Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

China General Nuclear Power a semnat acordul pentru reactoarele 3 şi 4

Eveniment - Afrodita Cicovschi / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2014-10-20

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Nuclearelectrica a informat deja Bursa de Valori Bucureşti asupra semnării cu CGN a scrisorii comune pentru realizarea proiectului
În 15 decembrie ar urma să se demareze negocierile privind conţinutul actului constitutiv al 
nou-înfiinţatei societăţi de proiect


China General Nuclear Power Corporation şi SN Nuclearelectrica au semnat acordul pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă anunţând deja Bursa de Valori Bucureşti asupra acestui demers.
Potrivit calendarului estimativ al procedurilor de selecţie a investitorului, la începutul lunii viitoare ar urma să se încheie negocierile asupra Memorandumului de Înţelegere, document care va fi semnat în decembrie, în 15 decembrie urmând să se demareze negocierile privind conţinutul actului constitutiv al nou-înfiinţatei societăţi de proiect.
La 10 septembrie, Nuclear­elec­trica a anunţat că investitorul precalificat pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă este China General Nuclear Power Corporation.
“Investitorul calificat cores­punde integral cerinţelor din documentele de calificare din punct de vedere al standardelor tehnice şi de securitate nucleară, dar şi a capaci­tăţii de finanţare a unui astfel de proiect, iar acest lucru este esenţial în dezvoltarea unui nou proiect nuclear. Investitorul calificat deţine expertiza în operarea de unităţi nucleare la un factor de capacitate care demonstrează performanţă în operare, expertiză în construcţia de unităţi nucleare, expertiză în derularea de proiecte de investiţii cu un grad de comple­xitate ridicat. În domeniul nuclear, expertiza este cuvântul-cheie pentru dezvoltarea unui proiect solid, cu performanţe similare cu cele ale Unităţilor 1 şi 2. Avem un standard de operare foarte ridicat şi îl vom menţine şi la Unităţile 3 şi 4”, declara atunci Daniela Lulache, director general.
 

Nuclearelectrica va contribui cu maximum 2 mil. euro la capitalul noii societăţi mixte

Strategia de continuare a construcţiei proiectului uni­tăţilor 3 şi 4 de la Cernavodă a fost aprobată cu 99,1% din voturile acţionarilor prezenţi la şedinţa AGA din 22 august.
Noua societate mixtă, din care va face parte Nuclear­electrica, cu maximum 49% dintre acţiuni şi investitorii selectaţi va funcţiona timp de doi ani, după care va deveni producător independent de energie.
În şedinţa AGA s-a aprobat şi contribuţia iniţială în numerar a Nuclearelectrica, de maximum 2 milioane de euro, capitalul social minim al proiectului urmând să fie dimensionat astfel încât să permită contribuţia integrală în natură a SNN şi a statului român la proiect, plus alte aporturi în numerar iniţiale şi ulterioare, contribuţia investitorului privat (sau a investitorilor) neputând reprezenta mai puţin de 51%.

Cel mai mare producător de energie nucleară din China

China General Nuclear Power Corporation (CGN) a fost înfiinţată în anul 1994 şi este, în prezent, cel mai mare producător de energie nucleară din China, având la sfârşitul lunii august 2014 un număr de 11 unităţi în operare şi o capacitate instalată aferentă de 11.620 MW, la care se vor adăuga încă 15.000 MW proveniţi din punerea în funcţie a celor 13 unităţi nucleare aflate în prezent în construcţie.
Numărul de unităţi nucleare aflate în construcţie situează compania CGN pe primul loc în lume în construcţia şi punerea în funcţiune de noi unităţi nucleare.
Cifra de afaceri a CGN la nivelul anului 2013 este de 4,25 miliarde euro, iar valoarea totală a activelor este de 37,49 miliarde de euro.

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Si dupa manifestarile proregaliste ale puterii ins ...
  Camera Deputaţilor a cheltuit peste şapte milioane de lei într-o singură lună

  KIM JONG UN si KIM JONG DOI=dracNEA PENTRU NOI ! ( ...
  Proteste antiguvernamentale în mai multe orașe

  Moldova s-a confruntat si cu a 3-a cea mai grava C ...
  Deputatul Marius Bodea a susţinut în Comisia de transporturi necesitatea alocării de fonduri pentru investiții in infrastructura mare de transport a Iaşului şi a întregii Regiuni Moldova

  putin pana la schengen. ...
  Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră pentru perioada sărbătorilor de iarnă

  politia sa aiba grija sa nu fie perturbata liniste ...
  Proteste antiguvernamentale în mai multe orașe

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  Transporturi

  Extern

  Util

  Gadgeturi