Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Trei service-uri cer ASF să răspundă reclamaţiilor privind asigurările; instituţia nu are atribuţii

Eveniment

Data adaugarii: 2014-08-14

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Trei unităţi de reparaţii auto susţin că Autoritatea de Supraveghere Financiară refuză să răspundă în timp util petiţiilor care reclamă respingerea nejustificată de către asigurători a despăgubirilor în baza poliţelor, instituţia replicând că service-urile nu fac parte din entităţile supravegheate.

Printr-o notificarer comună, Autocar Grup 1 Service, Autocar & Trucks Technology şi Standcolor au solicittat Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), la 1 august, să răspundă în timp util acelor petiții care au ca obiect respingerea nejustificată a despăgubirilor în baza polițelor de asigurare auto. Notificarea a fost trimisă către președintele ASF, Mișu Negrițoiu.

"ASF refuză să răspundă în timp util petițiilor ce reclamă respingerea nejustificată de la despăgubire a contravalorii reparațiilor efectuate astfel încât, pe lângă neplăcerile cauzate păgubiților, periclitează și activitatea unităților reparatoare", se arată într-un comunicat al celor trei service-uri auto.

Inițiatorii demersului susţin că aveau de încasat, la momentul înregistrării notificării, aproape 1,1 milioane de lei pentru reparațiile efectuate în baza unor polițe de asigurare.

"Neîndeplinirea obligațiilor legale și tratamentul dezinteresat al angajaților ASF (...


) pot avea ca rezultat falimentul a sute de service-uri auto. În multe cazuri, unitățile de specialitate nu mai dispun de fondurile necesare pentru achiziționarea pieselor de schimb, pentru plata salariilor personalului angajat sau pentru a achita facturile emise de către partenerii contractuali", se spune în comunicat.

Cele trei service-uri spun că, în situația în care nu li se va da un răspuns și nu vor fi întreprinse măsuri concrete, își rezervă dreptul de a solicita instanțelor soluționarea neînțelegerilor, inclusiv acordarea de daune pentru repararea prejudiciilor cauzate de întârzierea răspunsurilor la sesizări.

În 2013, cele trei societăţi au avut afaceri cumulate de 20,26 milioane de lei, în creştere cu 40% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net s-a triplat, la 2,82 milioane de lei, potrivit datelor transmise Ministerului Finanţelor.

În replică, ASF spune că misiunea autorităţii este de supraveghere pentru menținerea stabilitatii piețelor financiare si protecția consumatorilor (asigurați).

"Service-urile nu fac parte nici din entitățile supravegheate de ASF și nici din categoria asiguraților. Ele sunt furnizori de servicii de reparații pentru societățile de asigurare şi asiguraţi, pe baza de aranjamente/contracte comerciale. Prin urmare, service-urile auto nu intra in sfera noastră de supraveghere şi nici nu intervenim în relațiile contractuale dintre societăți comerciale (neplata facturilor între parteneri comerciali)", se arată în răspunsul ASF.

ASF arată că nu are pârghiile legale de a obliga societatea de asigurare să dea o anumită soluție dosarului.

"În situația în care o anumită practică față de asigurați a societății generatoare de nemulțumiri este repetitivă, ASF inițiază contrul și analiza prevăzută de lege și, în măsura în care practica respectivă se dovedește greșită, ASF ia măsurile necesare de sancționare a conducerii, mergând până la retragerea autorizației de a practica anumite tipuri de asigurări, administrare specială, etc", se mai arată în răspuns.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Perplex ???Cum ??? Să vină HULIGANUL să pună - ...
  Andreea Paul (INACO): Rata efectivă de absorbție a banilor europeni la sub 1% pentru capitalul uman românesc și pentru dezvoltare regională în august 2018 te lasă perplex

  Huliganii de la BUTOANE : genereazä huliganii din ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  ue este comunism ...
  Crește presiunea Uniunii Europene asupra Poloniei

  florin citu incita huliganii la violenta ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  nu cumpara gadget uri americane ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  IT&C

  Transporturi

  Piata farma

  Curierul contabilului

  Real estate

  Extern

  Util

  Gadgeturi