Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Nuclearelectrica angajează consultant pentru reactoarele 3 şi 4

Eveniment - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2014-11-19

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Acesta va oferi asistenţă juridică, financiară şi tehnică timp de trei ani, valoarea contractului fiind estimată la 1,8 mil. euro plus TVA
Propunerea va fi supusă aprobării AGEA la data de 18 decembrie

Continuând procedurile pentru realizarea proiectului Uni­tăţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, în cadrul cărora a selectat investitorul China General Nuclear Power Corporation, Nuclearelec­trica convoacă, pentru data de 18 decembrie, Adunarea Generală Extraodinară a Acţionarilor pentru a-i supune aprobării, printre altele, propunerea de achiziţie a unor servicii de asistenţă/ consultanţă juridică, financiară şi tehnică în legătură cu acest proiect. 
„Durata estimată a contractului sau, după caz, a acordului-cadru de consultanţă este 36 luni. Bugetul aferent serviciilor de consultanţă, pe o durată de 36 de luni, având ca referinţă tarifele orare plătite de SNN în baza contractelor similare încheiate, este estimat la 1.800.000 euro fără TVA”, se arată în nota de aprobare a achiziţiei de servicii.
La data de 23 decembrie 2013, Nuclearelectrica a atribuit contractul de servicii de asistenţă/consultanţă juridică şi de reprezentare în legătură cu Proiectul „Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă” Asocierii Schoenherr şi Asociaţii SCA - Herbert Smith Freehills LLP, lider de asociere „Schoenherr şi Asociaţii SCA”, va­loarea contractului fiind de 400.000 euro fără TVA, perioada de valabilitate fiind 31 decembrie 2014.
La 16 iulie a.c., Nuclearelec­trica a încheiat un contract de servicii de asistenţă financiară cu firma Ernst&Young SRL, durata de valabilitate a contractului fiind de 6 luni, iar termenul de prestare a serviciilor este 30 noiembrie 2014, corelat cu graficul de implementare a procedurii de selectare.
Valoarea contractului este de 205.000 euro.

Urmează negocierea actului constitutiv al companiei mixte de proiect

„Duratele de valabilitate ale contractelor de asistenţă juridică respectiv financiară au fost dimensionate astfel încât să răspundă urgenţei contractării, în corelare cu calendarul estimativ de desfăşurare a procedurii, cu modificările ulterioare. Ultima etapă a procesului de selectare a investitorilor pentru continuarea proiectului Unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavodă, contemplată în Regulamentul de desfăşurare a procedurii, o reprezintă nego­cierea Actului Constitutiv şi a Acordului Investitorilor, estimată a se finaliza la finele anului curent/sfârşitul primului trimes­tru al anului viitor, funcţie de evoluţia negocierilor cu investitorul selectat privind semnarea Memorandumului de Înţelegere”, se arată în documentele Nucle­arelectrica.
Potrivit acestora, după epuizarea ultimei etape a procedurii, procesul de selecţie va intra într-o nouă fază, mult mai complexă, de negociere, etapă premergătoare dezvoltării proiectului.

Acordul pentru construcţia reactoarelor, semnat luna trecută

La jumătatea lunii octombrie, China General Nuclear Power Corporation şi SN Nuclearelec­trica au semnat acordul pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă anunţând deja Bursa de Valori Bucureşti asupra acestui demers.
Potrivit calendarului estimativ al procedurilor de selecţie a investitorului, la începutul lunii viitoare ar urma să se încheie negocierile asupra Memorandu­mului de Înţelegere, document care va fi semnat în decembrie, în 15 decembrie urmând să se demareze negocierile privind conţinutul actului constitutiv al nou-înfiinţatei societăţi de proiect.
La 10 septembrie, Nuclearelec­trica a anunţat că investitorul precalificat pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă este China General Nuclear Power Corporation.

Cel mai mare producător de energie nucleară din China

China General Nuclear Power Corporation (CGN) a fost înfiinţată în anul 1994 şi este, în prezent, cel mai mare producător de energie nucleară din China, având la sfârşitul lunii august 2014 un număr de 11 unităţi în operare şi o capacitate instalată aferentă de 11.620 MW, la care se vor adăuga încă 15.000 MW proveniţi din punerea în funcţie a celor 13 unităţi nucleare aflate în prezent în construcţie.
Numărul de unităţi nucleare aflate în construcţie situează compania CGN pe primul loc în lume în construcţia şi punerea în funcţiune de noi unităţi nucleare.
Cifra de afaceri a CGN la nivelul anului 2013 este de 4,25 miliarde euro, iar valoarea totală a activelor este de 37,49 miliarde de euro.
 
 • Currently 4.50/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.5 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  IT&C

  Real estate

  Extern

  Util

  Gadgeturi