Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerati normala majorarea preţului rovinietelor?

DA
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (8) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro5 secunde - stiri instant« Alte articole din categoria Eveniment

Vicepremierul Chinei a efectuat o vizită oficială la Bucureşti

Eveniment - Costin Niţu / costin.nitu@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2014-09-26

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Zhang Gaoli a mulţumit oficialităţilor române pentru modul în care a fost primit la Bucureşti: "Mă bucur foarte mult că am venit în România"
Liviu Dragnea a amintit şi de vizita făcută de oficialii români la Beijing: "De ambele părţi s-au făcut paşi importanţi pentru transpunerea în plan economic a angajamentelor luate la nivel politic"
Gabriel Oprea: Mă bucur să remarc faptul că această vizită are loc cu numai câteva zile înainte de sărbătorirea a 65 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări


Viceprim-ministrul chinez Zhang Gaoli a efectuat, ieri, o vizită oficială la Bucureşti, acesta având discuţii la Palatul Victoria cu vicepremierii Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea. În cadrul discuţiilor cu oficialităţile române, vicepremierul chinez a spus că se bucură foarte mult de vizita în România, precizând că este dispus să facă schimb de păreri referitoare la problemele celor două părţi.
"Mă bucur foarte mult că am venit în România. Anul acesta în luna martie aţi făcut o vizită în China (n.r. - Liviu Dragnea), am avut o conversaţie plăcută şi fructuoasă. Am rămas cu o impresie profundă în ceea ce priveşte opiniile şi ideologiile dumneavoastră faţă de colaborările şi relaţiile bilaterale dintre cele două ţări. Dumneavoastră aţi condus în special instituţiile care se ocupă de colaborarea dintre cele două ţări şi aţi adus contribuţii foarte importante pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, fapt pentru care am o înaltă apreciere", a spus Zhang Gaoli. 

Dragnea: S-au făcut paşi importanţi pentru transpunerea în plan economic a angajamentelor luate la nivel politic

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea i-a urat bun venit în România viceprim-ministrului chinez Zhang Gaoli. 
"Apreciem în mod deosebit primirea călduroasă care ne-a fost rezervată la Beijing la începutul lunii septembrie şi nivelul de excepţie al convorbirilor pe care le-am avut.

Stiri similare:

» Vicepremierul chinez Zhang Gaoli vine în vizită oficială la Bucureşti
» Vicepremierul Chinei vine la Bucureşti
» Victor Ponta pleacă marți într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii

Partea română acţionează intens pentru ca rezultatele acestor contacte să contribuie la progrese reale pentru punerea în aplicare a consensului celor doi premieri. De ambele părţi s-au făcut paşi importanţi pentru transpunerea în plan economic a angajamentelor luate la nivel politic şi a le transforma în proiecte concrete care vor contribui la dezvoltarea ţării şi la crearea de locuri de muncă", a spus Liviu Dragnea.

Oprea: Relaţiile dintre România şi Republica Populară Chineză sunt excelente în toate domeniile

De asemenea, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul chinez Zhang Gaoli, la Palatul Victoria. Cu acest prilej, viceprim-ministrul pentru securitate naţională a declarat că este o onoare, ca reprezentant al prim-ministrului Victor Ponta, să-l primească pe demnitarul chinez şi i-a mulţumit acestuia că a venit la Bucureşti însoţit de o delegaţie atât de numeroasă formată din miniştri şi alţi decidenţi guvernamentali. 
Totodată, vicepremierul Gabriel Oprea a trecut în revistă domeniile de interes ale cooperării dintre guvernele celor două ţări, evidenţiind cursul ascendent al relaţiilor bilaterale şi voinţa reciprocă de amplificare şi diversificare a acestora.
"Relaţiile dintre România şi Republica Populară Chineză sunt excelente în toate domeniile - economic, politic, cultural - şi mă bucur să remarc faptul că această vizită are loc cu numai câteva zile înainte de sărbătorirea a 65 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări, România fiind una dintre primele trei ţări care au recunoscut Republica Populară Chineză", a precizat, în acest context, vicepremierul Gabriel Oprea. 
În cadrul discuţiei bilaterale, Gabriel Oprea a apreciat că "întâlnirea dintre prim-ministrul Victor Ponta şi prim-ministrul Li Keqiang, în formatul de 16+1 de la Bucureşti, a fost una excelentă, ca de altfel şi întâlnirile de la Beijing ale prim-ministrului Guvernului României cu preşedintele Republicii Populare Chineze, precum şi cu prim-ministrul Li Keqiang". 
La rândul său, viceprim-ministrul chinez Zhang Gaoli a mulţumit oficialului român pentru modul cum a fost întâmpinat la Bucureşti, amintind, totodată, şi de întâlnirea pe care a avut-o marţi la New York cu prim-ministrul Victor Ponta în contextul desfăşurării Adunării Generale a ONU. 
Reprezentantul Guvernului României şi-a exprimat încrederea că vizita oficialului chinez în România se va încheia cu rezultate excelente, fiind de natură a consolida cooperarea economică prin intensificarea contactelor pe toate palierele. Agenda întrevederii a urmărit aspecte de ordin bilateral, precum şi analiza oportunităţilor de colaborare în domenii de interes circumscrise dezvoltării parteneriatului dintre cele două ţări. În cursul serii de ieri, vicepremierul Gabriel Oprea a oferit un dineu în cinstea înaltului demnitar chinez. 
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Deci e clar. Daca Condrea n-a putut fi identificat ...
  Este sigur: Dan Condrea era în maşina zdrobită

  Lucreaza de acasa!Esti o persoarana care vrea sa c ...
  Maria Olaru. Prețul aurului. Sinceritate incomodă

  Ce ba porcilor ati inceput sa taiati ce scriu roma ...
  Propaganda ca la carte- Bucureștiul, un oraș din lumea a treia pentru ruși: Așa este văzută Capitala într-un reportaj difuzat de către Rossia 1- FOTO VIDEO

  Castiguri online! Cautam urgent colaboratori care ...
  15% dintre angajaţii CFR Marfă, trimişi în şomaj tehnic?

  Castiguri online! Cautam urgent colaboratori care ...
  UPDATE- Experimente pe pacienţii cu boli mintale

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Diverse:Stare vreme

  Vremea:
  Acum: °C.
  La noapte: °C.
  Mâine: °C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR: Tendinta lei
  USD: Tendinta lei

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Dezbaterile CN

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Politic

  In brief

  Economie mondiala

  Actualitate

  IT&C

  Auto

  Real estate

  Extern

  Util

  Gadgeturi