Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Pretenţiile solicitate în instanţă de clienţii Astra depăşesc 1 miliard de lei la finele anului 2013

EvenimentData adaugarii: 2014-08-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Pretenţiile solicitate companiei Astra Asigurări în 2.886 de dosare se ridică la 1,08 miliarde de lei, din care 151 milioane de lei pentru două poliţe emise pentru Romstrade în favoarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, reiese din datele asigurătorului.

"La 31 decembrie 2013, societatea este parte în 2.886 dosare defensive aflate pe rolul instanţelor de judecată, cu o valoare totală a pretenţiilor de 1,082 miliarde de lei, care includ pretenţii aferente daunelor morale în valoare de 817,389 milioane de lei şi pretenţii aferente daunelor materiale în valoare de 264,181 milioane de lei şi drepturi salariale în valoare de 582.050 lei", se arată în raportul anual al Astra.

De asemenea, la finele anului trecut, asigurătorul era parte în 2.240 de dosare de regres aflate pe rolul instanţelor de judecată pntru care valoarea votală a sumelor de recuperat se ridică la 36,388 milioane de lei, se mai precizează în document.


În a doua parte a lunii februarie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială la Astra Asigurări, companie deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, a suspendat dreptul de vot al acţionarilor şi conducerea şi a numit firma KPMG Advisory ca administrator special.

Conform analizei KPMG Advisory asupra situaţiei financiare şi operaţionale a asigurătorului, se precizează în document, activul net al Astra ar putea fi stabilit până la nivelul care să permită încadrarea societăţii în marja minimă de solvabilitate prin majorarea capitalului social cu 490 milioane de lei, extinderea programului de reasigurare pentru riscul de catastrofă (măsură cu impact net asupra capitalurlor proprii estimat la 40 milioane de lei), garantarea/darea în plată a împrumuturilor intra-grup (măsură cu impact net estimat la 125 milioane de lei asupra activului net) şi preluarea unui companii de asigurări de viaţă din Romnâia (operaţiune cu un efect net pozitiv asupra lichidităţilor şi capitalurilor proprii estimat la 118 milioane de lei).

"O altă măsură constă în stingerea amiabilă a litigiilor aferente contractelor de asigurare cu Romstrade (măsură cu un efect net asupra capitalurilor proprii de 151 milioane de lei)", se mai arată în raportul anual al Astra.

La finele anului 2013, Tribunalul Bucureşti a admis în parte cererea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) prin care a solicitat sechestru asigurător pe bunuri Astra până la concurenţa sumei de 93,9 milioane de lei.

În luna aprilie a acestui an, Curtea de Apel a respins apelul asigurătorului ca nefondat.

Prin instituirea procedurii de redresare financiară, ASF a solicitat asigurătorului majorarea capitalului social cu 490 milioane de lei în urmatoarele 12 luni, din care 70 milioane de lei într-o primă fază.

Creşterea capitalului social a fost inclusă în planul de redresare a Astra, aprobat de ASF la 7 aprilie.

Planul de măsuri mai prevede, printre altele, soluționarea amiabilă a unui număr restrâns de litigii derivând din raporturi de asigurare, recuperarea în condițiile legii a unor împrumuturi acordate de societate, creșterea capacității tratatelor de reasigurare încheiate de societate pentru transferul riscurilor de natură catastrofală și fuziunea cu un alt asigurător din piață, potrivit datelor dintr-un comunicat al KPMG Advisory remis marţi MEDIAFAX.

 
 • Currently 4.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  huliganii la parnaie ...
  Comisia de Apărare din Camera Deputaților va anunţa dacă o audiază pe Carmen Dan

  Crisul Alb nu va inunda ...
  Obiective de investiții din domeniul apelor, în valoare totală de 32 mil euro

  Crisul Alb nu va inunda ...
  Obiective de investiții din domeniul apelor, în valoare totală de 32 mil euro

  pt 27% ramasi datornici la taxa si impozite se pr ...
  ANAF pune tunurile pe sute de mii de români! E posibil să te numeri printre ei! Incredibil ce se va întâmpla cu toate veniturile

  decat ca este egal cu zero! ...
  Obiective de investiții din domeniul apelor, în valoare totală de 32 mil euro

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  IT&C

  Extern

  Util

  Gadgeturi