasate pe blocuri

EvenimentData adaugarii: 2016-12-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Decizia dată marţi de Judecătoria Sectorului 1 poate fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare
Av. Cuculis: Este o decizie bună având în vedere că radiaţiile sunt efectiv mari şi dăunează mai ales copiilor şi vârstnicilor

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au luat o decizie care poate crea un precedent în rândul operatorilor de telecomunicaţii: Compania Vodafone ar putea fi obligată să dea jos antenele GSM de pe un bloc din Reşiţa, ca urmare a unei hotărâri în instanţă. Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare.
„Obligă pârâta să demonteze şi să mute antena situată pe terasa blocului nr. 30 B, din oraşul Reşiţa (...) în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Autorizează reclamanta ca, în cazul în care pârâta nu efectuează demontarea şi preluarea antenei situate pe terasa blocului nr. 30 B, din oraşul Reşiţa (...) în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, să efectueze aceste operaţiuni, pe cheltuiala pârâtei. Obligă pârâta la plata sumei de 20 lei cheltuieli de judecată către reclamantă. Respinge cererea de reziliere a contractului de închiriere, cererea de obligare a pârâtei la plata unor daune de 2.000 lei/zi şi cererea privind plata sumei de 1002,16 lei reprezentând cheltuieli de judecată, ca neîntemeiate”, se arată în decizia dată la 6 decembrie.
„Este o decizie în primă instanţă dată de Judecătoria Sectorului 1, antenele nu sunt în Bucureşti, sunt în Reşiţa, ne-am judecat în Bucureşti pentru că aici are firma sediu şi i-am dat în judecată. Instanţa a considerat că e mult mai importantă sănătatea locatarilor”, a afirmat avocatul Adrian Cuculis.
Dacă decizia va rămâne definitivă, compania Vodafone va fi obligată să dea jos antenele de pe blocuri. Decizia luată de Judecătoria Sectorului 1 este una în premieră pentru România.
„A mai existat la un moment dat o încercare de demontare cu ajutorul instanţei, dar ea a rămas fără obiect pentru că persoana şi-a retras cererea în instanţă”, a precizat avocatul.
Oamenii spun că renunţarea la antenele GSM de pe blocuri ar fi o decizie bună.
„Este o decizie bună, având în vedere că radiaţiile sunt efectiv mari şi dăunează mai ales copiilor şi vârstnicilor. Cred că e o decizie bună, dar nu cred că se va aplica, pentru că interesele operatorilor sunt foarte mari şi cheltuielile au fost foarte mari. Sunt nişte probleme legate şi de chiriile plătite”, a declarat un bucureştean.
„E mai civilizat să fie fără antene sau, mă rog, găsite formule mai elegante şi mai estetice, în final mai moderne”, a afirmat o altă persoană chestionată pe acest subiect.

Opinia specialistului: Antenele GSM pot produce celule malformate, care în timp duc la cancer

Av. Cuculis a postat pe blogul său şi opinia specialistului. „Antenele GSM produc  radiaţii electromagnetice, neionizante. Acestea transportă energie, care penetrează în ţesutul uman la diferite adâncimi. Energia pe care o cedează este sub formă de căldură. Organismul are mecanisme prin care îşi reface echilibrul termic. Însă nu ştie să lupte cu temperaturile locale“, a explicat Irma Csiki, secretar ştiinţific la Institutul de Sănătate Publică Bucureşti într-un articol publicat în presa centrală. „Experimentele pe animale au arătat că încălzirea locală este de cam un grad Celsius”, a continuat cercetătoarea. „Această încălzire produce o inhibare a unei proteine (P53), care are rolul de a repara defectele ADN şi deci respectiva proteină previne cancerul. Însă e bine să se evite atât mobilele, cât şi antenele din preajma copiilor, a femeilor însărcinate şi chiar a bătrânilor, deoarece pot afecta celule în creştere, iar celula care inhibă nu-şi mai realizează efectul pozitiv. Adică nu mai poate repara ADN-ul şi există posibilitatea producerii celulelor malformate, care în timp duc la cancer”, a mai adăugat cercetătorul ştiinţific. „Ce este mai grav e faptul că pentru astfel de radiaţii nu avem simţuri, nu le percepem. Iar efectul îl vezi peste ani, 10-15. Te trezeşti că ai cancer fără să ştii de ce. Sigur, pe de altă parte,  utilizarea telefonului mobil poate avea şi alte efecte dăunătoare. Jumătate din energie se distribuie în partea urechii. De aceea, dacă vorbim mult, simţim căldura şi o senzaţie de disconfort, ameţeală”, a spus aceasta.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  d.goia sufleca ti mainile si la munca de jos ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  d.goia sufleca ti mainile si la munca de jos ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  consilierul este chefliu ...
  ”Toate pensiile din România se vor dubla”

  Mai bine te duci militian ca ai salariu mare , con ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  a mediului politico-infractiona l ...
  Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă pe tema mediului

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  In brief

  Actualitate

  IT&C

  Real estate

  Extern

  Util

  Gadgeturi