Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

DNA, anchetă la Mitropolia Olteniei?

Eveniment - Gazeta de Sud
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2016-12-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Controlul celor de la ANAF la instituția de cult ar fi fost făcut la solicitarea DNA, care ar instrumenta un dosar la Mitropolia Olteniei, conform celor declarate de o sursă din cadrul Direcției Generale de Antifraudă Fiscală.

Direcția Generală de Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a efectuat, luni dimineață, un control la Mitropolia Olteniei, pe strada Mitropolit Firmilian din Craiova, unde a verificat mai multe documente financiar-contabile. „Confirmăm că Direcția Generală Antifraudă Fiscală a efectuat un control la Mitropolia Olteniei și precizăm că facem această verificare la solicitarea DNA, care are un dosar în instrumentare legat de instituția cu pricina. Fiind un dosar al DNA pe această temă și dat fiind secretul fiscal, nu putem dezvălui obiectul verificărilor. Conform legii, Direcția de Antifraudă face verificări privind relațiile comerciale cu alte entități, precum și verificări privind modul în care s-a realizat activitatea financiar-contabilă“, au precizat surse din cadrul Direcției Generale de Antifraudă Fiscală București. Reprezentantul DGAF nu a putut preciza dacă verificările la Mitropolia Olteniei vor continua și zilele viitoare.

Mitropolia susține că verificările vizează „activitatea uzuală de sfârșit de an“

Pe site-ul Mitropoliei Olteniei a fost postată o precizare referitoare la controlul de ieri al celor de la ANAF. „Precizăm că astăzi, 5 decembrie, au avut loc la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei o serie de verificări uzuale din partea ANAF, vizând activitatea contabilă de sfârșit de an. Menționăm în acest sens că aceste expertize sunt normale, urmând procedurile juridice și legile financiare în vigoare“, precizare asumată de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.


Conform legii, activitatea de sfârșit de an se poate verifica abia după încheierea unui exercițiu financiar, adică după încheierea unui an calendaristic, moment în care sunt înregistrate în contabilitate și actele aferente lunii decembrie.

Gazeta de Sud a întrebat DNA dacă efectuează acte de urmărire penală într-un dosar ce vizează activitatea Mitropoliei Olteniei, iar într-un răspuns transmis ieri, procurorii anticorupție confirmă indirect acest lucru.

DNA a transmis doar că „informațiilor solicitate de dumneavoastră li se aplică, în acest moment, prevederile art. 12, lit. e) și f) din Legea nr. 544/2001“.

Articolul de lege invocat de DNA prevede la lit. e) că „informațiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidențiale (…)“, se exceptează de la accesul liber al cetățenilor.

De asemenea, lit. f) prevede că și informațiile privind procedurile judiciare, dacă publicitatea acestora aduce atingere asigurării unui proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părțile implicate în proces sunt exceptate de la liberul acces al cetățenilor. 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  toate parlamentele post 2009 sunt ilegitime si lov ...
  Andreea Paul: Cerem fiecărui demnitar român: Raportul anual de activitate însoțit de Raportul cheltuielilor publice cu mandatul său și o lege pentru sancționarea celor care nu o fac!

  daca dragnistii nu-si vor lasa pasnic labele de pe ...
  Numeroase grupuri de manifestanti din tara au ajuns la Bucuresti pentru a participa la protest. Primii protestatari s-au adunat in Piata Univesitatii

  dobanda trebuie sa fie ceva mai mare decat inflati ...
  BNR nu exclude cresterea dobânzii

  decat cheltuim miliarde, mai trebuie sa si facem?! ...
  Autostrada Ploieşti-Braşov a intrat în dezbatere publică

  UTOPIE : DUPÃ ,AŞA lege VOM IMPORTA parlamantar ...
  Andreea Paul: Cerem fiecărui demnitar român: Raportul anual de activitate însoțit de Raportul cheltuielilor publice cu mandatul său și o lege pentru sancționarea celor care nu o fac!

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  In brief

  Actualitate

  IT&C

  Real estate

  Extern

  Util

  Gadgeturi