Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (26) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Transportatorii români cer ajutorul Guvernului pentru a depăşi blocajul rutier din Grecia

Eveniment - Afrodita Cicovschi / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2016-02-20

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


FORT: Au trecut 3 săptămâni de când tot fluxul comercial de transport rutier este dat peste cap pe ruta Italia - Grecia - Bulgaria - România şi retur. 750 de camioane sunt blocate în această situaţie
UNTRR: Toate punctele de frontieră între Grecia şi Bulgaria sunt închise, iar prin punctele de frontieră dintre Macedonia şi Grecia se permite zilnic trecerea autovehiculelor în anumite intervale orare, care nu sunt respectate

Federaţia Operatorilor Români din Transporturi (FORT) şi Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) au cerut ieri ajutorul Guvernului pentru a putea depăşi blocajul cu care se confruntă din cauza grevei fermierilor din Grecia, solicitând, pe de o parte, luarea unor măsuri urgente, iar pe de alta o mai bună informare. 
„Prin prezenta vă solicităm să interveniţi rapid prin Ministerul Afacerilor Externe, consulat şi/sau orice altă formă pentru deblocarea situaţiei în care se află transportatorii români de mărfuri în trafic internaţional din cauza grevei generale din Grecia. Au trecut 3 săptămâni de când tot fluxul comercial de transport rutier este dat peste cap pe ruta Italia - Grecia - Bulgaria - România şi retur, iar camioanele româneşti sunt blocate în trafic atât în Grecia, cât şi în Bulgaria, fără ca cineva să se intereseze de soarta şoferilor care sunt într-o situaţie disperată, neavând la dispoziţie condiţii de hrană sau de igienă personală şi mai ales neavând nicio informaţie care să îi pună în situaţia unor estimări legate de program.  Facem apel totodată, prin intermediul dumneavoastră, la Inspectoratul de Control (ISCTR) să trateze cu maximă celeritate respectarea timpilor de conducere şi de odihnă în cazul conducătorilor auto profesionişti ce au tranzitat această rută, deoarece înregistrările tahograf sunt total date peste cap. Îngrijorarea noastră este cu atât mai mare cu cât majoritatea mărfurilor ce tranzitează aceste rute sunt mărfuri perisabile, cu termen de valabilitate redus, fapt ce pune în dificultate respectarea contractelor de către transportatori şi poate genera şi alte pierderi la nivelul acestui sector de activitate.

Stiri similare:

» Blocajul de la frontiera dintre Bulgaria şi Grecia continuă. Mii de şoferi se plâng că marfa perisabilă se strică şi nu au de mâncare
» Coşmarul transportatorilor de la graniţa Greciei cu Bulgaria s-a încheiat
» UNTRR cere Guvernului francez să garanteze costurile de referinţă stabilite de Comitetul Naţional Rutier francez

În acest moment, peste 750 de camioane de mare tonaj se află blocate în această situaţie, iar perspectivele sunt şi mai sumbre având în vedere ultima poziţionare a bulgarilor care vor aplica, conform anunţului de astăzi, o măsură similară de protest în replică la acţiunea din Grecia”, se arată în scrisoarea deschisă trimisă de FORT ministrului Transporturilor, prin care solicitau de asemenea constituirea unei celule de criză.
Şi UNTRR s-a arătat deosebit de îngrijorată de situaţia din Grecia, cerând Guvernului măsuri urgente pentru sprijinirea transportatorilor români afectaţi de această criză.
„Solicităm Guvernului României realizarea tuturor demersurilor necesare: pentru corecta informare a operatorilor de transport rutier români;  pentru facilitarea accesului transportatorilor români la rute alternative prin Republica Macedonia, prin distribuirea de autorizaţii de tranzit necesare realizării transporturilor pe aceste rute; pentru identificarea de soluţii în condiţiile date, care să conducă la rezolvarea pe cale diplomatică a problemelor create transportatorilor români de această criză”, se arată în comunicatul UNTRR.
Ultimele informaţii primite ieri de UNTRR indicau că toate punctele de frontieră între Grecia şi Bulgaria sunt închise, punctul de frontieră între Grecia şi Turcia Kipoi - Ipsala este anunţat că va fi deschis la ora 00:00 în 20.02.2016, iar prin punctele de frontieră dintre Macedonia şi Grecia, se permite zilnic trecerea autovehiculelor în anumite intervale orare, care nu sunt respectate, fermierii greci blocând cu precădere traficul în intervalele orare anunţate de autorităţi ca deschise. Au prioritate autovehiculele de transport persoane.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  a batut saua ,mai bune decat ruginele amerloce.,ha ...
  Ungaria: Un avion de pasageri al TAROM, interceptat de avioane militare in spatiul aerian ungar

  la Fed. Cup. ...
  Ion Tiriac, despre incidentele de la Mamaia: "Arbitrii l-au scos pe Ilie Nastase din tribuna fara niciun drept"

  vot Marine Le Pen. ...
  PE estimeaza fraudarea fondurilor europene de catre Marine Le Pen la 5 milioane euro si paguba ar putea fi mai mare

  vot Marine Le Pen ...
  Emmanuel Macron si Marine Le Pen - angajati puternic in campania pentru al doilea tur de scrutin. Manifestatii avand drept slogan "Nici Marine, nici Macron"

  vot Marine Le Pen ...
  Frontul National "face ordine" in presa franceza, selectand publicatiile care primesc autorizatia de a reflecta campania candidatei sale, Marine Le Pen

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: